Zaterdag 31/07/2021

Kies de nieuwe Lize Spit

Op zondagmiddag 26 juni vindt de finale van Write Now! 2016 plaats. Naast de juryprijs wordt tijdens deze finale ook de Write Now! De Morgen Publieksprijs uitgereikt. En wie deze prijs wint, is aan jou!

ANYRA HAMAT (1993) is een pseudoniem dat Stefanie Sewotaroeno sinds kort gebruikt. In haar tienerjaren nam ze met succes deel aan lokale schrijfwedstrij- den zoals Rappa's Schrijfwedstrijd en I- Write. In 2014 mocht zij Suriname als jonge opkomende dichter vertegenwoordigen tij- dens het festival Fiesta del Fuego in Cuba.
Dit is de derde keer dat Stefanie de voorronde van Write Now! Suriname heeft gewonnen, deze keer met haar gedichten.

SANNA BEENHAKKER (1997) studeert Franse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar ze gekozen heeft voor een literatuurpak- ket. Op haar negende won ze een verhalen- wedstrijd voor kinde- ren en sindsdien heeft ze haar pen niet meer neergelegd. Het liefste schrijft ze fantasy en thrillers. Over een paar jaar hoopt ze in Frankrijk te gaan studeren en daar veel inspiratie op te doen.Sanna won met haar verhaal De straten de voorronde van Write Now! Rotterdam.

ROOS VLOGMAN (1992) schrijft proza en poëzie. Ze mocht tweemaal eerder door naar de finale van Write Now!, stond op de Longlist van de Lowlands Schrijfwedstrijd 2014 en droeg voor op onder meer Het Gedichtenbal en de Zwarte Cross.Dit jaar volgt ze een Talentontwikkelings- traject van het Letterenfonds. Je leest haar werk online op haar blog roosvlog- man.tumblr.comRoos won met haar verhaal Honey de voor- ronde van Write Now! Amsterdam.

RIK RUTTEN (1993) las in zijn jeugd liever de atlas dan Tolkien, maar koestert inmid- dels ook een liefde voor boeken zonder plaat- jes. Hij groeide op in Gouda, studeerde van alles en nog wat aan het Leiden University College en woont nu in Utrecht. Hij houdt niet van oorlog en begint daarom na de zomer aan een studie Vredeswetenschappen in Zweden.
Rik won met zijn verhaal Tankstation de voorronde van Write Now! Utrecht.

JANTE WORTEL (1996) schrijft proza en poëzie. Ze is derde- jaarsstudent Creative Writing en won in 2015 de landelijke finale van Kunstbende in de cate- gorie Taal. Ze droeg voor bij onder andere het Wintertuinfestival, Mooie Woorden, Frontaal, Dichters in de Prinsentuin en Literaire Hemel. Op dit moment is haar favo- riete plek om te schrij- ven aan een houten tafel, met uitzicht op de slaapkamer van de overburen.
Jante won met haar verhaal Hulp de voorronde van Write Now! Groningen.

AN DE GRUYTER (1993) is een bloedmooie 23- jarige schrijver die woont in het Brusselse. Ze schrijft zowel scenario's als proza. Haar verhalen hebben vaak een absurd kantje. An heeft ook hobby's zoals koffie en het internet. Ondanks haar sublieme taal- gevoel, schrijft ze waardeloze auto- biografische tekstjes.An won met haar verhaal Mama houdt van je de voorronde van Write Now! Gent.

MARJOLIJN VAN DE GENDER (1994) studeert Taalwetenschap en schrijft vooral proza. In 2015 ging ze op zomerkamp met Das Mag en in juli mag ze naar Parijs met deBuren. Verder volgt ze het ontwikkelings- traject Talent op Tilt. Ze blogt voor RUMAG en heeft een eigen blog. Dit is de derde keer dat ze in de finale van Write Now! staat.Marjolijn won met haar verhaal Wachter de voorronde van Write Now! Eindhoven.

JORDI LAMMERS (1996) begon aan het einde van zijn middelbare- schooltijd met lezen. Op dat moment, drie jaar geleden, leerde hij hoe mooi het is om schrijvers te bewonde- ren. De passie voor taal en verhalen bewoog hem om Nederlands aan de Radboud Universiteit Nijmegen te studeren, waar hij in 2015 tot campusdich- ter werd verkozen.
Jordi won met zijn verhaal Meisjes die terug kunnen praten de voorronde van Write Now! Venlo.

ROBIN RAY TUESDAY BARRY (1991) is geboren in Zevenaar en woont sinds 2010 in Arnhem. Ze studeert Creative Writing aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten.Op zondagochtend kijkt ze naar de Nederlandstalige top 20 van de TROS onder het genot van een ther- moskan koffie. Ook verzamelt ze vinyl. Haar lievelingsplaat is Hammond Hits for Happy People.Robin won met haar verhaal Papegaaienbehang de voorronde van Write Now! Arnhem.

CHARLOTTE VAN HACHT (1991) is niet meer gestopt met tekenen en verha- len bedenken sind ze een potlood kan vast- houden. Nu combi- neert ze beide als freel- ancejournalist en student Beeld- verhaal aan Sint-Lukas Brussel. Ze eet dage- lijks tomaten en houdt van vrouwonvriende- lijke nederhop, Jennifer Egan en B- films waarin iedereen sterft.Charlotte won met haar verhaal Nightshop 2000 de voorronde van Write Now! Leuven.

GINA HABETS (1996) studeert Woordkunst aan het Antwerpse Conservatorium. Ze is gefascineerd door voyeurisme, Afrikaanse reuzen- slakken en mensen met vreemde obses- sies. Ze hangt graag rond op internetfora voor hoogspannings- mastenhobbyisten of zeewateraquarium- fanaten. Wil je meer over haar weten? Lees dan de horoscoop voor het sterrenbeeld Vissen.Gina won met haar verhaal Waarom men- sen overal gezichten in herkennen en algoritmen niet de voorronde van Write Now! Antwerpen.

ANNE DE JONGE (1992) vindt niets gek, gelooft bijna alles en soms in niets. Ze is een 23- jarige studente Internationale Ontwikkeling en ze vat haar emoties in woor- den, zodat ze die soms de baas kan zijn. Ze wil de wereld veranderen, dus verandert ze eerst zichzelf. Met horten en stoten lukt dat nog niet helemaal. Ze is idealis- tisch, dramatisch, enthousiast, hard voor zichzelf en niet saai.Anne won met haar ver- haal En het is ook nog belangrijk dat hij men- selijk is de tweede prijs bij de voorronde van Write Now! Arnhem.Ze is één van de vier wildcardwinnaars.

GiLLES MICHIELS (1994) studeerde Taal- en let- terkunde en Culturele studies aan de KU Leuven. Hij was cul- tuurpreses aan de KULAK, is medewer- ker bij tinnitusplat- form De Tuut van Tegenwoordig en organiseerde Babylons Interuniversitaire Literaire Prijs en de Belgian Trash Film Night. Zelf schrijft hij voornamelijk poëzie, recensies en voorberei- dingen voor die Grote Roman.Gilles won met zijn gedichten Dichtgezichten de tweede prijs bij de voor- ronde van Write Now! Gent. Hij is één van de vier wildcardwinnaars.

LUUK WOJCIK (1993) werkt als keuken- assistent, doet het Voortgezet algemeen volwassenenonderwijs en treedt graag op met slam poetry. Iemand zei ooit tegen hem: "Het enige wat erger is dan verrotte jongens, zijn jongens die erover liegen". Iemand anders zei: "Ik ben blij dat er mensen zoals jij zijn". De meningen over Luuk zijn dus verdeeld.Luuk won met zijn slam poems Glijbaanlife de tweede prijs bij de voorronde van Write Now! Venlo. Hij is één van de vier wildcard- winnaars.

LILIAN ZIELSTRA (1991) studeert Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar debuutbundel Specimen kwam in oktober 2014 uit, als afsluiting van haar jaar als huisdichter van de universiteit. Ook won ze de verhalenwed- strijd van de universi- teitskrant, trad ze op bij Dichters in de Prinsentuin en Festival Hongerige Wolf.
Lilian won met haar verhaal Witte zijde de tweede prijs bij de voorronde van Write Now! Groningen. Ze is één van de vier wildcardwinnaars.

Hoe kun je stemmen?

De vijftien finalisten van Write Now! 2016 hebben voor de finale een nieuwe tekst geschreven en op 26 juni wordt bekendgemaakt wie door de jury tot winnaar is verkozen. Tijdens deze prijsuitreiking wordt ook bekendgemaakt wie door de lezers wordt bekroond tot de winnaar van de Write Now! De Morgen Publieksprijs 2016. Deze winnaar wint een publicatie in de boekenbijlage van De Morgen en een iPad. Dus lees de teksten op demorgen.be/boeken en stem vóór 25 juni op jouw favoriet!

Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd in het Nederlandse taalgebied. Bijna 1.000 jonge schrijvers van 15 tot en met 24 jaar deden in 2016 mee; vijftien van hen bemachtigden een plek in de finale. Vorige winnaars van Write Now! zijn onder anderen Lize Spit, Niña Weijers, Vincent Van Meenen en Maartje Wortel.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234