Zaterdag 24/08/2019

KBC heeft ambitieuze plannen voor Absolut Bank

De Belgische bankverzekeraar KBC heeft ambitieuze groeiplannen voor Absolut Bank, de Russische bank die voor 95 procent in handen is van KBC. De focus blijft de eerste jaren op het ontwikkelen van bankactiviteiten voor particulieren en kmo's.

Absolut Bank is momenteel met vijftig kantoren aanwezig in achttien regio's in Rusland. Tegen eind 2010 moeten dat 130 kantoren worden in 25 regio's. Bovendien wil Absolut Bank haar marktaandeel verhogen in elke regio waar ze aanwezig is, zo verklaarde Nilokay Sidorov, de CEO van Absolut Bank. "KBC heeft zich geëngageerd om de groei van Absolut te ondersteunen door een diepere regionale penetratie en kruisverkoop aan de klanten", voegde André Bergen, de CEO van KBC-groep, toe.

In eerste instantie blijft de Russische dochter van KBC zich concentreren op de ontwikkeling van bankactiviteiten voor particulieren en kmo's. Die activiteiten omvatten "hypotheken, autoleningen, kredietkaarten en deposito's voor het retailsegment, en handelsfinanciering, bedrijfskapitaal en termijnkredieten voor het segment van de kmo's en de middelgrote ondernemingen". Het aandeel van de retailactiviteiten zou toenemen van 30 procent nu naar 45 procent in 2010.

In de toekomst wil KBC ook andere activiteiten ontplooien in Rusland, maar dat wordt nog onderzocht. De bankverzekeraar denkt dan aan private banking, consumentenkredieten en verzekeringen. "KBC verwacht niet dat het volledige bankverzekeringsmodel de eerstvolgende jaren zal worden ingevoerd", stelt een persbericht. Via KBC Securities wil KBC ook zijn effectenmakelaarsactiviteiten ontwikkelen in Rusland.

Om de groei te volgen, zal Absolut Bank de komende jaren actief nieuwe medewerkers blijven rekruteren, zowel voor haar hoofdkantoor als voor de regio's, luidt het nog. De bank, die werd opgericht in 1993, stelt nu meer dan 2.100 mensen tewerk. Absolut Bank is een van de 25 grootste banken van Rusland. KBC nam eerder dit jaar Absolut Bank over. De transactie waardeerde de bank op 761 miljoen euro. (belga/dm)

KBC wil op termijn ook aan private banking doen in Rusland. Beeld UNKNOWN
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden