Gokbedrijven

Kansspelcommissie start sanctieprocedure tegen Betway

1 Betway is sponsor v an RSC Anderlecht. © Photo News

De Kansspelcommissie start een sanctieprocedure tegen Betway, een internationaal gokbedrijf en de sponsor van de voetbalbeker van België en RSC Anderlecht. Het gokbedrijf wordt aangeklaagd voor een gebrek aan transparantie en de cumulatie van vergunningen. 

“Bovendien zullen de bevindingen van de Kansspelcommissie worden overgemaakt aan het parket, de antiwitwascel (CFI) en de Bijzondere Belastinginspectie (BBI)”, zegt Marjolein De Paepe, de woordvoerster van de Kansspelcommissie. De procedure werd opgestart na overleg met vertegenwoordigers van de zes ministers die aan het roer staan van de Kansspelcommissie.

Share

Ook de controleurs van de Kansspelcommissie konden na ruim een jaar onderzoek nog altijd geen duidelijk zicht krijgen op de geldstromen achter Betway

Het hoofdkantoor van Betway op Malta is weinig meer dan een postbusbedrijf met een klein naamplaatje naast de deur. Dat postbusbedrijf ontving dan weer gelden van andere postbusbedrijven op de Britse Maagdeneilanden. Dat bleek uit de Paradise Papers, miljoenen documenten die waren gelekt uit belastingparadijzen.

cult

zine