buitenland

Juncker: "Mensen die me verraden, komen op mijn zwarte lijst"

- DBA - Bron: Le Soir, The Guardian
1 De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker © REUTERS

De vijanden van Jean-Claude Juncker passen maar beter op hun tellen. De voorzitter van de Europese Commissie vergeet immers nooit wie hem in het verleden ooit iets misdaan heeft. Hij lijst hun namen keurig op. 

Juncker vertoeft al enkele decennia in de toppolitiek. In die periode waren er heel wat mensen die recht tegenover de Luxemburger stonden. De klokkenluiders en journalisten die LuxLeaks naar boven brachten bijvoorbeeld, of de Hongaarse premier Viktor Oban, die met zijn autoritaire stijl herhaaldelijk de alarmbellen in Europa doet afgaan. En ook de voorstanders van de Brexit staan niet op een goed blaadje bij Juncker.

Share

'Ik ben geen rancuneus man, maar ik heb een goed geheugen'

Jean-Claude Juncker

De Commissievoorzitter vertelt in een interview in Le Soir dat hij de namen bijhoudt van mensen die nadrukkelijk tegen zijn kar rijden. "Ik heb een klein zwart boekje, de Kleine Maurice, waarin ik de laatste dertig jaar heb genoteerd wanneer iemand me verraden heeft."

Dat lijstje puilt niet uit van de namen, beweert Juncker, aangezien mensen "me zelden verraden". "Ik ben ook geen rancuneus man, maar ik heb een goed geheugen." In het interview vertelt hij hoe zijn zwarte boekje gedurende zijn 18 jaar als Luxemburgs premier nooit van zijn zijde week. Wanneer iemand hem aanviel, waarschuwde hij: "Opgelet, Kleine Maurice wacht op jou."

nieuws

cult

zine