Vrijdag 18/10/2019

Unia

Johan Leman over ontslag Lamrabet: "Els Keytsman kan aanblijven. Maar dit mag geen tweede keer gebeuren"

Johan Leman: "Ik zou Rachida Lamrabet op dit moment nooit ontslagen hebben." Beeld Karel Duerinckx

Anderhalve week nadat bleek dat Rachida Lamrabet een kortfilm heeft gemaakt waarin ze de boerka verdedigt, is ze ontslagen door haar werkgever Unia. Gewezen directeur van het gelijkekansencentrum Johan Leman (70) betreurt dat dat gebeurt net nu Unia onder vuur ligt. "Ik zou Lamrabet op dit moment nooit ontslagen hebben."

Vindt u het een goede beslissing van Unia om Rachida Lamrabet te ontslaan?

"Ik ken de fond van de zaak niet. Gaat het enkel om haar positie over de boerka? Dan zou ik nooit tot een ontslag zijn overgegaan. Er zijn andere oplossingen mogelijk. Een ontslag, dat is toch het allerlaatste? Maar misschien speelden er meer elementen. Ik heb Rachida destijds aangenomen bij het centrum, ik heb met haar nooit het minste probleem gehad. Maar goed, dat is al meer dan tien jaar geleden, mensen kunnen veranderen." 

Moet een Unia-juriste niet onpartijdig zijn? Heeft ze door haar persoonlijke mening publiek te verkondigen zichzelf en Unia niet in problemen gebracht?

"Natuurlijk mag zij haar eigen mening hebben. Ik ben ook altijd tegen het boerkaverbod geweest, omdat dat volgens mij een puur symbolische wet is. Maar ik zal mij altijd fel tegen het dragen van een boerka in ons land blijven kanten."

"Ik ben wel altijd van het principe geweest: intern mag je je mening zoveel geven als je wil en mogen er heftige discussies zijn. Liefst zelfs. Maar een keer er een lijn bepaald is, draag je die naar buiten ook uit. Of je nu een medewerker of een directeur bent. Ik zeg niet dat Lamrabet die film niet had mogen maken, maar ze had er een akkoord over moeten hebben met Unia. Zeker omdat het over zo'n fundamentele kwestie gaat." 

Is Unia beschadigd door de affaire?

"Voor mij is de integriteit van het centrum niet aangetast. Ik vermoed dat er met mij nog steeds genoeg mensen zijn die vinden dat we beter af zijn met dan zonder centrum. Het is nog steeds de instelling die in een publiek debat kan zeggen: dit is de norm."

Niet voor N-VA.

"Als gelijkekansencentrum word je altijd geframed. Zowel door extreem links als door extreem rechts, door de hele variatie aan woordvoerders van de migranten en degenen die tegen de migranten zijn. Les extrèmes se touchent, geloof me vrij (lachje). Maar dat ook N-VA framede, is heel erg ongelukkig. N-VA heeft Unia moedwillig beschadigd, terwijl ze het centrum eigenlijk zouden moeten omarmen. Democratische partijen, en daar reken ik N-VA voor alle duidelijkheid toe, zouden niet op hun eigen instellingen mogen schieten. Als ze problemen hebben, regel dat dan onder vier ogen en niet en plein public."

"Neemt niet weg dat een affaire zoals die met Rachida niet voor herhaling vatbaar is. Ook intern, voor de andere medewerkers, kan dit niet stimulerend zijn. Het centrum moet opletten dat het haar eigen draagvlak niet onderuit haalt." 

Hoezo?

"Je zit met de druk van de politiek, van de publieke opinie, van de minderheidsgroepen, van een pluralistisch samengesteld team, van de raad van bestuur die voor een stuk politiek samengesteld is. Het is geen klein bier om zo'n boot drijvende te houden."

"In alle geval zou ik Lamrabet op dit moment nooit ontslagen hebben. Voor de ene maak je iemand monddood en ontsla je een werknemer voor het hebben van een mening. Voor de andere ben je bezweken voor de druk van de politiek en meer bepaald voor de druk van de N-VA. Hoe dan ook word je in een hoek geduwd en zit je met een geloofwaardigheidsprobleem."

Niet ontslaan enkel omdat je in een bepaalde context zit, is toch ook op zijn zachtst gezegd discutabel?

"Kijk, ik weet niet of het ontslag nog te vermijden was of niet. Maar als je het dan toch doet, doe het dan met open vizier. Nu zwijgen zowel Unia als Rachida over de exacte toedracht. Zo voed je de speculaties. Unia heeft de deur wagenwijd opengezet, dus dan moet je niet verbaasd zijn dat sommige mensen in dat gat springen. Zie maar hoe bijvoorbeeld een Dyab Abou Jahjah het ontslag van Rachida nu aangrijpt om zijn eigen zaak te dienen en om het opdoeken van de instelling te vragen."

"Als ik van Unia was, ik zou met Rachida Lamrabet afgesproken hebben om alles open op tafel te gooien. Grondige meningsverschillen zijn toch niet oneervol?" 

Neemt u directrice Els Keytsman iets kwalijk? 

"Als iemand weet hoe moeilijk de job van directeur van een gelijkekansencentrum is, dan ben ik het wel. Iemand die in een moeilijke situatie zit, zal ik nooit in de rug schieten. Dus als u me vraagt of ze kan aanblijven, dan zeg ik: uiteraard. Maar dit mag echt geen tweede keer gebeuren."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234