Vrijdag 21/06/2019

Update

Job bij de spoorwegen? Je vindt ze echt op trein!

Beeld vmma

Infrabel en de NMBS zoeken 2.500 nieuwe personeelsleden. Vooral bestuurders, conducteurs en technici, want dat zijn knelpuntberoepen geworden. Om kandidaten te zoeken, wordt met een jobtrein door Vlaanderen gereden. Vandaag reed de eerste jobtrein uit. Aan boord kan je solliciteren en krijg je uitleg over wat de job precies inhoudt.

Omstreeks acht uur reed de eerste jobtrein uit in Oostende. De trein pikt een hele dag lang potentiële nieuwe medewerkers op in vijftien treinstations in Vlaanderen en in Brussel. Ingeschreven deelnemers kunnen zo kennismaken met de spoorwegwereld en vragen stellen aan toekomstige collega's over vacatures uit meer dan tien functiedomeinen, zoals technici en treinbestuurders.

HR Rail, de juridische werkgever van al het spoorpersoneel, organiseert de jobtrein. "In één rijtuig van de trein krijgen de geïnteresseerden algemene informatie, in zeven andere rijtuigen komt telkens een specifiek functiedomein aan bod", zegt HR Rail-woordvoerster Kim Buggenhout.

In een laatste rijtuig kan er onmiddellijk worden gesolliciteerd. Er is vooral nood aan treinbestuurders, treinbegeleiders, technici en ingenieurs, maar er zijn ook mogelijkheden in domeinen als marketing, hr en verkeersleiding, of je kan solliciteren voor juridische functies.

De eerste jobtrein was een succes

De actie was een succes, want er waren ruim 800 kandidaten die zich inschreven voor een rit op de jobtrein. Wie de eerste screening haalde, mocht opstappen. Uiteindelijk werden 550 kandidaten uitgenodigd.

De trein ging van Oostende, via Brugge en Gent tot in Brussel en Leuven om van daaruit naar Antwerpen te rollen. Daarna ging het terug naar startplaats Oostende."Met de jobtrein willen we zo veel mogelijk mensen op één dag bereiken. Daarom gaan wij zelf naar de kandidaten toe met onze eigen experts, hun potentiële collega's, aan wie ze al hun vragen kunnen stellen. Solliciteren kan meteen op de trein of na afloop thuis", aldus HR Rail.

Vers bloed is nodig want tegen 2025 zal de helft van de 32.000 spoormedewerkers met pensioen zijn. Om het vervoer per spoor optimaal te garanderen, wordt het hele jaar door aangeworven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden