nieuws

Jetair-familie laat Panamese constructie fiscaal opkuisen

1 Bart Brackx, voormalig topman bij Jetair, in 2004. © Photo News

Voor het eerst in de reeks Panama Papers heeft een betrokken zakenfamilie haar Panamese constructie spontaan fiscaal laten opkuisen, zo schrijft De Tijd woensdag. Het gaat om de familie Brackx, die de touroperator Jetair oprichtte en de Belgen massaal naar Benidorm bracht.

De familie werkte jaren met een vennootschap in Panama. Die offshore paste al sinds eind jaren negentig in een constructie met andere vennootschappen in Luxemburg, die dan weer naar hun Spaanse miljoenenvastgoed leiden. Een deel van de constructie liep jarenlang ook via Nederland en het eiland Curaçao.

"De vennootschappen in Panama en op Curaçao zijn slechts enkele jaren geleden via een nalatenschap in handen gevallen van respectievelijk Karoline en Bart Brackx", reageert hun advocaat, Guillaume Deknudt van het kantoor Delboo Deknudt. "Mijn cliënten hebben daarbij in alle openheid gehandeld, en voldoen en hebben voldaan aan alle fiscale verplichtingen."

De bedrijfsrevisor van de familie verhult de fiscale motieven niet om het vermogen aan te houden via Panama, maar stelt dat alles is geregulariseerd.

nieuws

cult

zine