Jeroen Meus verkozen tot culinaire persoonlijkheid
Jeroen Meus, kok van onder meer het Eén-programa 'Dagelijkse Kost', is op de Horeca Expo in Gent verkozen tot Culinaire persoonlijkheid van de Belgische Gastronomie.
Een jury van vakmensen nomineerde dit jaar negen kandidaten voor de prestigieuze titel Culinaire Persoonlijkheid van de Belgische Gastronomie. Op basis van stemmen van de vakpers, de bezoekers en de exposanten van Horeca Expo kwam uiteindelijk Jeroen Meus als winnaar uit de bus.
"Meus is niet alleen een sympathieke chef, maar ook bekwaam, no-nonsense en mediageniek. Als geen ander kan hij het meest ingewikkelde gerecht in mensentaal overbrengen", was de motivatie van de jury.
Meus haalde het in deze wedstrijd van wetenschapper Christophe Bleker, journalisten Alain Coninx en Guy Lemaire, en collega's Sang-Hoon Degeimbren chocolatier Jean Galler, Roger Van Damme en Thierry Theys. Publiekslievelingen als Peter Goossens, Sergio Herman, Wout Bru en groentenkok Frank Fol waren nergens te bespeuren. (belga/edp)
Meer info op deze website.