tv-recensie

Jani schiet met 'Matchmakers' recht in de roos

2 © Vier

Jani is terug met een nieuw datingprogramma. Wegzappen, zou je op voorhand denken, daar zijn er al veel te veel van. Toch maar niet, stel je vast tijdens het kijken, want dit is gewoon te leuke televisie.     

2 Jani had met Zita een wel heel telegenieke single in de eerste aflevering van 'Matchmakers'. © SBS

Zo man, zo vrouw was net als alle andere stylingprogramma's al lang afgezaagd en Jani gaat bleek toch ook niet altijd je dat. Wat nu met Jani Kazaltzis? Geef hem een datingprogramma, dachten ze bij VIER. De zender kan ook wel wat extra liefde van de kijkers gebruiken, en wie is daar beter voor geschikt dan Jani? 

Matchmakers dus, een soort mix van Sorry voor alles met - wel ja - een datingprogramma. De Gentse Zita - twee jaar single en wel heel ad rem en telegeniek - had een date met drie mannen zonder dat ze wist dat het dates waren. Enkele vrienden van Zita kozen de al even telegenieke slachtoffers, de tv-ploeg zette een valsstrik op en een verborgen camera legde alles netjes vast. In al zijn eenvoud knap gevonden. 

Share

Dit is simpelweg leuke en ontspannende televisie

Over sommige programma's kan je ellenlange beschouwingen schrijven en alles tot in de details analyseren. Over andere programma's kan je het gewoon kort houden. Matchmakers is zo'n programma: dit is simpelweg leuke en ontspannende televisie. De verborgen camera is grappig, het studiogedeelte doet het programma voor één keer niet als een pudding in elkaar zakken en Jani is gewoon Jani. Terwijl je bij pakweg Karen Damen steeds meer het gevoel krijgt dat ze een nummertje opvoert, blijft hij wel zijn naturel bewaren. 

Matchmakers zal de wereld niet veranderen en wellicht ook niet voor een drastische daling van het aantal singles in Vlaanderen zorgen. Maar je kijkt wel een klein uurtje geamuseerd naar televisie. Dat alleen al verdient een extra ster.

Nieuw: krijg nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma's met DM Zapt in Messenger.

Dossier DM Zapt
Dossier DM Zapt

De Morgen kijkt televisie (en luistert soms ook naar de radio).

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine