Zaterdag 27/11/2021

Tv-seriesDe Morgen gidst

Inkijk bij The Beatles: de beste series van het moment op Netflix, Streamz, Disney+ en VRT NU

Bekende en minder bekende beelden van Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon en George Harrison in 'The Beatles: Get Back'. Beeld Photo News
Bekende en minder bekende beelden van Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon en George Harrison in 'The Beatles: Get Back'.Beeld Photo News

De Morgen gidst u door de allerbeste reeksen die er op tv en uw computerscherm te zien zijn

Waren de opnames van Let It Be het begin van het einde voor The Beatles? Ja, wordt al jaren gezegd. Nee, moet blijken uit The Beatles: Get Back. Regisseur Peter Jackson kon putten uit 57 uur aan beel­den en 150 uur audio­ma­te­riaal gemaakt bij de opnames van de plaat. Een zes uur durende documentaire toont de band zoals u die nog nooit zag.

The Beatles: Get Back, nu op Disney+

De kluis gekraakt

Gene Bervoets in 'De kraak'. Beeld Streamz
Gene Bervoets in 'De kraak'.Beeld Streamz

In de strijd met Netflix en co. heeft Streamz veel inspanningen geleverd om Vlaamse series te lan­ceren. Met wisselend succes. Met De kraak gooit het een nieuwe veelbelovende reeks in het aanbod. Het verhaal draait rond een jonge hacker die na het winnen van een wedstrijd door een oplichters­bende gevraagd wordt een bank digitaal te kraken.

De kraak, vanaf 1 december op Streamz

Israëlisch familiedrama

Uit 'The Motive'. Beeld Netflix
Uit 'The Motive'.Beeld Netflix

Halfweg de jaren 80 stond Jeruzalem en bij uit­breiding heel Israël op stelten door een bizar fa­miliedrama. Een 14-jarige jongen vermoordde zijn vader, moeder en twee zussen met het dienstwapen van zijn vader, reservist in het leger. De vierdelige docureeks The Motive gaat op zoek naar antwoorden op de vragen die er na al die jaren nog steeds zijn.

The Motive, nu op Netflix

Magisch vervolgverhaal

'The Wheel of Time', met Rosamund Pike (m.) als Moiraine Damodred. Beeld Jan Thijs
'The Wheel of Time', met Rosamund Pike (m.) als Moiraine Damodred.Beeld Jan Thijs

De nieuwste fantasyreeks van Amazon Prime heet The Wheel of Time, gebaseerd op de bestsellers van Robert Jordan. Magiër Moiraine Damodred (Rosamund Pike) moet de mensheid zien te redden, maar dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Jordan had veertien boeken nodig om het verhaal te vertellen, bij Amazon hebben ze al een tweede seizoen besteld.

The Wheel of Time, nu op Amazon Prime

Tijgervrienden op herhaling

Jeff en Lauren Lowe in 'Tiger King'. Beeld Netflix
Jeff en Lauren Lowe in 'Tiger King'.Beeld Netflix

Tijdens de eerste lockdown hielden de avonturen van Joe Exotic en zijn maffe tijgervrienden de wereld in hun ban. Net nu er weer zo’n periode van intensief bankhangen zit aan te komen, komt Netflix met een tweede seizoen van Tiger King. Succes verzekerd dus. Hoewel, Joe zit in de cel. Het is aan andere protagonisten om de hoofdrol op te eisen.

Tiger King, nu op Netflix

Pillendraaiers

Uit 'Dopesick'. Beeld AP
Uit 'Dopesick'.Beeld AP

Met de miniserie Dopesick richt Disney de schijnwerper op de – vooral in de VS – steile opgang van verslavende pijnstillers als OxyContin en fentanyl. De reeks vertelt vanuit verschillende invalshoeken hoe de situatie zo kon ontsporen. Van de lokale huisdokter die eerst niet goed beseft wat hij voorschrijft, tot de Sacklers, de eigenaars van het bedrijf dat de pillen maakt.

Dopesick, nu op Disney+

Israëlisch familiedrama

Halfweg de jaren 80 stond Jeruzalem en bij uitbreiding heel Israël op stelten door een bizar familiedrama. Een 14-jarige jongen vermoordde zijn vader, moeder en twee zussen met het dienstwapen van zijn vader, reservist in het Israëlische leger. De vierdelige docureeks The Motive gaat op zoek naar antwoorden op de vragen die er na al die jaren nog steeds zijn.

The Motive, nu op Netflix

Losbandige lerares

'Head of the Class'. Beeld rv
'Head of the Class'.Beeld rv

Wie op zoek is naar een reeks die wat lucht en licht kan brengen, moet misschien Head of the Class proberen, een sitcom van de hand van Bill ­Lawrence, de man achter Scrubs en Ted Lasso. Een middelbare school wordt bevolkt door leergierige studenten die van examen naar examen leven. Tot een lerares verschijnt die hen het echte leven in probeert te sleuren.

Head of the Class, nu op Streamz

Op de knieën voor Colin

Jaden Michael als de jonge Colin (m) in 'Colin in Black and White'. Beeld COURTESY OF NETFLIX
Jaden Michael als de jonge Colin (m) in 'Colin in Black and White'.Beeld COURTESY OF NETFLIX

Racisme is een vast thema in het werk van regisseur Ava DuVernay. In Colin in Black and White gebruikt ze leven en werk van football­ster Colin Kaepernick als kapstok om het racisme in de VS aan te klagen. Kaepernick is de man die het voor de Black Lives Matter-beweging opnam door voor de wedstrijd tijdens het spelen van het volkslied te knielen. Hij betaalde er een hoge prijs voor.

Colin in Black and White, nu op Netflix

Koele seriemoordenaar

Seriemoordenaar Dexter (Michael C. Hall, r.) maakt opnieuw zijn opwachting. Beeld RV
Seriemoordenaar Dexter (Michael C. Hall, r.) maakt opnieuw zijn opwachting.Beeld RV

De koele seriemoordenaar Dexter Morgan groeide een aantal jaar geleden uit tot een televisiefenomeen. Met dank aan de acteerprestaties van de Michael C. Hall. Tien jaar na de feiten maakt de killer zijn comeback in Dexter: New Blood. Hij leeft ondergedoken in een stadje in de staat New York. Hij lijkt dan wel gelukkig, al snel blijkt dat zijn bloeddorst niet volledig verdwenen is.

Dexter: New Blood, vanaf 8 november op Streamz

Atypische moordenaar

Scène uit 'The Unlikely Murderer'. Beeld Netflix
Scène uit 'The Unlikely Murderer'.Beeld Netflix

Toen de Zweedse premier Olof Palme in 1986 werd neergeschoten, tastte de politie in het duister. Maar liefst 130 mensen bekenden de moord, maar nooit kon de zaak worden opgehelderd. Tot de politie vorig jaar bekendmaakte dat de moordenaar Stig Engström heette, een verzekeringsbediende die in 2000 uit het leven stapte. The Unlikely Murderer schetst een beeld van de man.

The Unlikely Murderer, nu op Netflix

Hersendood

Gedachten lezen in 'Dr. Brain'. Beeld AppleTv+
Gedachten lezen in 'Dr. Brain'.Beeld AppleTv+

Alles wat uit Korea komt, wordt tegenwoordig een succes. Dus springen ze bij Apple TV+ op die trein. In de zesdelige thrillerreeks Dr. Brain slaagt een briljant neurochirurg erin gedachten te lezen door zijn brein aan dat van zijn ‘slachtoffers’ te linken. Wanneer zijn gezin in duistere omstandigheden om het leven komt, gaat hij op zoek naar antwoorden in het brein van de doden.

Dr. Brain, nu op Apple TV+

Dramaserie over Pluisje

29 juni 1986, Maradona met de wereldbeker na de met 3-2 gewonnen finale tegen West-Duitsland.  Beeld Photo News
29 juni 1986, Maradona met de wereldbeker na de met 3-2 gewonnen finale tegen West-Duitsland.Beeld Photo News

Oscarwinnaar Asif Kapadia maakte eerder al een ­indrukwekkende documentaire over het voetbal­fenomeen Diego Maradona. Nu is er ook een ­dramaserie over het bewogen leven van de Argentijnse superster. In Maradona Blessed: Dream ­kruipen drie acteurs in de huid van Pluisje in een poging een zo compleet mogelijk beeld te geven van ’s mans leven en (dribbel)werk.

Maradona Blessed: Dream, nu op Amazon Prime Video

Donkere humor

Uit 'What We Do in the Shadows'. Beeld BBC/FX Networks
Uit 'What We Do in the Shadows'.Beeld BBC/FX Networks

What We Do in the Shadows is een fictieve docureeks over vier vampiers die op Staten Island een flat delen. Daar moeten ze proberen om hun eeuwenoude gewoontes in een moderne setting in te passen. De reeks is gebaseerd op de ­gelijknamige film uit 2014 en is in de VS al langer een succes. Nu is ze voor het eerst ook bij ons te zien.

What We Do in the Shadows, nu op Disney+

Propere handen

The Window Beeld HBO
The WindowBeeld HBO

Dat er achter de schermen van het profvoetbal wel vaker onfrisse spelletjes worden gespeeld weten we in België al langer. De nieuwe internationale ­fictiereeks The Window zoomt in op de transfercarrousel die zich elk seizoen weer op gang trekt. De reeks volgt een jong voetbaltalent dat op het verlanglijstje van veel ­internationale topclubs staat. Met alle getouwtrek van dien.

The Window, vanaf 3 november op Streamz

Megafoongeschal en complotdenken

Uit 'Inside Job'. Beeld NETFLIX
Uit 'Inside Job'.Beeld NETFLIX

Met Inside Job komt Netflix met een animatiereeks die perfect aansluit bij de tijdgeest. De serie speelt zich af in de kantoren van Cognito, een ultragehei­me dienst die ervoor moet zorgen dat de mensheid en masse blijft geloven dat de maanlanding echt is en dat aliens niet bestaan. Over duivelse vaccins met microchips wordt voorlopig niet gerept. Misschien is dat iets voor seizoen 2.

Inside Job, nu op Netflix

Tieners op de vlucht

Uit 'Reservation Dogs'. Beeld Disney+
Uit 'Reservation Dogs'.Beeld Disney+

Vier inheemse tieners wagen zich in Reservation Dogs aan overvallen en diefstallen in een poging genoeg geld bijeen te krijgen om hun reservaat in Oklahoma te ruilen voor een ­verlengd verblijf in het exotische Californië. Hoewel de reeks nadrukkelijk knipoogt naar Quentin Tarantino’s debuut Reservoir Dogs is dit geen bikkelharde misdaadserie, wel een bitterzoete komedie.

Reservation Dogs, nu op Disney+

Niks veranderd

Uit 'Curb Your Enthusiasm'.
 Beeld Brunopress
Uit 'Curb Your Enthusiasm'.Beeld Brunopress

Fans van Curb Your Enthusiasm kunnen zich in de handen wrijven. Nadat Larry David, brein achter en hoofdrolspeler van de reeks, hen zes jaar liet wachten op seizoen 9 en dan nog eens drie jaar op jaargang 10, komt hij nu na amper 18 maanden met een vervolg. Met de slogan ‘the world has changed, but he hasn’t’ pikt Larry de draad gewoon op waar hij hem voor corona liet liggen.

Curb Your Enthusiasm, vanaf 25 oktober op Streamz

Mediatiek familiedrama

'Succession' is aan seizoen 3 toe. Beeld rv
'Succession' is aan seizoen 3 toe.Beeld rv

De bitse strijd om het zakenimperium van de familie Roy was vorig jaar goed voor een Golden Globe én een Emmy Award. En het derde seizoen van Succession belooft nog meer vuurwerk. Niet alleen loopt de spanning tussen pater familias Logan Roy en zijn nageslacht verder op: met Alexander Skarsgård en Adrien Brody krijgt ook de cast een forse kwaliteitsinjectie.

Succession, vanaf 18 oktober op ­Streamz (wekelijks een nieuwe aflevering)

Dromen zijn bedrog

Uit 'Acapulco'. Beeld Apple TV+
Uit 'Acapulco'.Beeld Apple TV+

Wanneer Máximo een job in een vakantieresort van Acapulco weet te versieren, is dat voor hem een droom die in vervulling gaat. Maar de job van zijn leven blijkt al snel een stuk minder idyllisch dan hij zich had voorgesteld. Acapulco werd geschreven met de komedie How to Be a Latin Lover in het achterhoofd en staat garant voor een nostalgische trip richting jaren 1980.

Acapulco, nu op Apple TV+

Klassieke krimi

'Kastanjemanden', nieuwe nordic crime-serie. Beeld Netflix
'Kastanjemanden', nieuwe nordic crime-serie.Beeld Netflix

Dat Scandinavische misdaadseries wereldwijd een begrip werden hebben ze in het Hoge Noorden voor een groot stuk aan Søren Sveistrup te danken. De man die de scenario’s voor The Killing schreef, komt nu met een nieuwe reeks op de proppen. In Kastanjemanden wordt jacht gemaakt op een misdadiger die bij zijn slachtoffers poppetjes gemaakt uit kastanjes achterlaat.

Kastanje­manden, nu op Netflix

Een stukje ruimtevaartgeschiedenis

'Among the Stars'. Beeld Disney +
'Among the Stars'.Beeld Disney +

Na de dramaserie The Right Stuff brengt Disney+ nu een stukje recentere ruimtevaartgeschiedenis in beeld. In de zesdelige docureeks Among the Stars wordt de camera op het internationale ruimtestation ISS gericht. Daar moesten de astronauten in de herfst van 2019 een levens­gevaarlijke reparatiemissie uitvoeren waar geen enkele handleiding voor bestond.

Among the Stars, nu op Disney+

Voer voor nachtmerries

Chucky maakt zijn rentree. Beeld Streamz
Chucky maakt zijn rentree.Beeld Streamz

Sinds de jaren 80 houdt de rosse pop Chucky al heel wat filmfans wakker. In een poging ook de jongere generaties inspiratie voor nachtmerries te bezorgen, verhuist Netflix het psychopatische speelgoed nu naar het kleine scherm. In de nieuwe reeks tikt een tiener op een rommelmarkt een roodharige pop op de kop. Waarna naar aloude gewoonte de hel uitbarst.

Chucky, vanaf 13 oktober op Streamz

Sjoemelende topsporters

'Bad Sport' doet ook het fraudeschandaal rond Juventus uit de doeken. Beeld Netflix
'Bad Sport' doet ook het fraudeschandaal rond Juventus uit de doeken.Beeld Netflix

Niet alleen bij ons wordt er gesjoemeld in de sport. De docureeks Bad Sport brengt de meest legendarische frauderende sporters in beeld. We maken kennis met figuren als autopiloot Randy Lanier, die zijn raceteam ­financierde door marihuana te smokkelen, of cricketspeler Hansie Cronjé, die op niet geheel koosjere wijze met gokkantoren allerhande samenwerkte.

Bad Sport, nu op Netflix

Erg rauwe werkelijkheid

Andie MacDowell in de miniserie 'Maid'. Beeld Netflix
Andie MacDowell in de miniserie 'Maid'.Beeld Netflix

Alex is een jonge moeder die probeert te overleven nadat ze is ontsnapt uit een gewelddadige relatie. Met een baantje als huishoudster hoopt ze zichzelf en vooral haar dochter een betere toekomst te bezorgen. De ­mini­serie Maid is gebaseerd op de ­autobiografische bestseller Maid: Hard Work, Low Pay, and a ­Mother’s Will to Survive van ­Stephanie Land.

Maid, nu op Netflix

Ambitieuze scifi

'Foundation'. Beeld k2 filmstill
'Foundation'.Beeld k2 filmstill

De Foundation-boekenreeks van Isaac Asimov werd steevast als onverfilmbaar bestempeld. Maar in tijden waarin streamingdiensten elkaar overbluffen, kan veel meer dan gedacht. David S. Goyer, de scenarist van de Dark Knight-trilogie, hoopt Asimovs verhaal in acht seizoenen van tien afleveringen te vertellen. Fans van de betere scifi kunnen nog jaren op beide oren slapen.

Foundation, nu op Apple TV+

Tijdreizigers

Uit 'La Brea'. Beeld Streamz
Uit 'La Brea'.Beeld Streamz

Aanvankelijk zijn de teerputten in hartje Los Angeles waar het in La Brea om draait een toeristische ­bezienswaardigheid. Maar wanneer de putten plots in een gigantisch zinkgat veranderen, sleuren ze grote delen van de omgeving en de mensen die daar wonen mee. De slachtoffers belanden in de onherbergzame prehistorie. Enkel door samen te werken ­maken ze kans op overleven.

La Brea, nu op Streamz

Horroreiland

Samantha Sloyan als Bev Keane en Hamish Linklater als pastoor Paul in 'Midnight Mass'.  Beeld COURTESY OF NETFLIX
Samantha Sloyan als Bev Keane en Hamish Linklater als pastoor Paul in 'Midnight Mass'.Beeld COURTESY OF NETFLIX

Nu de dagen korter en de nachten donkerder worden halen ze bij Netflix traditiegetrouw wat horror van het schap. Blikvanger is Midnight Mass, een reeks van Mike Flanagan, die ons al de stuipen op het lijf joeg met The Haunting of Hill House. In Midnight Mass doet een charismatische priester zijn intrede op een eiland, waarna de bewoners een voor een veranderen in religieuze fanaten.

Midnight Mass, nu op Netflix

Met uitsterven bedreigd

Diane Lane (Jennifer Brown) in 'Y: The Last Man'. Beeld Disney+
Diane Lane (Jennifer Brown) in 'Y: The Last Man'.Beeld Disney+

Eerst was er de strip, nu is er ook de tv-serie. In Y: The Last Man vallen alle mannen plots dood neer. Aan de inderhaast verkozen – uiteraard vrouwelijke – president van de VS om het hoofd te bieden aan de uitdagingen waar een wereld zonder mannen haar voor stelt. Uitdagingen die er niet minder op worden wanneer plots blijkt dat één man zijn seksegenoten heeft overleefd.

Y: The Last Man, nu op Disney+

Voor de goede zaak

Billy Bob Thornton in 'Goliath'. Beeld Amazon Prime
Billy Bob Thornton in 'Goliath'.Beeld Amazon Prime

Al drie seizoenen lang geeft Billy Bob Thornton in Goliath op onnavolgbare wijze gestalte aan Billy McBride. Een aan lager wal geraakte advocaat die bij wijze van boetedoening voor zijn misstappen in de rechtbank de strijd aanbindt tegen onrechtvaardigheid. In het vierde en laatste seizoen mikt hij hoger dan ooit door de farma-industrie in het ­vizier te nemen.

Goliath, nu op Amazon Prime

Over de regenboog

null Beeld Streamz
Beeld Streamz

Dat ons land dezer dagen het decor vormt voor het WK wielrennen zal u niet ontgaan zijn. Om dat feest wat extra luister bij te zetten is er nu de negendelige docureeks Regenboog, waarin Lud­wig Bollaerts alle WK’s die in ons land werden verreden op geheel eigen wijze reconstrueert. Via drie thema’s, gespreid over telkens drie afleveringen, fiets je door de geschiedenis van de WK’s in België.

Regenboog, nu op Streamz

Reputatieschade

'Sex Education' op Moordale. Beeld RV
'Sex Education' op Moordale.Beeld RV

Sex Education, de Britse Netflix-reeks waarin alles draait om seks, liefde en opspelende puberhormonen, is aan het derde seizoen toe. Otis - de minderjarige seksgoeroe waar het in Sex Education om draait - loopt nog steeds school op Moordale. Daar probeert het nieuwe schoolhoofd Hope de reputatie van het onderwijsinstituut op te poetsen. Geen makkelijke opdracht.

Sex Education, nu op Netflix

Lachen met corona

Xander De Rycke. Beeld Jan De Meuleneir / Photo News
Xander De Rycke.Beeld Jan De Meuleneir / Photo News

Drie coronagolven, twee lockdowns en het enorme aandachtstekort dat daaruit voortvloeide zetten comedian Xander De Rycke aan tot het schrijven van een show rond het virus. In Uitgerust en immuun vertelt hij over zijn ervaringen tijdens de ­pandemie. Daarbij gaat het over coronabeleefdheid, erectieversterkende middelen en hoe hij zelf het slachtoffer werd van covid.

Uitgerust en immuun, nu op Streamz

Huwelijk in verval

Ingmar Bergman gaf ons met Scenes from a ­Marriage in 1973 al eens een intieme inkijk in het huwelijksleven. Nu mag regisseur Hagai Levi dat kunstje overdoen. Een moeilijke oefening, maar Levi bewees met The Affair al dat hij zo’n liefdes­verhaal in beeld kan brengen. ­Bovendien krijgt hij met Jessica Chastain een geweldige hoofd­rolspeelster cadeau.

Scenes from a Marriage, vanaf 12 september op Streamz

Van Belgische makelij

In het eerste seizoen van het haast volledig in België opgenomen Into the Night werd zonlicht plots een dodelijk fenomeen. Enkel een handvol gelukkigen slaagde erin om aan boord van een vliegtuig dat zonlicht te ontlopen. In het tweede seizoen hebben de overlevers hun toevlucht gezocht in een Sovjet-­bunker. Maar ook daar is het minder veilig dan het lijkt.

Into the Night, nu op Netflix

Cluedo voor beginners

In Only Murders in the Building begint alles met de vondst van een lijk in een exclusief appartementsgebouw in New York. Dat inspireert drie bewoners om op eigen houtje op zoek te gaan naar de moordenaar. Met de bedoeling er minstens een boeiende podcast aan over te houden. Originele whodunit met Steve Martin, Selena Gomez en Martin Short in de hoofdrollen.

Only Murders in the Building, nu op Disney+

Humor met dubbele bodem

In Kevin Can F**K Himself maken we kennis met Allison McRoberts – rol van Annie Murphy uit Schitt’s Creek. Zij wil af van haar huwelijk met de Kevin uit de titel. Dat verhaal wordt verteld in twee arena’s. Een sitcom waarin Allison het gewillig slachtoffer is van Kevins seksistische grappen en de wereld buiten de filmset waarin Allison feller van zich afbijt. Origineel, bevreemdend én verslavend.

Kevin Can F**K Himself, nu op Amazon Prime Video

De Beatles gefileerd

De legendarische producer Rick Rubin dook de ­studio in met Paul McCartney. Niet om een resem nieuwe songs op te nemen, wel om in de song­catalogus van The Beatles te duiken. In McCartney 3,2,1 ontleden en becommentariëren ze zes afleveringen lang de populairste en meest intrigerende songs die de Fab Four op hun indrukwekkende lijstje hits staan hebben.

McCartney 3,2,1, nu op Netflix

Onschuldig?

Wanneer in 1993 drie 8-jarige jongens brutaal vermoord worden in West Memphis staat de stad en de rest van de VS in rep en roer. Drie tieners worden opgepakt én veroordeeld. Onterecht, blijkt in 2011 na nieuw DNA-onderzoek. In The Forgotten West Memphis Three neemt Bob Ruff, van de podcast Truth & Justice, de zaak onder de loep. De echte moordenaar is immers nog niet gevonden.

The Forgotten West Memphis Three, nu op Amazon Prime

Vrouwen aan de top

Nadat de breinen achter Game of Thrones het einde van hun hit­reeks zorgvuldig wisten te verknoeien, kregen ze een Netflix-contract onder de neus geschoven. Het eerste resultaat daarvan heet The Chair. Daarin moet een vrouwelijke professor zich staande zien te houden aan de statige Pembroke-universiteit. Een strijd die heftiger blijkt dan die om de ijzeren troon.

The Chair, nu op Netflix

Wie heb ik aan de lijn?

Ella Leyers speelt in Storm Lara de radiopresentatrice Lara, een populaire stem die niet vies is van wat controverse. Tot ze tijdens een van haar nachtelijke uitzendingen Suzy (Anemone Valcke) aan de lijn krijgt. Wanneer die ermee dreigt om on air een eind aan haar leven te maken lopen de dingen, zelfs naar Lara’s normen, gigantisch uit de hand.

Storm Lara, nu op Streamz

Wellness voor gevorderden

Een tiendaagse retraite in een exotisch oord om hun vermoeide lichamen en geesten nieuw leven in te blazen. Dat is wat in Nine Perfect Strangers aan negen gestresseerde stadsbewoners wordt beloofd. Alleen draait dat onder impuls van de lokale goeroe - overtuigend gespeeld door Nicole Kidman - net iets anders uit.

Nine Perfect Strangers, nu op Prime Video

Knettergekke president

In tijden waarin buitensporige politici de macht grijpen in Zuid-Amerika – hallo, Jair ­Bolsonaro! – pakt Netflix uit met El reino, een dramaserie waarin een televisiepredikant zichzelf kandidaat stelt om ­president van Argentinië te ­worden. Dat zijn running mate wordt omgelegd, maakt de ­verkiezing er alleen maar ingewikkelder op.

El reino, nu op Netflix

Vrouwelijk geweld

Frances Lefebure maakt niet alleen België, maar ook een avondje bingen great again. In F*** You Very, Very Much, een komische serie met een ­absurd kantje, speelt ze samen met Evelien Bosmans en Daphne Wellens een knotsgek vriendinnentrio. De drie vrouwen zijn in hun dertigerjaren en alle drie zijn ze op een eigenzinnige manier op zoek naar hun plekje in de wereld.

F*** You Very, Very Much, nu op Streamz

Pijnlijk slavernijverleden

Met Barry Jenkins (Moonlight) aan het stuur slaagt ook de tv-versie van het prijswinnende boek The Underground Railroad erin om een stuk geschiedenis te verweven met magisch realisme. Een emotioneel uitputtende en visueel indrukwekkende blik in het pijnlijke slavernijverleden van de VS. Niet gemakkelijk om naar te kijken, nog moeilijker om af te zetten.

The Underground Railroad, nu op Amazon Prime Video

Niets is wat het lijkt

Een ongeval met vluchtmisdrijf, zo verliest de Israëlische reisgids Segev Azulai zijn geliefde vrouw. Maar is dat wel zo? In Hit & Run gaat Azulai op zoek naar de ware ­toedracht achter de dood van zijn echtgenote en raakt hij hoe langer hoe meer verstrikt in een gevaarlijk web van geheimen en intriges, dat reikt van New York tot Tel Aviv.

Hit & Run, nu op Netflix

Universum op zijn kop

Ook in What If...? is niets wat het lijkt. Wat als ­belangrijke momenten uit het Marvel Cinematic Universe anders waren gelopen? Dat is de vraag waarop Marvel Studios’ eerste geanimeerde serie een antwoord formuleert. De reeks, gebaseerd op de gelijknamige Marvel ­Comics-serie, vertelt onbekende verhalen over de bekende helden uit het MCU.

What If...?, nu op Disney+

Creatief met pizza en chocolade

Kook- en bakprogramma’s, ze blijven een ­veel­gesmaakt genre. In de nieuwe Netflix-show Bake Squad stelt ­MasterChef-jurylid Christina Tosi een team van vier getalenteerde bakkers samen. Deze concullega’s ­zullen hun creativiteit de vrije loop moeten laten om het ideale ­dessert te creëren voor iemands speciale dag.

Bake Squad, nu op Netflix

Spicy sportdrama’s

Aan sport geen gebrek deze zomer, ook op de ­strea­mingdiensten. De docureeks Untold laat sport van een andere kant zien. De serie ontrafelt met de betrokken partijen de ware toedracht achter vijf grote mysteries uit de sportwereld, gaande van een van de grootste schandalen in het Amerikaanse basketbal tot het verhaal achter olympisch kampioen en transgender Caitlyn Jenner.

Untold, nu op Netflix

Vrouwelijk geweld

Frances Lefebure maakt niet alleen België, maar ook een avondje bingen great again. In F*** You Very, Very Much, een komische serie met een ­absurd kantje, speelt ze samen met Evelien Bosmans en Daphne Wellens een knotsgek vriendinnentrio. De drie vrouwen zijn in hun dertigerjaren en alle drie zijn ze op een eigenzinnige manier op zoek naar hun plekje in de wereld.

F*** You Very, Very Much, nu op Streamz

Glamour in de keuken

De bekende blondine Paris Hilton maakt haar comeback in reality-tv. De pitch klinkt alvast veelbelovend: “Paris Hilton can cook… kind of.” ­Verwacht dus geen relevante kooklessen in Cooking with Paris, maar wel schitterende designer outfits, veel bekende koppen – vriendinnen Demi Lovato en Kim Kardashian bijvoorbeeld – en veel vettige fret.

Cooking with Paris, nu op Netflix

Een zomer vol soul

In de zomer van 1969, niet zo gek ver van Woodstock, vond The Harlem Cultural Festival plaats. Minder bekend, maar met evenveel impact. Door Afro-Amerikaanse cultuur en muziek centraal te stellen speelde het een cruciale rol in het zelfbewustzijn van zwart Amerika. Op Disney+ kun je kijken naar Summer of Soul, een docu geregisseerd door The Roots-frontman Questlove.

Summer of Soul, nu op Disney+

Sociale satire

In The White Lotus spelen de gebeurtenissen zich, als een Hawaïaanse versie van Downton Abbey, ad voor en achter de schermen van een luxueus resort. De verschillende verhalen vloeien in elkaar over, precies op dat soms akelig scherpe snijvlak van komedie en drama. Al kan je de reeks rustig als een snoeiharde satire over ­sociale klasse beschouwen.

The White Lotus, nu op Streamz

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234