Maandag 26/08/2019

In de ruime betekenis van het woord 'string'

Theater

Een van de meest heldere thematische rode draden die door het grillige hedendaagse theaterlandschap lijken te lopen, is die van de wetenschap. De snarentheorie alleen al, een recent en geavanceerd inzicht omtrent de elementaire deeltjes, was het jongste seizoen goed voor minstens drie producties. In de Antwerpse Monty werd in oktober de productie Civilization van Dood Paard hernomen. Oscar van Woensel baseerde zich voor deze monoloog op het werk van Frank Zappa, maar verkondigde er ook zijn idee over de snarentheorie. Gerardjan Rijnders maakte eerder dit seizoen Snaren bij Toneelgroep Amsterdam, een voorstelling over hetzelfde onderwerp.

Van 18 tot en met 20 juli gaat alweer een groep mensen aan de slag met de intrigerende theorie, hoewel zij de betekenis van het woord 'string' in een ruimere context lijken te hebben gesitueerd. Het gaat in deze voorstelling dus niet alleen over de wetenschappelijke betekenis van het woord 'string', maar ook over de strings die teruggevonden kunnen worden in lingeriezaken en rosse buurten, computerprogrammeertalen en gitaarwinkels. In Strings, een podiumproject dat gepresenteerd wordt in kunstencentrum Nadine, staan drie vrouwen op de scène. Het concept werd uitgedacht door Frisia Donders, Veerle Hommelen, Dieter Lesage, Sandra Paesen, Eva Wilsens en Maya Wilsens. (TR)

Strings, van 18 tot en met 20 juli in kunstencentrum Nadine, Herderstraat 30, 1050 Brussel. Kaarten (gratis voor studenten): 02/513 41 04 of www.nadine.be.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden