Woensdag 30/11/2022

In de ict-markt moet je alles kunnen

Bedrijven moeten nu aanbieden wat de klant wil

Duizenden computers had de Vlaamse administratie naar eigen schatting nodig. Aan het einde van de rit bleek het om het dubbele van het oorspronkelijke cijfer te gaan. Zowel voor Siemens als voor de Vlaamse overheid die het contract voor de ict-diensten uitschreef, was het even wennen. Waarop sloeg de aanbesteding juist, werden alle behoeftes gedekt en kostten ze niet te veel?

Voor de Duitse multinational Siemens met een belangrijke ict-divisie van 1.200 personeelsleden in België, bood het contract dat tegen begin volgend jaar vernieuwd moet worden, een interessante leerschool. Het kreeg een voorbeeldfunctie binnen de groep. Siemens moest voor alles zorgen, de apparatuur, de software, de netwerken, het internetplatform, de infrastructuur voor de elektronische overheid.

Het voorbeeld illustreert vooral hoe hedendaagse informatie- en communicatiebedrijven voor totaaloplossingen moeten zorgen. Siemens gebruikte het gisteren om een stand van zaken van de Belgische ict-markt op te maken en om de eigen positie erin te schetsen. In de Belgische top-500 heeft het bedrijf naar eigen zeggen ongeveer 40 procent van de markt in handen.

"Oplossingen zijn de motor van de toekomstige groei", zei Patrick Slaets, economisch adviseur van de sectorfederatie Agoria, die voor de gelegenheid door Siemens was ingehuurd om de economische context te schetsen. Goed gaat het niet met de technologiemarkt in België, gaf Siemens/Atea-baas Tony Verbeke gisteren toe, maar volgens Slaets zit er wel groei in de zogenaamde enterprise-markt. Dat is de bedrijvenmarkt die net omdat ze snakt naar totaaloplossingen interessante opportuniteiten biedt voor technologiebedrijven als Siemens.

Volgens Slaets groeit de enterprise-markt de volgende jaren nog met 10 procent. Van 1990 tot nu was ze goed voor een stijging van 12 procent ondanks de waarschijnlijke terugval voor dit en vorig jaar tot 5 procent. "Vroeger hadden bedrijven een idee dat ze probeerden te verkopen aan klanten. Nu zijn ze verplicht om na te gaan wat de klant wil en moeten ze zien hoe ze dat kunnen aanbieden. Dat is de enige manier om de economie weer op gang te helpen."

Alexander Dewulf, directielid van Siemens-Atea die de enterprise-networks-afdeling leidt, ziet nog een andere evolutie die succes of mislukkingen in de sector bepalen. Waar vroeger de techneut van het bedrijf, de ict-manager, de oplossingen koos, is de financieel directeur daar nu veel meer bij betrokken en voor zo iemand is de opbrengst van een investering veel belangrijker. Waar die vroeger na drie jaar moest renderen, moet ze nu na 12 tot 18 maanden iets opbrengen.

De marktevolutie naar leveranciers van diensten vergt ook enige aanpassing van de federaties die de bedrijven verenigen. Agoria, de federatie van technologiebedrijven en Insea, de vereniging van informaticaservicebedrijven gaven gisteren toelichting bij de integratie van Insea in Agoria. Insea verenigt bedrijven als Atos Origin, Tracis en andere, die vooral diensten en systemen in de informatietechnologie leveren. De organisatie verenigt een 60-tal bedrijven die samen ongeveer 10.000 mensen in dienst hebben. Dat de organisatie nu ophoudt te bestaan en volledig opgenomen wordt in Agoria, heeft met dezelfde evolutie als hierboven geschetst te maken. Aangezien de scheidingslijn tussen het leveren van diensten en het verkopen van apparatuur steeds vager is geworden, is het niet echt verrassend dat voor Agoria als grote sectorfederatie gekozen werd.

De belangen van dienstenbedrijven in de informatica en leveranciers van apparatuur of telecomoperatoren lopen dikwijls gelijk. Bovendien is Agoria erg bedreven in lobbywerk en is de federatie als belangrijkste onderdeel van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) een stem waarnaar geluisterd wordt in regeringskringen. De naam Insea blijft overigens in gebruik en wordt gekoppeld aan Agoria om de subsector aan te duiden. Meer overzichtelijkheid voor de bedrijven in kwestie die dikwijls lid zijn van meerdere federaties en belangenverdedigers, speelde hier blijkbaar niet mee. Slechts enkele leden van Insea hadden een dubbel lidmaatschap bij Agoria. Wel speelde de Europese beweging een rol waar zich eveneens een integratie van federaties voordoet. "Je kunt niet naast de steeds grotere samenwerking en afhankelijkheid van verschillende spelers op de markt kijken", zegt Christian Vanhuffel, directeur van Agoria ict. "Op bepaalde, grotere markten worden nu al tijdelijke verenigingen opgericht en worden coalities gevormd van bedrijven voor verschillende delen van de ict-markt. (JAB)

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234