Woensdag 27/01/2021

'Ik wil low profile blijven'

16 oktober 1977: wordt geboren in Antwerpen

1997-2000: studeert communicatiebeheer aan de Plantijnhogeschool in Antwerpen

2000-2004:Koppen

2004-2009:Karrewiet

2009-nu: Radio 2 Antwerpen

sinds oktober 2011:Reyers laat

Hoe bent u in de media terechtgekomen?

"Tijdens mijn laatste jaar communicatiebeheer in Antwerpen kreeg ik les van Bob Vermeir, die toen voor Koppen werkte. Het volgende seizoen zou Koppen tweemaal per week gaan, en ze zochten mensen. Ik zat in een nogal streverig klasje dat fel zijn best deed om goede filmpjes te maken, en we werden allemaal gevraagd om te komen solliciteren. Ik wist dat de actualiteitsvragen belangrijk waren bij de VRT, dus sloot ik me op in de bib om de actualiteit van buiten te leren. Dat maakte dat het gesprek heel goed verliep. Uit het groepje werd ik uitgekozen om op de nieuwsdienst te gaan werken."

Welke kranten en tijdschriften werden vroeger bij u thuis gelezen?

"Altijd de Gazet van Antwerpen. Ik kom uit Antwerpen, mijn vader was geabonneerd op de krant. Mijn moeder las liever de boekskes. Vanaf de dag dat ik kon lezen, las ik Story. Dat heeft me trouwens geholpen bij mijn sollicitatie bij de VRT. Toen Dirk Tieleman me vroeg welke kranten en tijdschriften ik las, antwoordde ik onder andere TV-Story, wat eigenlijk not done was. 'Goed, als we iets over BV's doen, weten we dat we bij jou moeten zijn', zei hij."

Welke leest u nu?

"Nog altijd de boekjes en nog altijd de Gazet van Antwerpen. Ik let er wel op om die krant elke dag te combineren met een andere. Voor mijn baan is het belangrijk om een ruime blik op de media te hebben."

Wat zijn uw favoriete radio- en tv-programma's?

"Ik ben zapper op zowel radio als televisie. 's Ochtends switch ik tussen Tomas staat op! en De ochtend. Op Radio 2 hou ik van Het muziekcafé met David Van Ooteghem - ik word goedgehumeurd van de programma's die hij maakt. Ook in De Groote Avond met Lars De Groote komen leuke onderwerpen aan bod. Op Studio Brussel luister ik graag naar Zet 'm op Siska.

"Op televisie vind ik Zonde van de zendtijd geweldig, en Britse humor zoals in Little Britain. Ook Gooische vrouwen vind ik heel leuk. Ik kijk altijd naar Het journaal en vaak naar Panorama. Ik ben altijd trots als iemand van de VRT een mooie reportage heeft gemaakt."

Hoe zou u uw job zelf omschrijven?

"Ik heb eigenlijk twee jobs. In het begin werd mijn functie bij Reyers laat omschreven als master of ceremony, een rare term die evolueerde naar sidekick, maar dat is het ook niet echt. We zijn nog aan het zoeken naar een betere naam. Het komt er in ieder geval op neer dat ik de gasten aankondig en dat ik kleine interviews en reportages maak.

"Ook bij Radio 2 ben ik multi-inzetbaar. Ik lees het nieuws, maak reportages en presenteer programma's. Ik hou ervan om elke dag iets anders te doen, ik zou heel ongelukkig worden als ik elke dag in hetzelfde stramien zou moeten werken."

Wat is uw mooiste herinnering in de media?

"Ik begon bij Koppen als redactiemedewerker, maar wilde graag zelf op reportage gaan. Op een dag was het zover. Ik zou een reportage maken over de gebrekkige staat van de vrachtwagens op onze snelwegen.

"Met die reportage had ik dechance van mijn leven. De eerste vrachtwagen die we filmden op een parking had slechte remmen. De eerste vrachtwagen die over de brug reed bij de controle was helemaal niet in orde. Ik moest dus niet veel doen om met een goede repo terug te komen. Iedereen vond dat ik het supergoed had gedaan, maar ze moesten eens weten! Het werd in ieder geval een echte vliegende start."

Wat is uw slechtste herinnering in de media?

"Ik heb vijf jaar voor Karrewiet gewerkt. Ik hield ervan om kinderen vrij te laten zeggen wat ze wilden. Op een dag interviewde ik twee pingpongkampioenen, een jongen en een meisje. Achteraf stuurde de moeder van het meisje een mail naar de VRT om te zeggen dat ik haar dochter dingen had doen zeggen die ze niet wilde zeggen. De mail maakte een hele toer door de VRT voor hij bij mij terechtkwam. Het was gewoonweg fout wat erin stond - ik had de ruwe beelden nog om dat te bewijzen - maar ondertussen was ik wel degene die kinderen manipuleerde.

"Later stuurde de echtgenoot van de vrouw een officiële brief naar mijn baas om zich te verontschuldigen. Bleek dat er in de pingpongclub een vete heerste tussen het meisje en de jongen, en dat de vrouw over haar toeren was omdat de jongen iets meer aan bod kwam dan haar dochter."

Wat zou u doen als u niet in de media zou werken?

"In een bloemenwinkel staan. Vroeger deed ik studentenwerk bij Van Gastel in Ekeren, en dat vond ik ontzettend leuk. Ik zou er zo opnieuw beginnen, of een eigen zaak starten."

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234