Zondag 25/08/2019

'Ik ben in verre onderhandeling met een buitenlandse club'

'Ik geraak klaar voor de topper', zweert Karel Geraerts als we hem opzoeken in Luik. Ondertussen blijkt dat hij vanavond níet op het veld zal staan in het Astridpark. Dat neemt niet weg dat paars-wit zwaar geïnteresseerd blijft in Karel Geraerts - einde contract in juni. Maar er zijn kapers op de kust. 'Over twee, drie weken hoop ik te beslissen.'

Door Kristof Windels

Geraerts zit met een teenkneuzing. Die zorgde ervoor dat hij al moest afhaken voor de wedstrijden tegen Roeselare en Beveren en de clash met de Rode Duivels in Lissabon. En dus ook tegen Anderlecht.

Wij dachten even dat je van ijzer was. Hoe lang was het nu weer geleden dat je geblesseerd raakte?

Karel Geraerts: "Lang, heel lang geleden. Van toen ik nog bij Club Brugge zat, denk ik. En eigenlijk is dit ook geen blessure, gewoon een stom toeval. Maar hoe dan ook, het deed niet goed. Ik heb me twee weken lang geen voetballer gevoeld. Ik werd gek, voelde me niet goed in mijn vel, en werkte anderen op de zenuwen. Vorig weekend heb ik hier zelfs de weg moeten vragen om binnen te geraken in de tribune. Ik zit daar nooit.

"Ook Steven (Defour) en Frederic (Dupré) waren er en ik kan je verzekeren dat er stevig gevloekt is. Hadden we gewonnen van Beveren, dan speelden we nu een echte kraker tegen Anderlecht. Een clash om de eerste plaats. Maar nu heeft deze wedstrijd toch wat aan waarde ingeboet, voor ons dan."

Hoe komt het toch dat het bij Standard altijd net niet lukt?

"Dat hebben ze mij de afgelopen dagen al veel gevraagd. Ik denk dat het komt omdat we altijd met een achterstand moeten beginnen. We maken het altijd bijna goed via een foutloos parcours, maar als we de laatste stap kunnen zetten, loopt het fout. Nu, vorig seizoen was nog veel frustrerender. Toen liep het mis op de voorlaatste speeldag, in Roeselare. De slechtste dag in mijn carrière."

"Dit jaar hebben we onze start gemist. Door de omstandigheden toen, want laat ons eerlijk zijn: iedereen had hier trainer kunnen zijn, het had hetzelfde geweest. Jammer dat Boskamp eruit moest. In de periode dat hij hier was, had ik het moeilijk door alle transferverhalen, maar ik kwam wel elke dag met volle goesting naar de training. Het was plezant."

Stel: Tchité zit vandaag nog bij Standard en niet bij Anderlecht.

"Dan stonden we nu op gelijke hoogte, zonder twijfel. Hij heeft hier vorig seizoen gewonnen op zijn eentje en dit jaar nog meer. Misschien hadden ze bij Anderlecht dan wel een andere gehaald, maar toch. Iedereen kent toch de kwaliteiten van Mémé."

Bij Anderlecht wordt intern gediscussieerd of jij hen een meerwaarde kan bieden in de Champions League. Wat denk jezelf?

"Ik ben ervan overtuigd, ja. Als ik straks een keuze maak om ergens naartoe te gaan, is het omdat ik denk dat ik daar iets kan gaan doen. En daar is Anderlecht zeker bij. Ik kan werkkracht en infiltratievermogen brengen. Aanvallen en verdedigen tegelijkertijd, stabiliteit brengen. Anderlecht heeft vandaag al veel techniek en snelheid en ik denk dat ze een type zoals ik kunnen gebruiken. Zo iemand hebben ze nog niet."

Wat vond je ervan toen paars-wit je onlangs het hof maakte in Voetbalmagazine?

"Ze hebben op hetzelfde moment gezegd dat ze aan mij twijfelen. Blijkbaar is niet iedereen daar overtuigd van mij."

Je hebt ook met Club Brugge gepraat.

"Dat zeggen ze in Brugge. Vorig seizoen was het net zo. Toen zei Marc Degryse dat we een overeenkomst hadden en dat ik voor vijf jaar zou tekenen, maar er was nog geen contact geweest. Alleen via de telefoon is er eens gepraat. Als dat al contact is, heb ik al met heel veel clubs contact gehad."

Heb je al met andere clubs gepraat?

"Er zijn contacten."

Meer dan telefonisch?

"Ja."

Buitenlandse clubs zijn dat dan. Is het tijd voor die stap?

"Ik voel me er klaar voor. Ik ben nu drie jaar basisspeler bij Standard, ben Rode Duivel geworden, speelde mee voor de titel, heb veel matchen gespeeld, ervaring opgedaan, onder druk gestaan... Ik ben 25 jaar en mijn privéleven is heel stabiel. Ik zeg vandaag: het is het moment om naar het buitenland te vertrekken. Misschien krijg ik er achteraf spijt van als ik in België blijf."

Welke competities spreken je aan?

"Meer de fysieke: Duitsland, Engeland, Schotland. En daar zijn clubs waarmee ik contacten heb. Eerst informele gesprekken, dan komen ze je wat meer volgen en dan ga je aan tafel zitten. En dat is nu toch al met meerdere clubs gebeurd. Bij mijn keuze hou ik rekening met het sportieve en het financiële. Ik heb samen met mijn vriendin en vader iets in mijn hoofd en daar gaan we voor. Ik zou bijvoorbeeld niet naar de Bundesliga trekken alleen met de bedoeling om in de Duitse competitie te spelen. Ik ga voor een club met ambitie, om Europees te spelen. Ik kan niet terecht bij Bayern München, dus moet ik op zoek naar een club die net daaronder zit om me daar in de kijker te spelen. Dat is de bedoeling."

Hoever sta je met je zoektocht?

(na even aandringen) "Ik ben in verre onderhandelingen met een buitenlandse club."

Voilà, het is eruit. En nu: welke?

"(glimlacht) Sorry, maar dat kan ik niet zeggen. Over twee of drie weken hoop ik een beslissing te kunnen nemen."

Waarvan hangt het nog af?

"Beide partijen proberen nog het onderste uit de kan te halen."

Zat Tchité vandaag niet bij Anderlecht maar bij Standard, dan stonden we op gelijke hoogte

Ik met Club gepraat? Dat zeggen ze in Brugge. Vorig seizoen was het ook zo. Toen zou ik voor vijf jaar tekenen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden