Woensdag 23/10/2019

Horeca Vlaanderen wil label voor restaurant met gediplomeerde chef

Beeld thinkstock

Horeca Vlaanderen werkt aan een label of vergelijkbaar systeem dat het verschil moet maken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en een eethuis waar iemand zónder koksdiploma in de potten roert. "Op 1 januari vervalt de vestigingswet en kan iedereen die dat wil, een restaurant beginnen. Wij willen het onderscheid blijven tonen", zegt afgevaardigd bestuurder Danny Van Assche aan Het Nieuwsblad.

Op 1 januari vervalt de vestigingswet waardoor het niet meer vereist is om een koksopleiding te hebben gevolgd om een restaurant of eethuis te openen. Horeca Vlaanderen werkt daarom aan een systeem om aan "kwaliteitsbewaking" te doen.

In de loop van volgend jaar rolt Horeca Vlaanderen daarom een systeem uit waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de gediplomeerde chefs of zij die een kwaliteitstraject willen volgen bij de organisatie, en zij die geen opleiding genoten. "We denken aan een ­label, maar er kan ook nog iets anders uit de bus komen. Zolang we er maar in slagen om het ­belang van een diploma niet te laten wegvallen", zegt Van Assche.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234