Woensdag 22/09/2021

NieuwsHoreca

Horeca aan kust vindt amper personeel: ‘Ik werk zelf 110 uur per week, dat is onhoudbaar’

Luc Deklerck van Horeca Middenkust. Beeld Benny Proot
Luc Deklerck van Horeca Middenkust.Beeld Benny Proot

Dat de horeca binnenkort eindelijk terug volledig open mag is goed nieuws, maar tegelijkertijd zitten veel zaakvoerders met de handen in het haar. Het vinden van geschikt personeel liep voor corona al moeilijk, maar tijdens de lockdown zijn veel medewerkers uitgeweken naar andere sectoren. Er zijn momenteel een pak vacatures, maar vaak komt er geen enkele reactie op, getuigen werkgevers. ‘Het is echt een ramp aan het worden voor de sector’, zegt Luc Deklerck van Horeca Middenkust.

Bistro Mathilda is een vaste waarde in Oostende met 11 fulltime medewerkers en twee deeltijdse. Tijdens de lockdown zijn drie van de vaste personeelsleden vertrokken. “Het gaat om 1 zaalmedewerker en twee uit het onderhoudsteam. Ik ben nu ook al een jaar op zoek naar een keukenmedewerker. Ik sta nu zelf 70 uur per week in de keuken om dat op te vangen, maar dat hou ik niet vol in combinatie met het management van onze drie zaken. Ik werk 110 uur per week of zo’n 15 uur per dag. Dat hou je niet vol. Het enige probleem is, er komt niemand af op de vacature. Ik moet bijna hopen dat een andere horecazaak failliet gaat zodat er personeel vrijkomt. Zo erg is het”, vertelt Luc Deklerck. Ook bij de Océan, de andere zaak van de broers Deklerck, worden twee mensen gezocht voor de keuken en de zaal. “Hier zitten we nu al met een probleem omdat we een groot terras hebben en de mensen hier ondanks het slechtere weer echt van willen genieten. Daardoor pieken de overuren nu al. We moeten nu al iets doen om dat op te vangen, maar er is niemand. We kunnen nog even putten uit de poule van medewerkers uit Bistro Mathilda en Frenchette waar er momenteel minder werk is. Het is echt een ramp en het maakt het onmogelijk om zo te werken.”

Het probleem is vooral de instroom. “In de zaal kan je iemand die het echt wil doen nog opleiden op enkele maanden tijd, maar in de keuken ben je niets met personeel zonder ervaring.” En die mensen hebben tijdens de lockdown vaak andere oorden gekozen. “Veel medewerkers hebben de voorbije maanden geproefd van een leven waarbij ze ’s avonds en in het weekend thuis zijn bij partner en kinderen en ze komen niet meer terug naar het drukke leven van de horeca. Zeker aan de kust zijn de weekends enorm druk en mensen willen net dan meer tijd met hun gezin doorbrengen. Enkel de mensen die het echt doen met passie voor het vak, blijven over. Het is echt de mooiste job van de wereld. Het is elke dag feest en zo ongelofelijk leuk, maar het wordt minder leuk als je collega’s ziet wegvallen en te veel werk op je moet nemen.”

Het wordt steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden voor de horeca. Beeld Benny Proot
Het wordt steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden voor de horeca.Beeld Benny Proot

In Knokke-Heist horen we bijna hetzelfde verhaal. “Er zijn traditioneel veel vacatures in Knokke-Heist”, zegt Vincent Opstal van horeca Knokke-Heist. “Onze gemeente heeft nu eenmaal veel horeca en in deze periode van het jaar zijn er traditioneel veel vacatures. Maar sinds corona zijn het er wel een pak meer, daar bestaat geen twijfel over. Zelfs de grote restaurants die normaal geen personeelsproblemen hebben, zoeken nu mensen. Het probleem is dat veel horecamensen zich hebben bijgeschoold tijdens de lockdown of zelfs volledig van job zijn veranderd. Die zijn niet meer zo happig om terug te keren.”

Minder capaciteit

Dat laatste merkt ook Jimmy Sper van Bistro Boudoir in de Lippenslaan. Hij is naarstig op zoek naar een hulpkok én kelner. “Fulltime”, zegt Jimmy. “De vorige hulpkok en kelner zijn tijdens de coronacrisis gaan werken in een supermarkt en keren niet meer terug. Ik moet dus op zoek naar vervanging. Maar ik weet goed genoeg: iedereen zoekt momenteel personeel. In Knokke-Heist én aan de kust.”

Jimmy gebruikt verschillende manieren om zijn vacature te verspreiden, maar vond vooralsnog geen geschikt personeel. “Het is moeilijk werken op deze manier. Nu lukt het nog omdat enkel de terrassen open zijn. Eenmaal we binnen ook weer mensen mogen ontvangen, zal het wél heel moeilijk worden. In het slechtste geval moeten we onze capaciteit verminderen, maar laat ons vooral hopen dat het zo’n vaart niet loopt”, aldus Jimmy, die in jobstudenten geen oplossing ziet op langere termijn. “Bovendien moet je ze nog alles aanleren. Dat vraagt veel tijd en energie. En eenmaal ze alles kunnen, zijn ze weer weg.”

Jeroen Van Driessche en Jimmy Sper openden in Knokke bistrot Boudoir Beeld Benny Proot
Jeroen Van Driessche en Jimmy Sper openden in Knokke bistrot BoudoirBeeld Benny Proot

Economisch Huis Oostende helpt zoeken

Het Economisch Huis wil de horeca ondersteunen in hun moeilijke zoektocht met de actie Gezocht: horeca helden. Ze doen dit onder meer door een match te zoeken tussen de vacatures en werkzoekenden in Oostende. “We hebben na een week al 17 aanvragen ontvangen van horecazaken die op zoek zijn naar verschillende profielen van vaste medewerkers tot jobstudenten of flexi-jobs. Daarnaast hebben ook een 20-tal werkzoekenden aangegeven dat ze willen werken in de sector. We zijn deze mensen nu aan het screenen zodat we een match kunnen maken. Hoe meer ondernemingen zich opgeven hoe beter de actie zal open. Bedoeling is dat we een ondersteunende rol spelen", licht Jan Polley van het Economisch Huis toe. Omdat de horeca nog niet volledig opgestart is merkt hij wel dat de onzekerheid nog altijd een rol speelt. “Het is op dit moment moeilijk om de vraag en het aanbod op elkaar af te stemmen omdat de heropstart nog gepaard gaat met veel onzekerheid. Ik heb wel hoop dat de sector meer mensen zal aantrekken eens ze terug volledig draait, maar het is natuurlijk afwachten wat het zal geven.”

Bij de VDAB stonden er in april nog 413 vacatures open in de horecasector, volgens de officiële cijfers van Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst. Als je nu op zoek gaat naar vacatures op de website van de VDAB zie je dat er sinds de aankondiging van de versoepeling nog heel wat jobs zijn bijgekomen gaande van afwassers, barmedewerkers, kelners, hulpkoks, chef-koks tot een verantwoordelijke van een ontbijtzaak. De VDAB kreeg in totaal 1.322 vacatures binnen in de afgelopen 12 maanden (tot en met april 2021). In dezelfde periode vorig jaar waren er dat 1.848. De lange lockdown van de voorbije maanden heeft de cijfers weliswaar beïnvloed.

Het aantal openstaande vacatures via VDAB.  In de kustgemeenten ontving VDAB in de afgelopen 12 maanden 1.322 vacatures. Daarvan stonden er eind april nog 413 open. 12 maanden daarvoor (periode mei 2019 - april 2020) lag dat aantal vacatures hoger, op 1.848. Beeld rv
Het aantal openstaande vacatures via VDAB. In de kustgemeenten ontving VDAB in de afgelopen 12 maanden 1.322 vacatures. Daarvan stonden er eind april nog 413 open. 12 maanden daarvoor (periode mei 2019 - april 2020) lag dat aantal vacatures hoger, op 1.848.Beeld rv
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234