Woensdag 19/06/2019

Aangeboden door

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van de Persgroep. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Hier werk je als IT'er aan de meest bijzondere projecten van Antwerpen

“Er komt een stuk hardware bij kijken, maar ook software, netwerk, beveiliging, enzovoort. Uiteindelijk gaat het altijd om teamwerk.” Beeld Lies Willaert

Jonathan vond bij de Provincie Antwerpen een actieterrein dat weinig bedrijven hem eerder hadden kunnen bieden. “Er zijn heel uiteenlopende beleidsdomeinen”, vertelt hij, “elk met tal van uitdagende projecten.” Voeg daar een flexibele werkomgeving en een werkgever met een hart aan toe, en je begrijpt meteen waarom Jonathan zo enthousiast over zijn job vertelt.

Bij ieder project stuurt Jonathan mee de diverse teams aan. “De vraag van onze klanten valt uiteen in verschillende delen”, legt hij uit. “Er komt een stuk hardware bij kijken, maar ook software, netwerk, beveiliging, enzovoort. Uiteindelijk gaat het altijd om teamwerk.” Het zorgt ervoor dat Jonathan vaak contact heeft met klanten en collega’s: face to face of van op afstand. “We hebben allemaal een goede laptop en een smartphone, met daarop alle tools die nodig zijn om efficiënt samen te werken.”

De klanten waar Jonathan het over heeft, zijn provinciale domeinen als het Zilvermeer en De Schorre, maar ook de logistieke dienst van de provincie, de afdeling fiscaliteit en noem maar op. “Ze hebben elk hun specifieke IT-behoeften”, vertelt hij. Aan uitdaging en afwisseling is er alvast geen gebrek. “In de Hooibeekhoeve, bijvoorbeeld, lopen proefprojecten rond het gebruik van nieuwe technologie op de boerderij en voor het Arboretum in Kalmthout ondersteunen we een IT-omgeving voor de inventarisering van planten en bomen, van op afstand raadpleegbaar, met de nodige voorzieningen voor beveiliging en back-up, enzovoort.”

Ook benieuwd naar de uitdagingen binnen Provincie Antwerpen? Kijk snel naar de opportuniteiten.

Afwisseling en autonomie

Jonathan komt in zijn job met behoorlijk wat bedrijfskritische – lees: spannende – oplossingen in contact. “Zo werken we mee aan het drenkelingensysteem voor het zwembad van De Nekker, de camera- en bewakingssystemen in De Schorre en het toekomstige digitale belevingsparcours voor het Havencentrum.”

Bovendien biedt de provincie haar medewerkers de vrijheid om hun werkschema grotendeels zelf in te vullen. “Ik kom naar kantoor in Antwerpen of ben op locatie”, vertelt Jonathan. “Na afloop van een vergadering bij een klant blijf ik daar soms de rest van de dag. Ook krijgen we de mogelijkheid om van thuis te werken.” 

Job met engagement

“Ik ben mij ervan bewust dat ik nog een lange loopbaan voor me heb”, zegt Jonathan. “Daarom ging ik op zoek naar een werkgever die me niet alleen interessante en uitdagende projecten biedt, maar ook een aangename werkomgeving met aandacht voor de mens.”

Toen Jonathan een nieuwe uitdaging als IT-accountmanager zocht, viel zijn oog op een jobadvertentie van de Provincie Antwerpen. “Eerlijk: ik wist helemaal niet zo goed wat de provincie allemaal doet, maar de jobomschrijving paste perfect bij mijn profiel. Bovendien wilde ik graag een job met een duidelijk engagement. Ik wilde graag werken in functie van de mensen, van de maatschappij – en niet zomaar voor de aandeelhouders van het bedrijf.” Toen hij bij de provincie aan de slag ging, moest de grootste verrassing nog komen. “Dat was vooral het brede werkveld, met grote, uitdagende projecten binnen heel uiteenlopende beleidsdomeinen, maar ook de boeiende werkomgeving en de interactie met collega’s en klanten.”

Wil jij ook graag een job uitoefenen die een maatschappelijke meerwaarde biedt? Bekijk snel de jobs.

Benieuwd naar meer? Bezoek dan de facebookpagina.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden