Maandag 17/02/2020

"Het vuurwerk wil ik niet missen"

Waar gaat bekend muzikaal Antwerpen uit zijn dak op oudejaarsavond? We vroegen het aan een dj, rockzanger en een singer-songwriter.

Celien Deloof (22)

Veroverde de harten van het publiek als zangeres en pianiste in De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen.

Erfde de passie voor muziek van haar moeder Margriet Hermans.

Bracht in november haar nieuwe single Net als jij uit, ten voordele van de Diabetes Liga.

Hoe ga je straks de kerstdagen doorbrengen?

"Dit jaar zal ik zowel op kerstavond als op kerstdag moeten werken. Op kerstavond treed ik op in Middelkerke met Vanessa Chinitor en Dirk Bauters en op Kerstmis zing ik samen met mijn mama in Postel. Meestal vieren we kerst met gevulde kalkoen, gezelschapsspelletjes en cadeautjes, maar nu zal het dus anders zijn. Omdat ik zo graag optreed, neem ik dit jaar genoegen met een snel kalkoenfiletje in de pan, maar normaal gezien ben ik een echt kerstmens. Ik hou van de lichtjes in de boom en op straat en heb ook de indruk dat iedereen in deze periode wat vriendelijker en verdraagzamer is. In december vorig jaar bezocht ik een tante in South Carolina omdat ik graag de Amerikaanse kerstsfeer wou opsnuiven. Mensen zijn er nog veel extremer! Als je daar je huis niet versiert, is er écht iets mis met je. Ik zag in een voortuin zelfs een zingende opblaaskerstman rondjes sjokken op een tractor!" (lacht)

Hou je evenveel van nieuwjaar?

"Ook nieuwjaar vier ik meestal bij familie. Ik ben niet zo'n uitgaanstype, ik geniet meer van gezellig samen tafelen. Ik lijk op mijn mama in die zin dat ik graag babbel, maar in discotheken staat de muziek daarvoor vaak te luid. Wat ik echter niet wil missen, is het vuurwerk. Op vorig jaar na is me dat steeds gelukt."

Op welke muziek kun je niet stilzitten?

"Als ik een goede oude plakker hoor, zoals The Hucklebuck, Let's Twist Again of een nummer van Tina Turner, ben ik vertrokken. En eens ik op de dansvloer sta, blijf ik op alle genres gaan! Ik ben vooral fan van de muziek die je doorgaans op trouwfeesten hoort en op een huwelijk kom ik dan ook vaak als eerste uit mijn stoel, zeker als ik er veel volk ken. Een volle dansvloer vind ik het leukst. Gelukkig deelt mijn man die mening, dus sta ik er nooit helemaal alleen. Als openingsdans voor onze eigen bruiloft kozen we I'm not alone, een liedje dat ik voor en over Nico schreef."

Welke plekken beveel je aan met de feestdagen?

"De Mechelse kerstmarkt vind ik ontzettend gezellig. Ik word altijd nostalgisch van de vele kraampjes met typische kerstspullen en barretjes met glühwein en jenever. Om uit te gaan denk ik aan Barramundo, een heel plezante cocktailbar. Maar uiteindelijk zal er met oudjaar zoveel te doen zijn, dat al wie naar het centrum van Mechelen trekt, ongetwijfeld een leuke avond zal beleven!"

celien.eu.

Hoe ziet jouw eindejaarsperiode eruit?

"De 24ste hou ik bewust vrij om bij mijn familie te zijn, rustig samen te eten en cadeautjes uit te delen. Dat probeer ik ieder jaar te doen. Zeker nu ik zo vaak weg ben, hecht ik daar belang aan. Op 29 december vlieg ik naar Brazilië, een van mijn grootste markten. Ik zal er vooral moeten werken, al mag ik dat eigenlijk niet zo noemen. Feesten is gewoon mijn beroep en het is bovendien een slechte eigenschap van mij om na een set te blijven plakken. Op oudjaar draai ik in Green Valley, de nummer een-club van de wereld en ik neem ook een vriend mee, dus dat belooft de moeite te worden. Het is de tweede keer dat ik nieuwjaar in Brazilië vier. Iedereen kleedt zich dan in het wit en om middernacht is er vuurwerk op het strand."

Als wat voor feestbeest zou je jezelf omschrijven?

"Toch wel als een gróót feestbeest! (lacht) Feesten omvat zowat alles wat ik leuk vind: muziek, dansen, sociaal contact en eten en drinken."

Welke muziek zoek je het liefst op?

"Tijdens mijn sets speel ik toegankelijke dansmuziek, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar minder commerciële genres, zoals deephouse. Ik kan dan ook evenveel van het werk van collega's genieten als van eigen sessies. Zolang het gezelschap leuk is, ben ik niet erg kritisch."

Waar ga je dicht bij huis graag uit?

"Ik ben opgegroeid in Wilrijk en woon nu in Kapellen. Als ik uitga, is dat in Antwerpen. Een tijdje geleden vond ik Club Magic erg leuk, maar jammer genoeg ben ik er nu al lang niet meer gaan feesten. Ik sta zo'n vier avonden per week in clubs en op een vrije dag ga ik liever iets eten of drinken in de cafés aan de Marnixplaats, zoals Bar Soho en Café Baron. Om te eten vind ik Umami en Gringo's Cantina top. Wie iets feestelijkers zoekt, zou ik Ferrier 30 of Hippodroom aanraden."

www.yves-v.com.

Yves V (34)

Bekend van hits als CloudBreaker en Wait Till Tomorrow.

Veroverde de 34ste plaats in de dj-wereldranglijst DJ Mag Top 100.

Verzorgt elke zaterdag tussen 22u30 en 24u zijn V-sessions op Qmusic in het programma Shut Up & Dance.

Resident op Tomorrowland sinds de eerste editie.

Johannes Genard (27)

Zanger-gitarist van indieband School is Cool.

Won Humo's Rock Rally in 2010.

Vanaf januari te zien in Liefde voor Muziek op VTM.

Wat zijn je kerst- en nieuwjaarsplannen?

"Ik doe eigenlijk altijd hetzelfde met de eindejaarsfeesten. Zoals iedereen plan ik mij met kerst een indigestie te eten in het gezelschap van mijn familie en nieuwjaar komt meestal neer op een etentje met vrienden waarna we de stad intrekken om te dansen. Leuke feestjes in Antwerpen vind ik meestal in Het Bos, DE Studio of in Piaf."

Ben je de eerste om de dansvloer te bestormen?

"Integendeel. Als mijn vriendin wil dansen, ben ik vaak degene die nog even schuchter aan de kant blijft staan. Ik dans graag, maar op een feestje heb ik moeite om er spontaan mee te beginnen. Tijdens optredens beweeg ik vaak meer dan de andere bandleden samen, maar dan doe ik dat op mijn eigen muziek, heb ik mijn gitaar om me achter te verschuilen en bevind ik me in de juiste context. Als dit wegvalt, neemt mijn verlegenheid de overhand."

Als wat voor partydier zou je jezelf omschrijven?

"Ik identificeer me met een grootogig nachtdier dat de rest observeert maar te verlegen is om ertussen te springen. Een spookdiertje komt het dichtst in de buurt. Of bestaan er dieren die veel wodka-cola drinken?!"

www.schooliscool.be.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234