Donderdag 24/06/2021

TV-tips

Het leven zoals het is in de psychiatrie of liever een 'ideale' wereld? Dit mag u niet missen op tv vanavond

Wim Helsen. Beeld VRT - Broektoe
Wim Helsen.Beeld VRT - Broektoe

U plant een gezellige avond voor tv, maar over de programmatie heerst nog twijfel? Geen nood: de redactie van De Morgen gidst u doorheen het aanbod van vanavond.

X-men: Days of Future Past

De 'X-Men' films zijn inmiddels amper nog bij te houden en dat wordt niet geholpen door het feit dat de personages door meerdere acteurs gespeeld worden. 2BE brengt vanavond de Vlaamse première van 'X-Men: Days Of Future Past', waarin die acteurs allemaal samenkomen en zowel de jonge als de oude incarnaties van hun personages spelen. Dat houdt natuurlijk in dat er tijdreizen met het verhaal gemoeid is. Dat verhaal wordt echter in allerlei bochten gewrongen om Mystique, de mutant gespeeld door Jennifer Lawrence, een hoofdrol te geven. Dankzij de populariteit van Lawrence in de 'Hunger Games'-films werd beslist om haar bijdrage naar voren te schuiven. Dat lijkt opnieuw het geval te zijn in 'X-Men: Apocalypse', die binnenkort in de zalen loopt.

X-men: Days of Future Past om 20.35 uur op 2BE

null Beeld kos
Beeld kos

Bekijk de volledige programmatie

Bekijk de volledige programmatie in onze TV-gids.

Helden van de lach

Elke week brengt Helden van de lach een filmisch portret van een artiest die zich maar moeilijk laat vangen of onderbrengen in vakjes. Randall Casaer, Jan Eelen, Guy Mortier, Pieter Van Hees, Peter Van den Eede, Thomas Smith en andere reisgezellen wagen toch een poging, samen met enkele prominente Nederlandse theaterpersoonlijkheden: Xavier Guzman, Joost Nuissl, Vivienne en Vivienne Ypma. Vanavond is het de beurt aan Wim Helsen: hij beschouwt in alle ernst zijn leven en werken.

Helden van de lach om 21.25 op Eén

Wim Helsen. Beeld kos
Wim Helsen.Beeld kos

Paxman in Brussels: Who really rules us?

Jeremy Paxman werpt een onpartijdige blik op wat er nu precies allemaal gaande is tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Hij zakt af naar Brussel voor een bezoek aan het hoofdkwartier van de EU.

Paxman in Brussels: Who Really Rules Us? om 21.00 uur op BBC One

null Beeld kos
Beeld kos

Alloo in de psychiatrie

Twee jaar lang volgde Luk Alloo het leven van enkele psychiatrische patiënten in een instelling. Die lange tijd was nodig om te voorkomen dat hij zou vervallen in clichés en vooroordelen. Net als bij zijn gevangenisavonturen (waarvoor hij dit jaar een televisiester won) was deze reeks opnieuw erg menselijk en verhelderend.

Vandaag zoomt de reporter in op de evolutie die de verschillende patiënten hebben doorgemaakt. Evelien wendt haar kennis en belevingen aan en is ervaringsdeskundige geworden. Ilse doet nu aan vrijwilligerswerk. Carine is definitief ontslagen en woont thuis. Ook Jan woont nu thuis en bouwt aan een nieuw leven.

Alloo in de psychiatrie om 21.45 uur op VTM

null Beeld kos
Beeld kos

De Ideale Wereld

Centrale gast van Otto-Jan Ham en co is vandaag Peter Vandermeersch. Vandermeersch ontvluchtte de West-Vlaamse klei om via studies in Parijs en Harvard te belanden als cultuurjournalist en later buitenlands correspondent bij De Standaard. Hij werd er hoofdredacteur in 1999 en verkaste in 2010 naar de Nederlandse kwaliteitskrant NRC Handelsblad om er hetzelfde te doen. Vandaag is hij een van de belangrijkste opiniemakers in België en Nederland, maar naar De Ideale Wereld heeft hij naar eigen zeggen slechts één keer gekeken.

De Ideale Wereld om 22.00 uur op Canvas

null Beeld kos
Beeld kos
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234