Woensdag 28/07/2021

Trump in Brussel

HERLEES: Macron herinnert Trump aan klimaatakkoord

null Beeld AFP
Beeld AFP

Amerikaans president Donald Trump bezoekt op zijn tweede dag in ons land de Europese instellingen en het NAVO-hoofdkwartier. De Morgen volgt de gebeurtenissen op de voet op.

Een deel van de Berlijnse muur werd onthuld bij het nieuwe NAVO- hoofdkwartier. Duits bondskanselier Angela Merkel beklemtoonde in haar speech het belang van open samenlevingen. "Niet uitsluiting en niet muren zijn succesvol, maar open samenlevingen, die op gemeenschappelijke waarden zijn opgebouwd."

Eén van de toehoorders tijdens de speech was de Amerikaanse president Donald Trump die een muur wil bouwen aan de Amerikaanse grens met Mexico.

De Franse president Macron vroeg aan Trump om geen 'overhaaste beslissing' te nemen over het klimaatakkoord on Parijs. Dat zei hij in een persconferentie na de ontmoeting met Trump.

"Ik heb hem herinnerd aan het belang van het akkoord voor ons, het belang van die engagementen voor de internationale gemeenschap", zei Macron, "Het is onze collectieve verantwoordelijkheid om het mondiale karakter te behouden van dit engagement, het eerste in zijn soort."

null Beeld Photo News
Beeld Photo News

Premier Charles Michel noemt het nieuwe gebouw van de NAVO een symbool dat we nu nodig hebben."Ik ben ervan overtuigd dat de NAVO een verschil kan en zal blijven maken." De premier benadrukte dat burgers veiligheid nodig hebben. "We kunnen slechts slagen als we samenwerken."

Hij praatte daarnaast ook over het belang van een sterkere Europese Unie. "Een sterkere EU maakt ook de NAVO sterker." Afsluiten deed de premier met de woorden: "Onze gedeelde waarden zijn niet achterhaald. Vrijheid, vrede, veiligheid, mensenrechten, democratie en de 'rule of law' zullen altijd zegevieren."

null Beeld EPA
Beeld EPA

De Amerikaanse president Trump liet zich weer van zijn beste kant zien. Hij duwde een staatshoofd van een lid van de NAVO aan de kant om zelf op de eerste rij te staan tijdens de wandeling bij de inhuldiging van het nieuwe NAVO-gebouw:

Donald Trump gaf tijdens zijn speech op het nieuwe NAVO-hoofdkwartier de lidstaten een bolwassing. Hij vraagt de NAVO-landen om "eindelijk" meer geld bij te dragen. Hij zei dat de NAVO-landen de Amerikanen "massa's geld verschuldigd zijn". "De lidstaten van de NAVO moeten eindelijk hun eerlijk deel betalen", zei hij, terwijl de andere staats- en regeringsleiders van de lidstaten op een rij hem aanhoorden.

“Ik ben al zeer direct geweest dat NAVO-lidstaten eindelijk hun aandeel moeten leveren en aan hun financiële verplichtingen moeten voldoen, maar, 23 van de 28 leden betalen nog altijd niét wat ze moeten betalen voor defensie. Dit is niet eerlijk voor mensen en belastingbetalers in de Verenigde Staten”, sneert hij.

“Over de laatste acht jaar hebben we meer aan defensie gespendeerd dan alle anderen samen. Had iedereen twee procent geïnvesteerd vorig jaar, dan hadden we nog eens 19 miljard dollar gehad voor onze verdediging en de financiering van NAVO-reserves. We moeten onze chronische onderfinanciering erkennen. Tegenover de huidige dreiging betalen we te weinig om te moderniseren, voor onze paraatheid en omvang van onze strijdkrachten. We moeten de achterstand halen. Dat is een absoluut minimum om de vreselijke dreigingen van vandaag het hoofd te bieden.”

"Ik ga niet vragen hoeveel het nieuwe hoofdkwartier gekost heeft, maar het is wel mooi", leek hij nog verwijtend te zeggen.

Om de slachtoffers van Manchester te gedenken, vroeg Trump een moment van stilte. Trump noemt de terroristen van de aanslag opnieuw 'losers'.

Lees ook: Trump geeft bondgenoten veeg uit de pan: "23 van de 28 NAVO-leden betalen niet genoeg"

null Beeld ANP
Beeld ANP

De Amerikaanse president is aangekomen op de NAVO-bijeenkomst. Hij werd ontvangen door de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg. Eerder had Trump in de ambassade de Franse president Emmanuel Macron ontvangen voor een werklunch.

Eerder waren al onder meer onze premier Michel, de Turkse president Erdogan, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Nerderlandse premier Mark Rutte aangekomen.

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

De Britse premier Theresa May gaat de Amerikaanse president Donald Trump aanspreken over de lekken in het onderzoek naar de terreuraanslag in Manchester. Dat heeft May in Londen duidelijk gemaakt.

Heel wat informatie over de terreuraanslag die maandag in Manchester aan 22 mensen het leven had gekost, is via Amerikaanse media in de openbaarheid gebracht. Zo werd de naam van de dader via de VS bekendgemaakt. Maar vooral het feit dat New York Times beelden heeft verspreid van de plaats van de aanslag, zou bij de Britse onderzoekers tot heel wat irritatie hebben geleid.

"Ik ga duidelijk aan president Trump zeggen dat de informatie, die door onze diensten gedeeld wordt, vertrouwelijk moet blijven", zo verklaarde de Britse eerste minister vlak voordat ze naar de NAVO-bijeenkomst in Brussel vertrok.

Volgens de Britse omroep BBC zijn de Britse onderzoekers niet langer van plan om hun informatie met de Amerikanen te delen.

null Beeld AP
Beeld AP

Vlak voor de aankomst van de Amerikaanse president Donald Trump aan het NAVO-hoofdkwartier zijn een kleine honderd betogers opgedoken op het kruispunt waar de president straks vermoedelijk moet passeren. Ze proberen hem met een menselijke ketting de weg te versperren. De politie kwam meteen massaal ter plaatse, maar laat voorlopig begaan.

De actie lijkt een samenkomst van verschillende groepen te zijn. Zo zijn er gemaskerde mannen in witte pakken, mensen met roze badmutsen en ook een groepje clowns te zien. Het gaat hoofdzakelijk om jonge mensen. Er zou geen specifieke organisatie achter de actie zitten. Volgens een betoger gaat het om een burgerinitiatief.

De betogers scanderen slogans als "police partout, justice nullepart" (overal politie maar nergens gerechtigheid, red.) en noemen Trump, de politie en de NAVO "moordenaars". De politie kwam meteen massaal ter plaatse, maar laat voorlopig begaan. Op wat bengaals vuur en een rookbom na, blijft alles rustig. (belga)

null Beeld BELGA
Beeld BELGA
null Beeld BELGA
Beeld BELGA
null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Ook premier Charles Michel, defensieminister Steven Vandeput en buitenlandminister Didier Reynders zijn aangekomen. Michel noemt de informele bijeenkomst van vandaag een "belangrijk moment voor België en de NAVO", omdat hier "allemaal leiders van rechtsstaten verzameld zijn die fundamentele waarden zoals vrede en veiligheid willen verdedigen." (MR)

Voorafgaand aan een namiddag van ceremonies en een werkdiner legde NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg een korte verklaring af. Hij legde de nadruk op de strijd tegen terreur en delen van financiële lasten. "We zullen een actieplan overeenkomen om de strijd tegen terreur op te voeren en nationale plannen bespreken om het momentum te behouden in het verdelen van de lasten, de investeringen in onze defensie. Het is belangrijk want dit is een bepalend moment voor onze veiligheid. We hebben een sterke alliantie en een transatlantische verbintenis nodig."

Volgens Stoltenberg moeten alle bondgenoten uitvoeren wat ze overeenkwamen in 2014, op de top van Wales. "We doen het in drie stappen: we stoppen besparingen, verhogen gradueel investeringen en komen aan defensiebudgetten, ten belope van 2 procent van het bbp, in een decennium (2024)", zegt hij. "Het goede nieuws is dat we de kaap hebben gerond. Er was voor de eerste keer een kleine toename in 2015, en in 2016 een betekenisvolle toename door grote investeringen van Duitsland. Er is nog een lange weg te gaan maar het gaat al veel beter dan twee jaar geleden."

Inzake de strijd tegen IS herhaalde Stoltenberg dat de NAVO als alliantie geen gevechtsrol op zich zal nemen, wat alle individuele lidstaten al doen. "Onze rol moet gericht zijn op training. We moeten zorgen dat strijdkrachten in Mosoel onder controle houden. We moeten als bondgenootschap ook de politieke eenheid behouden in de strijd tegen terreur en een platform zijn voor logistieke steun. Zo zullen we meer Awacs-radarvliegtuigen leveren." (MR)

null Beeld AFP
Beeld AFP

Tientallen camera's en journalisten van over de hele wereld hebben postgevat voor de hoofdingang van het nieuwe NAVO-hoofdkwartier in Brussel. De eerste staats- en regeringsleiders worden vanaf nu verwacht. Pas over anderhalf uur arriveert ook VS-president Donald Trump en kan het echte programma beginnen.

VS-president Trump en Frans president Macron legden elk een korte verklaring af voorafgaand aan hun lunch in de residentie van de VS-ambassadeur in Brussel. Trump: "Het is een grote eer om bij de nieuw verkozen Franse president te zijn, die een fantastische campagne voerde en een prachtige overwinning boekte. Over de hele wereld wordt daarover gepraat. We zullen veel bespreken, waaronder terrorisme", zei hij, en schudde Macron de hand. "Gefeliciteerd. Great job."

Macron: "We hebben een zeer uitgebreide agenda te bespreken: de strijd tegen terreur, de economie, klimaat en energie... Ik ben zeer bereid om samen veel zaken te veranderen."

Trump kreeg van de kleine mediapool enkele vragen over de Britten die, na het uitlekken van details in VS-media over de gebruikte bom bij de Manchester-aanslag, de inlichtingensamenwerking met de VS opschortten. Maar daar ging de president niet op in. Trump en Macron eten tijdens hun lunchgesprek overigens tomaat en mozzarella, kalfsfilet met 'chateau'-aardappeltjes, tricolore groenten en een duo van Belgische chocolademousse. (MR)

null Beeld AFP
Beeld AFP

Het is de eerste keer dat Amerikaanse president Donald Trump en zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron elkaar ontmoeten. Beide heren zullen tijdens hun lunch een hele lijst onderwerpen bespreken. Naast de bijeenkomsten van de NAVO en van de G7 komen ook Syrië, Oekraïne en Noord-Korea aan bod. Ook de economie en de mogelijke terugtrekking van de VS uit het internationale klimaatakkoord van Parijs zullen wellicht gespreksonderwerpen zijn.

President Trump zit samen met de kersverse Franse president Macron. Beeld AFP
President Trump zit samen met de kersverse Franse president Macron.Beeld AFP

De Amerikaanse president Donald Trump en de 28 andere staats- en regeringsleiders die straks naar de NAVO afzakken, worden er opgewacht door enkele tientallen vredesactivisten. De beweging "Agir pour la Paix" houdt er een pacifistische actie tegen kernwapens. Alles verloopt erg rustig.

De actievoerders richten hun pijlen vooral tegen de NAVO zelf, een "onnodig militair bondgenootschap", aldus organisatrice Stéphanie Demblon. "Trump komt hier straks vragen dat alle Europese lidstaten 2 procent van hun bbp investeren in defensie. Dat geld komt niet zomaar uit de lucht vallen, het moet worden weggehaald uit zaken als gezondheidszorg. Dat zullen we voelen", zegt ze.

null Beeld BELGA
Beeld BELGA
null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Er zijn nog amper betogers op de manifestatie tegen de NAVO tegenover de zetel van de verdragsorganisatie. De politie verwacht dan ook weinig problemen tijdens de betoging. Wel zijn de ordediensten alert op kleine groepjes activisten. Zij kondigden al aan dat ze vanmiddag voor de start van de NAVO-top konvooien zullen proberen te blokkeren om de bijeenkomst in het honderd te doen lopen.

Een politieblokkade aan de Amerikaanse ambassade. Beeld BELGA
Een politieblokkade aan de Amerikaanse ambassade.Beeld BELGA

De Amerikaanse president Donald Trump heeft deze voormiddag ruim een uur samengezeten met de leiders van de Europese Unie. Trump zat samen met Europees 'president' Donald Tusk, Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, parlementsvoorzitter Antonio Tajani en EU-topdiplomate Federica Mogherini.

Trump zelf hield na afloop de lippen stijf op elkaar, maar Donald Tusk heeft wel een korte mededeling gegeven. Zijn boodschap voor de president was: "Waarden en principes eerst. Dat is wat wij - Europeanen en Amerikanen - zouden moeten zeggen."

Opvallend: Tusk zei dat hij "niet honderd procent zeker" is dat hij en Trump hetzelfde standpunt delen over Rusland. En ook onderwerpen zoals klimaat en handel liggen nog "open".

De Amerikaanse president Donald Trump is om 11.40 uur opnieuw aangekomen aan de Amerikaanse ambassade, nadat hij die om 10.00 uur verlaten had voor een ontmoeting met de EU-leiders.

Verwacht wordt dat president Trump deze middag de Franse president Emmanuel Macron zal ontvangen in de ambassade voor een werklunch. Beide staatshoofden zullen nadien naar de NAVO-top in Evere vertrekken. Zoals bij elke verplaatsing van de Amerikaanse president door Brussel, werd ook nu het verkeer stilgelegd. De Wetstraat was volledig afgesloten en het verkeer op de kleine Brusselse Ring werd tegengehouden.

null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld EPA
Beeld EPA

Dé grote vraag bij de NAVO straks is of VS-president Donald Trump zijn steun zal uitspreken voor Artikel 5. Dat bepaalt dat bij een aanval op één lid de andere landen van de alliantie militaire steun verlenen.

In zijn campagne had Trump dat nog voorwaardelijk gemaakt aan financiële steun. Verwacht wordt dat hij nu wel over de brug komt, hetzij vergezeld van een waarschuwing over achteroplopende betalingen. "Ik denk dat je kan verwachten dat de president zeer streng zal zijn voor de andere bondgenoten", zei VS-buitenlandminister Rex Tillerson al.

Belooft Trump straks om 'Artikel 5' te respecteren? U leest er hier meer over

null Beeld Photo News
Beeld Photo News

Het vliegtuig van de Franse president Emmanuel Macron heeft de wielen aan de grond gezet in Brussel. Ook hij werd op het tarmac ontvangen door premier Charles Michel en zijn partner. Voor het kersverse Franse staatshoofd richting de NAVO trekt, heeft hij eerst nog een ontmoeting gepland met de Amerikaanse president Donald Trump.

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Melania Trump is rond 11.10 uur aangekomen aan het kinderziekenhuis Koningin Fabiola. De first lady wil in het kinderziekenhuis verschillende patiënten en hun familieleden ontmoeten. Meer uitleg over het bezoek wordt er niet gegeven. Ze zal geen verklaring afleggen en ook een woordvoerster van het ziekenhuis geeft geen commentaar.

null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS

Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president, en haar partner Jared Kushner zijn niet meegereisd naar Brussel. Ivanka koos voor een verlengd verblijf in Rome, waar ze samen met haar vader gisterochtend de paus ontmoette. Vanochtend zwaaide ze Rome uit op Twitter. Het koppel zou naar Washington terugkeren.

De colonne met de Amerikaanse president is aangekomen aan het Europagebouw, waar hij verwelkomd werd door Europees president Donald Tusk. Donald Trump en Donald Tusk zullen nu een privé-ontmoeting hebben in het Europagebouw. De twee hebben de pers niet toegesproken bij het binnengaan.

Terwijl Donald Trump wordt ontvangen bij de Europese instellingen, wordt first lady Melania Trump verwacht voor een bezoek aan het kinderziekenhuis in Brussel.

null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld EPA
Beeld EPA
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS

The Hotel, waar first lady Melania Trump vermoedelijk verblijft, blijft ook vandaag stevig afgebakend voor omstaanders. De aangrenzende Waterloolaan tussen de Naamsepoort en het Louizaplein is wel open voor het verkeer, zo stelt Belga vast.

Vanmorgen om iets voor 9 uur is een colonne wagens vertrokken met daarin vermoedelijk Melania Trump. Op het programma van de Amerikaanse first lady staat vandaag een bezoek aan het universitair kinderziekenhuis Koning Fabiola in Brussel. Daarna krijgt ze samen met de andere first ladies een rondleiding in een boetiek van het luxueuze handtassenmerk Delvaux. Afsluiten doen de dames in het gezelschap van koningin Mathilde in de koninklijke serres van Laken.

Terwijl voorganger Barack Obama tijdens zijn bezoek aan ons land wel in The Hotel verbleef, doet president Trump dat niet. The Hotel is wel het onderdak van het gehele Amerikaanse gezelschap met de pool van journalisten en vooral medewerkers van de Secret Service die er constant aan en af gaan. Er blijft een grote perimeter afgezet rond The Hotel tot aan de Waterloolaan, die wel open is voor het verkeer tussen de Naamsepoort en het Louizaplein.

Het konvooi van de Amerikaanse president Donald Trump heeft zonet de Amerikaanse ambassade verlaten, op weg naar zijn ontmoeting met de EU-leiders in het Europagebouw. Zoals steeds gebeurde dat onder begeleiding van een indrukwekkende politiemacht.

Aan de Amerikaanse ambassade wordt alles in gereedheid gebracht voor het vertrek van Trump naar de Europese instellingen. Een eerste groep motards van de federale politie is zonet al vertrokken. Het blijft tot het laatste moment afwachten voor welke route de presidentiële karavaan zal kiezen.

De NAVO wil zich aansluiten bij de internationale coalitie tegen de terreurgroep Islamitische Staat. Secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO zei vanmorgen dat de staats- en regeringsleiders dat zullen beslissen tijdens 'de speciale vergadering' waarop Donald Trump deze namiddag aanwezig zal zijn.

Stoltenberg noemde een lidmaatschap van de NAVO bij de coalitie "een sterke politieke boodschap van eenheid in de strijd tegen terrorisme". Daarnaast levert het een platform voor betere coördinatie binnen de coalitie, aldus Stoltenberg, die erop wees dat alle NAVO-lidstaten al lid zijn van de coalitie. Een gevechtsrol voor de NAVO sluit hij weliswaar uit.

null Beeld EPA
Beeld EPA

Op dit moment zijn Donald Trump en zijn vrouw Melania nog steeds in de residentie van de Amerikaanse ambassadeur. De buurt rond het gebouw is volledig afgesloten en zwaar bewaakt. Volgens de VRT staan Trumps eigen veiligheidsteam, het leger en de lokale en federale politie paraat.

Op de tweede dag van Amerikaans president Donald Trump in ons land wordt vooral uitgekeken naar zijn bezoek aan de NAVO. De president liet zich eerder bijzonder kritisch uit over de organisatie. Toch is minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) hoopvol op een succesvolle ontmoeting, zei hij vanmorgen op Radio 1: "We hebben gisteren een heel andere Trump gezien dan tijdens zijn campagne. Hij ging geen enkel onderwerp uit de weg."

De Amerikaanse president vraagt dat alle NAVO-leden twee procent van hun begroting investeren in defensie. Of we dat halen, is niet zeker. "Maar we zijn hard ons best aan het doen", zegt Vandeput. "In 2014 hebben alle regeringsleiders afgesproken dat we moeten stoppen met besparen. We gaan nog niet in de richting van twee procent, maar we kunnen ons wel meten met het peloton van Europa."

Vandeput zegt Trumps vraag te begrijpen. "Zij zijn big spenders en betalen voor onze veiligheid. Ze vragen nu dat we meer verantwoordelijkheid opnemen. Ik vind dat een legitieme vraag."

null Beeld Photo News
Beeld Photo News

Actievoerders van Greenpeace voeren vanmorgen actie in de buurt van de Amerikaanse ambassade in Brussel, waar president Donald Trump de nacht heeft doorgebracht. Vijf actievoerders zitten sinds 7.30 uur op een kraan in een zijstraat van de Belliardstraat en hebben daar een spandoek ontrold waarop 'Resist' staat. Een helikopter van de federale politie vliegt rond boven de kraan en aan de voet van de kraan worden de actievoerders opgewacht door de Brusselse politie.

"Dit is onze manier om te waarschuwen voor de opkomst van het populisme", zegt Joeri Thijs, woordvoerder van Greenpeace België. "Steeds vaker raken politici verkozen die vervolgens beslissingen nemen die ingaan tegen de belangen van mens en planeet, en die de strijd tegen de klimaatopwarming op losse schroeven zetten."

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

De NAVO-top en het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump in Brussel zorgen vanochtend nog niet voor zware verkeersproblemen. Dat de top en het bezoek samenvallen met Hemelvaartsdag speelt daarbij wellicht ook een rol, aldus politiecommissaris Ilse Van de keere.

Belangrijke assen zijn verkeersvrij gemaakt. Het gaat onder meer over de klassieke veiligheidszone rond het Schumanplein (met sluiting van de Reyerstunnel), de omgeving van de NAVO (sluiting A201/Leopold III laan), de omgeving van het Paleizenplein en de Waterloolaan en de kleine ring bovengronds tussen het Louizaplein en Kunst-Wet.

Belangrijke assen als de Hertogstraat, de Wetstraat en de Belliardstraat worden tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Dat kan verscheidene uren duren.

Brussel Mobiliteit raadt aan om zo veel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken.

Verschillende wereldleiders zijn gisteravond al in ons land aangekomen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is rond 20.45 uur aangekomen aan het Wiltcher's hotel in Brussel. Een honderdtal aanhangers troepten, ondanks een samenscholingsverbod, toch samen op het nabij gelegen Stefaniaplein. Er waren geen incidenten.

De Canadese premier Justin Trudeau landde rond 22.30 uur op de luchthaven van Melsbroek, waar premier Charles Michel hem stond op te wachten. "Warm welkom aan een vriend", tweette de premier.

null Beeld EPA
Beeld EPA

De politie raadt automobilisten aan om vandaag zoveel mogelijk weg te blijven uit de hoofdstad en gebruik te maken van het openbaar vervoer. De omgeving van de NAVO wordt volledig verkeersvrij gemaakt, net als de buurt rond het Schumanplein, het Paleizenplein en de Waterloolaan.

Daarnaast wordt een stuk van de Kleine Ring, tussen het Louizaplein en de Naamsepoort, bovengronds afgesloten. De Wetstraat, de Belliardstraat en de Hertogstraat zijn doorheen de dag mogelijk urenlang dicht voor het verkeer.

De metro en treinen rijden volgens de politie normaal, bepaalde buslijnen kunnen wel worden omgeleid.

Wie zich toch met de wagen in Brussel waagt, kan terecht op de Twitterpagina van de politie Brussel-Hoofdstad-Elsene voor real-time verkeersinformatie.

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn gevolg zijn vandaag de hele dag druk in de weer met diplomatieke contacten op het allerhoogste niveau. De voormiddag staat volledig in het teken van ontmoetingen met de hoogste leiders van de EU, in de namiddag woont de president een bijeenkomst van de NAVO bij. Voor echtgenote Melania is een apart programma voorzien.

Een volledig overzicht van het programma vindt u hier.

Sinds gisterennamiddag vertoeft Donald Trump in België. Herbeleef hier zijn eerste dag in ons land, van de landing met Air Force One op Melsbroek, tot zijn bezoek bij de koning.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234