Zaterdag 19/06/2021

HERBELEEF triomf Terpstra na razendsnelle Parijs-Roubaix

null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS

  • 257 kilometer
  • Officiële start om 10u25
  • 29 kasseistroken, goed voor 51,1 km stenen
  • Cancellara, Boonen en Vanmarcke favorieten

TERPSTRA WINT VOOR DEGENKOLB EN CANCELLARA!
Niki Terpstra wint solo Parijs-Roubaix. De Nederlander heeft een kleine voorsprong op een elitegroep van tien man. Degenkolb is tweede, Cancellara derde.

TERPSTRA SOLO OP WEG NAAR ZEGE!
De Nederlander Niki Terpstra profiteert van het numerieke overwicht van de ploeg-Boonen en spingt wel. De hardrijder is bezig aan een fraaie solo en de winnaar van Dwars door Vlaanderen lijkt op weg naar zijn grootste zege ooit.

Boonen weer voorin in kopgroep van elf
Wat een vreemde Parijs-Roubaix! Boonen keert met ploegmaat Terpstra, de Sky-tandem Wiggins-Thomas, De Backer en Langveld weer terug in de frontlinie. We hebben nu elf leiders. Daarbij van Omega Pharma-Quick.Step Boonen, Terpsta en Stybar. Degenkolb heeft De Backer nog in dienst en Wiggins zijn luitenant Thomas. Sagan, Cancellara, Vanmarcke en Langeveld zitten alleen.

null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld AFP
Beeld AFP

Vanmarcke, Cancellara, Sagan, Degenkolb en Stybar
Wat een kopgroep van vijf op tien kilometer van de wielerbaan: Sep Vanmarcke zit als enige Belg bij de toppers Cancellara, Sagan, Degenkolb en Stybar. Boonen beweegt nog hemel en aarde om de scheve situatie recht te zetten.

VANMARCKE HEERST OP CARREFOUR!
Sep Vanmarcke heerst op het Carrefour de l'Arbre. De tweede van vorig jaar gaat op en over Sagan. Cancellara, Degenkolb en Stybar kunnen wel nog mee. Even verderop sluit Sagan weer aan. Kopgroep van vijf. Boonen volgt op 16 seconden in een groepje met onder meer ploegmaat Terpstra en ook de Sky-tandem Wiggins-Thomas.

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

VANMARCKE IN TEGENAANVAL, BOONEN OPGEHOUDEN DOOR VAL
Cancellara en Vanmarcke snellen weg in de achtervolging op Sagan. Boonen wil mee, maar moet uitwijken voor voor de vallende Lars Boom. Boonen moet uit zijn pedaal. Enkel Degenkolb en Stybar kunnen mee met Cancellara en Vanmarcke.

Drie Belkins voorin, Sagan valt aan
Met Lars Boom komt ook een derde Belkin-renner voorin. Voor Peter Sagan gaat het nog niet snel genoeg en hij gaat alleen. Geen reactie van drie Belkins. Wat een tactisch geknoei!

null Beeld AFP
Beeld AFP

Sagan en Wijnants komen bij Boonen en co
Omdat het even stilvalt voorin, kunnen Wijnants en Sagan voorin aansluiten. We hebben nu acht leiders. Van Avermaet zal deze Parijs-Roubaix niet winnen, want hij is gevallen in een bocht.

Boonen maakt zich weer boos
Een nerveuze Tom Boonen moet zich weer boos maken op zijn medevluchters, die veel te weinig steun krijgt. Sagan en Wijnants blijven hangen op 20". De groep-Cancellara zit daar vlak achter.

null Beeld AFP
Beeld AFP

BOONEN EVEN SOLO NA TEGENAANVAL SAGAN
Nadat het helemaal stilviel bij Cancellara en co viel het weer helemaal stil in de achtervolging. Sagan trekt in de tegenaanval met Wynants op het wiel. Voorin probeert Boonen solo te gaan. Al snel ziet de Balenaar in dat deze actie geen zin heeft.

null Beeld AFP
Beeld AFP

TEGENAANVAL VANMARCKE, REACTIE CANCELLARA
Sep Vanmarcke is het tactische steekspel beu. Op een lastige kasseistrook laat hij zich lanceren door ploegmaat Van Emden. Zo moet Cancellara eindelijk uit zijn kot komen en de Zwitser doet dat ook. Van Avermaet moet even passen. De zes koplopers hebben plots nog maar 25 seconden.

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Boonen en co hebben 50"
De wilde gebaren van Boonen hebben blijkbaar gewerkt, want de samenwerking is al een stuk beter voorin. Vooral Hushovd en Thomas rijden vol mee. De zes leiders hebben nu plots vijftig seconden. Nog 40 kilometer tot Roubaix.

Boonen maakt zich boos op medevluchters
Met een half minuutje voorsprong draaien Boonen en co van de kasseistrook. In de achtervolgende groep geeft onze jonge landgenoot Jasper Stuyven fors gas voor kopman Fabian Cancellara, die de hele situatie onder controle lijkt te houden. Belkin laat Tankink niet meewerken voorin, maar draagt wel zijn steentje bij in de achtervolging.

Hushovd en Boonen op vijfsterrenstrook
Op weg naar de cruciale zone van Mons-en-Pévèle blijft Boonen zich voorin roeren. Zo kan Boonen als eerste aan deze vijfsterrenstrook begonnen. Hij kiest het wiel van ex-winnaar Hushovd en neemt dan weer fors over. Tankink, Thomas, De Backer en Martinez volgen ook nog. Boonen maakt zich boos op een overlaat die een Franse vlag in zijn gezicht laat wapperen.

null Beeld GETTY
Beeld GETTY

BOONEN MET NIEUWE AANVAL VIA GRASKANT!
Tom Boonen is helemaal ontketend. Op de lastige kasseistrook van Bersée gooit de Balenaar een nieuw bommetje. Via de graskant stormt 'Tornado Tom' opnieuw weg. Enkel Thomas, De Backer en Martinez kunnen nog mee. Ex-winnaar Hushovd (BMC) slaat op z'n eentje de bres naar de leiders. Ook Tankink doet dat voor Belkin.

BMC jaagt op kopgroep van zes met Boonen
Tom Boonen heeft een kopgroep van zes met zijn landgenoot De Backer, de Brit Geraint Thomas (Sky) en de Fransen Ladagnous (FDJ), Martinez (Europcar) en Gaudin (AG2R).

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Boonen mee voorin
Tom Boonen komt zowaar al mee helemaal voorin. De andere koplopers lijken te aarzelen met de topfavoriet in hun gezelschap en het peloton zit hen op de hielen. Boonen maakt zich druk. Wat een spanning! BMC moet de scheve situatie rechtzetten. Cancellara kijkt weer slim toe zonder een poot te moeten uitsteken met zijn ploeg.

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

BOONEN GOOIT BOMMETJE
Tom Boonen gooit op de stenen van Orchies (met nog 65 km voor de boeg) een stevig bommetje. Terwijl ploegmaat Vandenbergh op kop rijdt, stuift 'Tornado Tom' als een pijk uit een boeg weg. Boonen overbrugt in een mum van tijd de kloof naar een achtervolgend groepje met onder meer Geraint Thomas, Ladagnous, De Backer, Martinez en Gaudin.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Koprol Boasson Hagen in de graskant
Boasson Hagen mist een bocht en maakt een koprol in de graskant. De Noorse klassebak zal deze Parijs-Roubaix niet winnen. Het wordt een lange afvallingskoers. De drie leiders De Troyer, Jarrier en Schillinger hebben nog een dikke minuut. Démare heeft weer af te rekenen met een lekke band, net als Sagan die van fiets moet wisselen in de bevoorrading.

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Nog drie leiders met De Troyer na lekke band Murphy
Omdat Murphy lek gereden is, blijven er voorin nog drie leiders over: onze landgenoot De Troyer, de Fransman Jarrier en de Duitser Schillinger. Thor Hushovd probeert in de achtervolging een tegenaanval op gang te brengen.

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

NIEUWE LEKKE BAND BOONEN
Op de kasseistrook van Hornaing (met 3,7 km de langste van Parijs-Roubaix) geeft Boonen fors gas en ranselt de groep helemaal uit elkaar. Net als een klein groepje weg rijdt, heeft Boonen weer pech: tweede lekke band op een heel slecht moment.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Winnaar Milaan-Sanremo heeft opgegeven
Met nog 80 km voor de boeg is de winnaar van Milaan-Sanremo al uit de koers gestapt. Alexander Kristoff was al lek gereden en ook nog eens zwaar ten val gekomen. De kopman van Katusha is al uit de race gestapt.

null Beeld AFP
Beeld AFP

CANCELLARA OPGEHOUDEN DOOR MASSALE VAL
De Nieuw-Zeelander Roulston, een ploegmaat van Cancellara, komt door een heel dom en wild maneuver ten val en sleurt een masse renners meer. Kopman Cancellara kan nog net recht blijven, maar wordt wel opgehouden en moet achtervolgen.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Boucher opgehouden aan overweg
Boucher stond na pech op het punt weer vooraan aan te sluiten, maar hij heeft weer pech: de genaturaliseerde Belg wordt opgehouden door een gesloten overweg en kan de aansluiting wellicht vergeten. Tankink is in de groep gevallen en zijn ploegmaat Wynants rijdt lek. Pech voor twee Belkin-maats van Vanmarcke. Jarirer, Schillinger, Murphy en De Troyer zijn de vier overlevers van de vroege vlucht. Ze hebben nog altijd vier minuten.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Lekke band Paolini en ploegmaat Cancellara
Fabian Cancellara is een belangrijke ploegmaat kwijt: Rast is lek gereden in het Bos van Wallers/Arenberg. Ook Katusha deelt in de klappen: zowel Kristoff als Paolini hebben prijs. Cofidis-renner Sénéchal komt als eerste van het peloton uit het Bos.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Boucher net voor Bos van Wallers lek, Dehaes op de kasseien
David Boucher, een van de drie Belgen in de kopgroep van acht renners, rijdt lek net voor het binnenrijden van het Bos van Wallers/Arenberg. De tot Belg genaturaliseerde Fransman wordt snel geholpen. Koretzky en De Haes hebben dan weer prijs op de kasseien zelf. Al de tweede lekke band voor de onfortuinlijke De Haes. Kolar wordt dan weer glad uit de wielen gereden. Nog vier leiders met enkele De Troyer als Belg. Leukemans ment dan weer knap het peloton op dik vier minuten. Kristoff, de winnaar van Milaan-Sanremo, is ook lek gereden. Bartha is dan weer ten val gekomen.

null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld AFP
Beeld AFP

Sky ment hard voor Wiggins
Hij zat lange tijd achterin, maar nu zit Sir Bradley Wiggins wel voorin in de aanloop naar het Bos van Wallers. Zijn ploegmaats van Sky geven fors gas op de strook van Haveluy naar Wallers, de laatste voor het even legendarische als beruchte Bos van Wallers/Arenberg. Geraint Thomas lijkt zelfs in dienst te rijden van Wiggins. Boonen volgt attent. De voorsprong van de acht leiders met de drie Belgen De Haes, Boucher en De Troyer is al onder de 5 minuten gezakt. Nog 97 km tot Roubaix.

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

LEKKE BAND SAGAN
Het regent nu lekke banden in de aanloop naar het Bos van Wallers. Schaduwfavoriet Peter Sagan is het volgende slachtoffer en de Slowaak reageert redelijk nerveus. Enkele ploegmaats proberen hem snel bij te staan. Heel slecht moment om pech te hebben.

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Dubbele pech Van Avermaet
Greg Van Avermaet, vorige week nog tweede in de Ronde, heeft ook pech gehad en wordt netjes teruggebracht door ploegmaat Quinziato. Even verderop wordt hij ook nog opgehouden door een valpartij. Na enkele kilometers achtervolgen kan Van Avermaet terugkeren in de groep.

null Beeld AFP
Beeld AFP

De Haes keert snel terug na pech
Net op het opdraaien van zone 9 keert Kenny De Haes terug na een lekke band vooraan. De gelegenheidskopman van Lotto-Belisol neemt meteen weer het commando.

null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld AFP
Beeld AFP

Acht koplopers hebben nog 6.30
De acht koplopers met de drie Belgen De Haes, De Troyer en Boucher verlaten de achtste kasseistrook, terwijl het peloton nog eentje vroeger zit. In die groep bengelt Bradley Wiggins nog altijd achteraan. De leiders hebben nog 6.30 voorsprong. Het gemiddelde na drie koersuren is nog 43,5 km/u. De renners denderen in razende vaart naar het Bos van Wallers/Arenberg. Nog 120 km tot Roubaix.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Na lekke band Boonen ook pech voor Démare
Na de lekke band voor topfavoriet Tom Boonen, heeft ook schaduwfavoriet Arnaud Démare prijs. De koplopers met de drie Belgen Boucher, De Haes en De Troyer zitten al op de zesde kasseistrook en hebben nog dik zes minuten voorsprong. Boonen zit weer goed voorin het peloton ondertussen.

null Beeld AFP
Beeld AFP

LEKKE BAND TOM BOONEN
Net als vorige week wil de ploeg van Tom Boonen de koers al snel hard maken, maar ze moeten vertragen wanneer hun kopman op de derde kasseistrook lek rijdt. Het is de eerste lekke band van Boonen ooit in Parijs-Roubaix. Als dat maar geen slecht voorteken is...

null Beeld AFP
Beeld AFP

De Troyer geeft gas op derde kasseistrook
Zon afgewisseld met grijze wolken in deze stofferige en winderige Parijs-Roubaix. Het is Tim De Troyer (Wanty) die gas geeft aan het commando van de acht leiders op de derde kasseistrook. In het peloton ment het Boonen-blok. Door die hoge snelle tempo is er ook al een valpartij. Gelukkig zonder veel erg.

De Haes en De Troyer, twee van de drie Belgen in de kopgroep, pakken het commando op de kasseien. Beeld AFP
De Haes en De Troyer, twee van de drie Belgen in de kopgroep, pakken het commando op de kasseien.Beeld AFP

Ontsnapping al aan tweede kasseistrook
De kasseistroken volgen elkaar in deze fase in snel tempo op. De acht leiders met de Belgen De Haes, Boucher en de Troyer zijn ondertussen al aan de tweede begonnen. Het gemiddelde ligt nog altijd boven de 45 km/u. Hun voorsprong op het peloton is al geslonken tot 8.05.

Eerste kasseistrook in Troisvilles
Na 97,5 km is het (eindelijk) zover. De acht leiders met de drie Belgen De Haes, De Troyer en Boucher beginnen in Troisvilles aan de eerste van 28 kasseistroken. Die is meteen 2,2 kilomter lang. De acht koplopers hebben nog dik acht minuten voorsprong op het peloton. Hun namen: de Belgen David Boucher, Kenny De Haes en Tim De Troyer, de Rus Michael Kolar, de Franse Bretagne-ploegmaats Benoît Jarrier en Clément Koretzky, de Duitser Andreas Schillinger en de Amerikaan John Murphy.

Ploegen topfavorieten houden verschil binnen de perken
Omega Pharma-Quick.Step voor Boonen, Trek voor Cancellara en Belkin voor Vanmarcke werken eendrachtig samen aan de kop van het peloton om het verschil met de kopgroep van acht (waarin de Belgen De Haes, De Troyer en Boucher) binnen de perken te houden. De drie topfavorieten laten elk één helper werken. De bonus van de kopgroep is nog altijd zo'n negen minuten.

Nerveuze Cancellara al drie keer gestopt
Topfavoriet Fabian Cancellara is blijkbaar hypernerveus, want in het eerste koersgedeelte is 'Spartacus' al drie keer gestopt langs de weg voor een plasje. Telkens bleef de ploegwagen in de buurt en brachten enkele ploegmaats hem snel terug naar het peloton.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Voorsprong De Haes en co loopt terug op weg naar eerste kasseien
Op weg naar de eerste kasseistrook (na 97,5 km) geven onder meer de ploegen van Boonen en Vanmarcke wat meer gas op kop van het peloton. Daardoor loopt de voorsprong van de acht koplopers met de Belgen De Haes, De Troyer en Boucher al iets terug en schommelt nu rond de negen minuten. Meer dan tien minuten hebben ze nooit gekregen.

Kenny De Haes is mee voor Lotto-Belisol. Beeld PHOTO_NEWS
Kenny De Haes is mee voor Lotto-Belisol.Beeld PHOTO_NEWS

Surfers HLN.be geven Boonen iets meer kans dan Cancellara
Op onze poll 'Wie wint Parijs-Roubaix?' antwoordden de meeste surfers (zo'n 33 procent) van HLN.be dat Tom Boonen zal zegevieren. De Balenaar heeft maar een kleine voorsprong op Fabian Cancellara. Sep Vanmarcke is een verdienstelijke derde met 14 procent van de stemmen.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Peloton gunt De Haes en co ruim 9'
De kopgroep van acht met de Belgen De Haes, De Troyer en Boucher krijgt echt een ruime bonus van het peloton. Na 64 km is de voorsprong al opgelopen naar meer dan negen minuten. De Haes, winnaar van Nokere Koerse vorige maand, zou weleens heel diep in de finale een rol kunnen spelen als de voorsprong blijft stijgen. Welke topploeg neemt het initiatief om te achtervolgen?

Ruime voorsprong voor drie Belgen in kopgroep van acht
Dehaes, De Troyer, Boucher en hun vijf metgezellen krijgen nu zelfs een vrijgeleide van het peloton. Bijna 5 minuten na net geen 50 km koers. De Fransman Koretzky is niet aan zijn proefstuk toe. De gewezen mountainbiker zat vorig jaar bij zijn eerste Parijs-Roubaix ook al in een vroege ontsnapping. In het snelle eerste uur hebben de renners ondanks de tegenwind bijna 49 km afgelegd.

Goede vlucht met drie Belgen lijkt vetrokken
De acht koplopers met de Belgen De Haes, De Troyer en Boucher werken uitstekend samen en de goede vlucht lijkt vertrokken. Ze hebben nu al 2.10 op het peloton, dat berust in de vroege ontsnapping.

Tim De Troyer toonde zich al heel offensief in de Driedaagse De Panne. Beeld PHOTO_NEWS
Tim De Troyer toonde zich al heel offensief in de Driedaagse De Panne.Beeld PHOTO_NEWS

De Haes en co hebben half minuutje
Er zit zeker muziek in de ontsnapping van acht met de Belgen De Haes, De Troyer en Boucher. Er zijn twee Franse ploegmaats mee die er alle belang bij hebben om te rijden, Boucher geeft zich altijd in een lange vlucht en er zit niet echt een gevaarlijke renner voor de topfavorieten tussen. Toch blijft de voorsprong voorlopig beperkt tot een half minuutje.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Drie Belgen mee in vlucht van 8: De Haes, Boucher en De Troyer
De eerste echte vlucht is een feit. Acht renners hebben 20 seconden en er zitten liefst drie Belgen bij: de bekendste naam is Kenny De Haes, gelegenheidskopman bij Lotto-Belisol. Verder is ook Tim De Troyer van Wanty weer mee en de onvermijdelijke aanvaller David Boucher (FDJ), een tot Belg genaturaliseerde Fransman. De Rus Michael Kolar (Tinkoff), de Fransen Benoît Jarrier en Clément Koretzky (Bretagne), de Duitser Andreas Schillinger (NetApp) en de Amerikaan John Murphy (UnitedHealtcare) zijn de vijf buitenlanders die mee zijn in de vlucht van acht.

De tot Belg genaturaliseerde Fransman David Boucher is een vaste klant in lange ontsnappingen. Beeld PHOTO_NEWS
De tot Belg genaturaliseerde Fransman David Boucher is een vaste klant in lange ontsnappingen.Beeld PHOTO_NEWS

Alles samen na snelle aanhef
Na 21 erg snelle kilometers zitten de 199 renners nog altijd samen. Alle ontsnappingspogingen werden snel in de kiem gesmoord.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Het gaat snoeihard in aanvangsfase
Na de razende start dendert het peloton met een gemiddelde van ver boven de 50 km/u richting eerste kasseien (na zo'n 100 km). Florian Sénéchal van Cofidis probeert een vroege vlucht met acht op gang te brengen, maar het peloton laat niet begaan. Wiggins en Sagan bengelen achteraan in de groep.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Boonen: "Geen ideale voorbereiding"
Bij de voorstelling had Tom Boonen het nog over zijn voorbereiding. "Die was niet ideaal, maar sinds Gent-Wevelgem gaat het beter. In de Ronde van Vlaanderen miste ik de nodige kracht en energie in het laatste halfuur. Ik zat fysiek aan mijn limiet. Met die koers van zes uur in de benen voel ik me een week later een stuk beter. Bovendien ben ik altijd op mijn gemak op de kasseien."

Een geconcentreerde Tom Boonen groet de fans op het startpodium in Compiègne. Beeld AFP
Een geconcentreerde Tom Boonen groet de fans op het startpodium in Compiègne.Beeld AFP

Officiële start gegeven
Om 10u27 is de officiële start gegeven. Meteen trekken drie renners al in de aanval, maar na drie kilometer worden ze alweer gegrepen. Snelle start van deze 112de Parijs-Roubaix.

199 renners op weg naar officiële start
De 199 renners zijn vertrokken aan de officieuze start in Compiègne. Nu zijn ze op weg naar de officiële start.

null Beeld Twitter
Beeld Twitter

Droge Hel met lichte tegenwind
Weerman Frank Deboosere bevestigt dat de renners door een droge Hel van het Noorden zullen klieven vandaag. De zwakke of matige wind uit WNW blaast grotendeels in het nadeel, de temperaturen zijn lentezacht. Aan de start in Compiègne is eht zwaarbewolkt, maar uit de grijze hemel zal dus geen regen vallen. Ideale koersomstandigheden.

Keisse filosofeert over Hemel en Hel
Iljo Keisse van zijn kant neemt het allemaal filosofischer op. De meesterknecht van Tom Boonen bij Omega Pharma-Quick.Step stelt op Twitter: "Vandaag kijkt de hele wereld toe hij wij naar de Hel gaan. Ze beseffen niet dat het in werkelijkheid om de Hemel gaat."

Bauke Mollema van Belkin, die net de Ronde van Baskenland achter de kiezen heeft, houdt het op: "Een mooie koers ... om op TV te bekijken."

null Beeld BELGA
Beeld BELGA

Cancellara voor de start: "Klaar voor 257 km pijn lijden"
Fabian Cancellara stuurde een uur voor de start nog een veelzeggende tweet de wereld in: "Klaar voor 257 km pijn lijden", was de laconieke boodschap van de drievoudige winnaar en topfavoriet.

null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS

Ook aan start in Compiègne liggen kasseien
De klassieker mag dan wel Parijs-Roubaix heten de start wordt gegeven in Compiègne, zo'n 80 kilometer ten noordoosten van Parijs. Ook aan de startlijn liggen kasseien. Noblesse oblige... Over een uurtje beginnen de renners eraan.

null Beeld AFP
Beeld AFP

'La Reine des Classiques', de 'Koningin der Klassiekers' is sinds jaar en dag het terechte koosnaampje van Parijs-Roubaix. Geen enkele koers ter wereld blijft zo lang aan de rennerslijven hangen als de barre tocht door de Hel van het Noorden. Van de 257 km moeten er tussen km 97,5 en Roubaix liefst 51,1 over die vervloekte kasseien afgelegd worden, in totaal goed voor zo'n 6 miljoen lastige kinderkopjes. Na een martelgang van dik zes uur wacht voor de heldhaftige winnaar dan wel de eeuwige glorie op de mythische wielerbaan van Roubaix.

null Beeld BELGA
Beeld BELGA
null Beeld BELGA
Beeld BELGA
null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS
null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS
null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS
null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS
null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS
null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234