Dinsdag 13/04/2021

Liveblog

Herbeleef Tomorrowland: een einde in mineur? Vergeet het

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

Dag drie van Tomorrowland betekent de allerlaatste dag van complete madness. Nu de zintuigen steeds meer afgestompt raken door een overdaad aan prikkels, gaan journalisten Gunter Van Assche en Astrid Snoeys op zoek naar zaken die hen nog zouden kunnen verbazen op het grootste dancefestival van ons land. Het verslag vanop De Schorre in Boom.

00.23 uur - So you wanna play at Tomorrowland?

Een handvol floorfillers werd ad infinitum herkauwd op Tomorrowland. So you wanna be a superstar dj? Dan kon je best deze hits en hymnes pleuren op je usb-stick voor je de dj-booth betrad. (Gunter)

00.00 uur - Apotheose in slow motion

Na een ietwat brave set van 3 Are Legend, maakt de zesjarige Louise haar opwachting als meest opvallende headliner. Zij krijgt het laatste woord op Tomorrowland: moederziel alleen op viool. Een apotheose in slowmotion. En ook wel een lichtjes bevreemdend, maar betoverend besluit na een weekendlange dictatuur van de beat. (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

23.51 uur - No beef met de buren

'No Beef' van Afrojack & Steve Aoki schalt door de boxen. Maar wat scheelt er met het volume? Het geluid lijkt ineens drastisch teruggeschroefd. Wil Tomorrowland geen dispuut met de buren? Begrijpelijk. Alleen is het jammer dat 'If I lose myself' van Alesso vs OneRepublic ei zo na op kwezelniveau door de vallei wordt gejaagd. De beschonken zangkoren rondom ons overstijgen moeiteloos de song. God, zelfs de knetterende pyrotechnics overstemmen het volume van 3 Are Legend. (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

23.46 uur - 3 Are Legend: trio met brio

3 Are Legend is een los-vast samenwerkingsverband tussen Dimitri Vegas, Steve Aoki en Like Mike. Vorig jaar mochten ze de jubileumeditie van Tomorrowland al eens afsluiten, en ook dit jaar lijken de onderdanen van het bekendste danceland ter wereld de headliners te krijgen waar ze om hebben gevraagd.

Met de oneindig herhaalde festivalhymne 'Tremor' steekt alwéér een storm op in het publiek, en ook de rest van de set scoort met beproefde trucs. Zelfs het recyclage-mantra "put your hands up, put your fuckin' hands up" wordt zonder morren eerbiedigd.

Na een ontregeld 'Turbulence' van Laidback Luke en Steve Aoki maakt één NERVO-zusje een cameo. En dan verdwijnt ze opnieuw spoorloos. Geen idéé wat ze precies kwam doen. Zij ook niet, vermoeden we. In deze blitzset geldt: de zin voor improvisatie regeert, de chaos dicteert.(Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

23.23 uur - Hakken, raggen, lekker link doen

"When I say Rotter, y'all say Dam! Rotter... DAM! Rotter... DAM!" Een horde gabbers en gabberinnetjes haalt zijn hart op aan het Barong Family-podium. Hakken, raggen, lekker link doen bij Rotterdam Terror Corps.

De elfjes op dit podium zijn wel erg schaars gekleed. Tijdens de batsende beats dryhumpen de opruiers hun twee danseressen op de verschroeiende maat van de muziek. Wanneer de meisjes niet bepoteld worden, twerken ze wel of houden ze zich bepaald suggestief bezig met elkaar.

Het ooggetuigenverslag van onze fotograaf spreekt boekdelen. Al verliet ook hij de tent toen de bovenstukjes uitgingen. Het tweede deel van de set moeten we dan ook aan uw verbeelding overlaten. (Astrid)

Bekijk hier meer foto's.

Hakken, raggen, lekker link doen bij Rotterdam Terror Corps. Beeld Stefaan Temmerman
Hakken, raggen, lekker link doen bij Rotterdam Terror Corps.Beeld Stefaan Temmerman
De elfjes van Rotterdam Terror Corps zijn wel heel erg schaars gekleed. Beeld Stefaan Temmerman
De elfjes van Rotterdam Terror Corps zijn wel heel erg schaars gekleed.Beeld Stefaan Temmerman

23.14 uur - Land in lichterlaaie

De zuiderse landen brachten hun vurig temperament mee. De dj's? In het beste geval een knallend spektakel. U en wij? Een smeulend verlangen naar feest en bacchanaal. En Tomorrowland? Die maakten brandhout van al die opflakkeringen, door elke avond een grandioos vuurwerk af te steken. Voor de thuisblijvers en comazuipers geeft onze fotograaf een geluidsloze impressie van zoveel vonken en vuur. (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

22.54 uur - Einde in mineur? Vergeet het!

Na een legervoorraad vuurwerk aan het einde van de set van Hardwell is het de beurt aan Tiësto. De meute aan het hoofdpodium gaat richting extase.

Een Tomorrowland-einde in mineur? Vergeet het. Dit is waar de partycrowd al het hele weekend op zit te wachten: de vallei golft, kolkt en davert. Die verkoudheid en/of kater neemt men er morgen graag bij. (Astrid)

Onze fotograaf flitste een creatuur dat we liever niet tegenkomen in het donker. Beeld Stefaan Temmerman
Onze fotograaf flitste een creatuur dat we liever niet tegenkomen in het donker.Beeld Stefaan Temmerman

22.16 uur - Paul Kalkbrenner: walhalla of wc?

De set valt even stil. Maar dan slaat Paul Kalkbrenner gemeen terug met 'Revolte'. Godsamme, wat speelt hij luid. Natuurlijk, een aanleg voor beleefdheidsvormen zouden we Duitsers niet snel nageven. Een zwak voor overrompeling, dat wél weer.

Agressief splitsen alarmsynths zich door je maag, terwijl diepe bassen je onderbuik omwoelen: we voelen de culinaire expertise van Nathalie Meskens, Wim Ballieu, Robin Janssens en Swa & Marieke plots wild spartelen onder ons borstbeen. Maar de opwinding van de beat regeert. Dat wordt straks dus een enkeltje richting Walhalla, of richting WC. De spánning! (Gunter)

Go hard or go home, denkt deze dame. Beeld Stefaan Temmerman
Go hard or go home, denkt deze dame.Beeld Stefaan Temmerman

22.04 uur - Paul Kalkbrenner vond zijn mojo terug

Met de repetitieve bezwering van 'Torted' lijkt Paul Kalkbrenner zijn mojo dan toch te hebben teruggevonden. Hoewel de regen een smerige spelbreker zou moeten zijn, is de stemming optimaal op de parterre. Nu is het nog wachten op de volkshymne 'Sky & Sand'. (Gunter)

Devote Kalkbrenner-fans brandmerken hun gezicht. Maar geen zorgen, dit is géén tatoeage. Beeld Stefaan Temmerman
Devote Kalkbrenner-fans brandmerken hun gezicht. Maar geen zorgen, dit is géén tatoeage.Beeld Stefaan Temmerman

21.44 uur - Moonlight Matters: denderende deep house, desperate diaspora

Moonlight Matters speelt voor een karig gevulde tent. Aan zijn set zal het niet gelegen hebben: die kronkelt behaagziek tussen deep house, new wave, funky floorfillers en denderende remixen van eigen hand. Onthouden we uit het blote hoofd als highlights: 'Painted Eyes' van Hercules & The Love Affair en 'The Greeks' van Is Tropical, allebei in een opwindende herwerking van de Brugse producer zelf.

Tussendoor zwiert hij er ook een evergreen als 'Blue Monday' van New Order tussen, of 'Move Your Body' van Marshall Jefferson.

Wat blijkt dan het probleem? De tent is leeggestroomd omdat er geen bier meer wordt geserveerd! In de Desperados Club blijkt de alcoholische voorraad van de sponsor uitgeput. Helaas: met een droge lever is het moeilijk overleven op de dansvloer, zeker op dag drie. (Gunter)

Moonlight Matters. Op het podium dansten bijna net zoveel mensen als voor het podium. Het onrecht! Beeld Stefaan Temmerman
Moonlight Matters. Op het podium dansten bijna net zoveel mensen als voor het podium. Het onrecht!Beeld Stefaan Temmerman
Moonlight Matters laat zich alweer voorstaan op een ultrasexy set. Maar wat baat het voor deze jongen met zijn foamfinger?
Moonlight Matters laat zich alweer voorstaan op een ultrasexy set. Maar wat baat het voor deze jongen met zijn foamfinger? "Face down, ass up" propageren aan wildvreemden: dat klinkt als het bestellen van een enkeltje richting eenzaam bed.Beeld Stefaan Temmerman

21.40 uur - Eindigt Tomorrowland dan toch nog in mineur?

Het miezert boven Boom. Af en toe mondt die motregen uit in een venijnige plensbui. Eindigt Tomorrowland dan toch nog in mineur?

Niet als het van Hardwell afhangt, die zich in het zweet springt en schreeuwt. De menigte die zich verzameld heeft voor de dj-set van de Nederlander aan het hoofdpodium lijkt immuun voor regen en pessimisme. De eindsprint is ingezet. (Astrid)

Met volle teugen genieten nu het definitieve einde van Tomorrowland 2015 dichterbij komt. Beeld Stefaan Temmerman
Met volle teugen genieten nu het definitieve einde van Tomorrowland 2015 dichterbij komt.Beeld Stefaan Temmerman

21.17 uur - Paul Kalkbrenner: Techno van de tweede zit

Tijdens de laatste editie van I Love Techno vielen we als een blok voor de Teutoonse technotrip van Paul Kalkbrenner. Wat beziélde ons toen, vragen we ons nu vertwijfeld af. Veel gevaar op recidive lijkt er niet: aan de Opera Stage stort de Berlijnse knoppengod van 'Sky & Sand' je met het fletse 'Cloud Rider' van de zevende hemel naar een zwaarbewolkt humeur.

Een dreinerige four-to-the-floor kickdrum overheerst bovendien. We reppen ons dan maar naar Moonlight Matters in de belendende Desperados Club. Straks krijgt Kalkbrenner een tweede zit. (Gunter)

Genieten op de hemelse klanken van Herr Kalkbrenner. Beeld Stefaan Temmerman
Genieten op de hemelse klanken van Herr Kalkbrenner.Beeld Stefaan Temmerman

20.53 uur - Vijf minuten Iers topentertainment

Ga eens in het reuzenrad van Tomorrowland en het levert fraaie beelden op. Wanneer je dan nog eens een cabine deelt met twee dronken Ieren - de ene een angsthaas met hoogtevrees, de andere een hyperkineet met een slecht gevoel voor humor - zit je gebeiteld voor vijf minuten topentertainment. (Astrid)

Tomorrowland by night. Beeld Astrid Snoeys
Tomorrowland by night.Beeld Astrid Snoeys

20.23 uur Néé! Bij het derde elfje moest je naar réchts.

20.18 uur - Zondag zonder zon

20.07 - Tomorrowland goes classic

Daarstraks trad het Nationaal Orkest van België op aan de Opera Stage. Dat zag er zo uit.

19.57 - Door de lens van Stefaan Temmerman

Onze fotograaf ging op pad en kwam terug met visuele pareltjes. De volledige fotoreeks kan u hier bekijken.

Volg ons ook op Instagram.

19.07 uur - Estafetteloop met USB-stick

"Ohohohoho..." Hey, daar hebben we het zangkoor van Tomorrowland weer! 'Kernkraft 400' van Zombie Nation verscheen zopas nog maar eens op onze geigerteller, dit keer bij NERVO.

Op het gevaar af om als ellendige teemkousen te worden afgeserveerd op dit feestje: een handvol herkauwde hits hoeven we na dit weekend een seizoen lang niet meer te horen. Te beginnen bij voornoemde Zombie, maar ook: 'Tremor' van Dimitri Vegas & Like Mike, 'Smells Like Teen Spirit' van Nirvana en 'Lean On' van Major Lazer. Het lijkt wel alsof sommige dj's hun usb-stick doodleuk doorgeven als in een estafetteloop. (Gunter)

NERVO. Beeld Stefaan Temmerman
NERVO.Beeld Stefaan Temmerman

18.48 uur - Dresscode: filmclassic

De zusjes sturen Major Lazer door de vallei. Ah, 'Lean On'! Die song hadden we alweer een twintigtal minuten niet meer gehoord op één van de podia. Het cartoonhelden-alias van Diplo lijkt zowat vaste prik in de meeste dj-sets die we dit weekend zagen.

Zelf heeft NERVO ook wel iets cartoonesk, nu we er zo bij stilstaan.

Eén van de meisjes lijkt met d'r agressieve kuif, gepantserde epauletten en millefeuille-maliënkolder een cameo in de nieuwe Mad Max te ambiëren. Met dat kèkke bolhoedje zou haar zusje dan weer kunnen doorgaan voor het ondeugende achternichtje van Annie Hall.

Hadden ze maar net zoveel aandacht gespendeerd aan hun banale set als aan hun podiumprésence. (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman
Het Smash The House-podium wordt op een sitdown getrakteerd. Beeld Stefaan Temmerman
Het Smash The House-podium wordt op een sitdown getrakteerd.Beeld Stefaan Temmerman

18.29 uur - Nervo-siteit in de nevel

Auwch... de set van de Australische zusjes Miriam and Olivia Nervo is nauwelijks begonnen, of er volgt al radiostilte. Paniek zweemt in de radeloze blik van de tweeling. Eén van hen haalt verontschuldigend de schouders op. Is de USB-stick gecrasht?

Na een paar geruisloze seconden wordt die calamiteit ingeruild tegen 'Calabria' van Rune RK. De Nervo-siteit - haha, wat zijn we er me toch eentje - verdwijnt als sneeuw voor de zon. Af en toe opgaand in dikke nevelsluiers van gedroogd ijs, veren we mee met de edelkitch-EDM van hun eigen 'Haute Mess' of 'Runaway' van Galantis. (Gunter)

Plooier-alarm. Beeld Stefaan Temmerman
Plooier-alarm.Beeld Stefaan Temmerman

17.37 uur - Volg je hart met de jongens van DVBBS

Al staan de hemelsluizen open boven Tomorrowland, de Canadese broers van DVBBS krijgen het bevlagde dansleger aan het hoofdpodium met gemak in beweging. De strategie die Dimitri Vegas & Like Mike hanteren - eentje draait aan de knoppen, de andere ment het volk - wordt vlekkeloos overgenomen door Christopher en Alexandre van den Hoef.

"DVBBS, I want your babie (sic)", verkondigt een bordje. Andere popjes hebben dan weer met DVBBS-shirt in de hand postgevat op de eerste rij.

Bij een sitdown, waarbij de blauw doorschijnende regenjasjes van het rechtverende publiek wapperen als vlaggen bij windkracht tien, breekt de dj zijn gouden koptelefoon ostentatief in twee. Knopjes rammen, headbangen of luchtdrummen: deze jongens volgen hun hart. (Astrid)

Niet plooien voor plensbuien. Beeld Stefaan Temmerman
Niet plooien voor plensbuien.Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

17.13 uur - Schuilkelder

Leuk plekje om te schuilen voor de regen: The Rave Cave. In die kelder van goed tien meter diep vlamt A. Brehme blootvoets donkere techno door het zware Funktion One-geluidssysteem.

Een meisje wordt in de nek getild, een gast paradeert trots met een zonnebloem in bloempotje. Je kleren worden er zo weer droog van. (Astrid)

A. Brehme dirigeert de 'rave in the cave' van vandaag. Beeld AS
A. Brehme dirigeert de 'rave in the cave' van vandaag.Beeld AS

16.48 uur - Gesmos achter de draaitafels

Opmerkelijk tafereel gisteren aan het hoofdpodium van Tomorrowland. Na de dj-set van Dimitri Vegas & Like Mike verschenen Smos en Dirk Porrez, personages uit de populaire tv-reeks 'Safety First', plots in de dj-booth.

Lollig voor de Belgen, al vond het internationale publiek er wellicht niets aan. (Astrid)

16.17 uur - Ouwe wijven, bezwete lijven

Het regent nu opnieuw ouwe wijven op Tomorrowland. Aan de Main Stage kleurt het bijna voltallige publiek PMD-zakblauw. Alleen de diehard party animals weigeren te plooien voor de plensbuien, en stellen het zonder blauw regenhesje. Zij dansen hun halfblote lichaam liever in het zweet. Nat is nat, redeneert deze harde kern. (Gunter)

Niet plooien voor plensbuien. Beeld Stefaan Temmerman
Niet plooien voor plensbuien.Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

15.40 uur - Arty Farty

Arty neemt afscheid van het hoofdpodium met zijn handen in hartjesvorm boven het hoofd. Het hoofdpodium liep - ondanks de plensbui die Tomorrowland momenteel treft - aardig vol voor de Russische DJ. Wij waren echter vooral onder de indruk van de vernieuwende manieren waarop Arty zijn hoofdtelefoon op het hoofd zette. Was het nu schuin-langs-achter-voor zijn hoofd of andersom? (Astrid)

15.31 uur - Tomorrowland: are you with Lost Frequencies?

Het begint te miezeren in Melodia, de feestelijke mogendheid binnen de grenzen van Tomorrowland. Maar daar lijken de tijdelijke inwoners zich niet wezenlijk aan te storen, ter hoogte van Smash The House. Een groot zangkoor richt zich zelfs spontaan op wanneer Lost Frequencies zijn hit 'Are You With Me' door de boxen stuurt. Met die song mag hij zich zowaar de eerste Belg ooit noemen, die een nummer 1-hit in het Verenigd Koninkrijk scoorde. Het heeft de eigenwaan van Felix De Laet kennelijk niet aangetast. Zichtbaar aangedaan tuurt hij achteraf het publiek in: "You guys are awesome," klinkt het net zo verguld als verlegen. De 21-jarige Brusselaar schuift vervolgens 'One Day / Reckoning Song' van one-hit-wonder Asaf Avidan onder de naald. Laten we er maar geen ongelukkige symboliek achter zoeken. (Gunter)

Are you with me? polst Lost Frequencies. Onze fotograaf - Stefaan the Stud - hoeft zich geen zorgen te maken over het antwoord. Beeld Stefaan Temmerman
Are you with me? polst Lost Frequencies. Onze fotograaf - Stefaan the Stud - hoeft zich geen zorgen te maken over het antwoord.Beeld Stefaan Temmerman

15.22 uur - Arches: Buitenzinnig binnenkoppen

De Claptone-remix van 'Liquid Spirit' is een makkelijke binnenkopper van Arches. Zelf zijn we meer geporteerd voor de extatische remix van Thomas Schumachers 'Hush', die het aanlegt met een vocal sample van 'Pump up the Jam'. Ook errrrug lekker: 'Dangerous Thoughts' van The S-Man, een buitenzinnig booty anthem.

Voor de partypiepeltjes is het allemaal eender. Zij gaan in de nostalgisch ingerichte Magic Mirrors-boîte eendrachtig uit hun dak met Sebastiaan Vandevoorde, één helft van het draaitafelduo. (Gunter)

De nostalgisch ingerichte Magic Mirrors-boîte gaat eendrachtig uit haar dak. Beeld Stefaan Temmerman
De nostalgisch ingerichte Magic Mirrors-boîte gaat eendrachtig uit haar dak.Beeld Stefaan Temmerman
Wat ze precies moeten voorstellen, is niet duidelijk, maar ze zijn wel prachtig uitgedost. Beeld Stefaan Temmerman
Wat ze precies moeten voorstellen, is niet duidelijk, maar ze zijn wel prachtig uitgedost.Beeld Stefaan Temmerman

15.11 uur - De Morgen stuurde zijn kat naar Tomorrowland

Gisteren verscheen onze kat op het Tomorrowland-toneel. Vandaag doet hij zijn verhaal, en hij moet al onmiddellijk wat bekennen. "Ik wil open kaart spelen: ik heb geen fitnesslijf. Een wasbordje behoort niet tot de ambities, en mijn hartfalen zie ik liever geserveerd op een bedje van cholesterol dan van anabolica, al was het maar omdat de strijd tegen je eigen lichaam er een is die je toch niet kunt winnen", schrijft de kat. "Verzuip gerust in ijdelheid, ik kijk wel toe vanop de oever."

Lees zijn volledige relaas hier.

Een wasbordje behoort niet tot de ambities van onze kat. Beeld Stefaan Temmerman
Een wasbordje behoort niet tot de ambities van onze kat.Beeld Stefaan Temmerman

14.47 uur - Vendelzwaaien voor huilebalken

Een gigantisch lappendeken met nationale vlaggen wordt opengevouwen en vervolgens over de hoofden in het publiek gestuurd. Zelfs als dat hele patriottische gehannes met vendelzwaaiers je gestolen kan worden, oogt dit ritueel nog behoorlijk indrukwekkend. Ondertussen speelt Hans Zimmers Hymne voor Tomorrowland. Een operazangeres in rood avondkleed wordt gesommeerd voor dramatisch effect.

Hemel... Welt daar nu een traanpareltje op in onze ooghoek? Verdomde hooikoorts toch. "We want more", wordt na afloop gescandeerd. Kunnen we het er over eens raken dat deze set wellicht het absolute hoogtepunt van deze editie was? Geen back2back met Regi die daar aan kan tippen. (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

14.34 uur - Symfonie Vegas in Melodia

Na een rondje David Guetta zet het orkest prompt de Bolero van Ravel in. Omdat Tomorrowland een natie is waar megalomane, theatrale effecten bij wet geboden zijn, maakt de vorst van de tijdelijke TML- mogendheid Melodia ook even zijn opwachting aan het podium van de Opera. Zijn hofhouding zwaait met vlaggen en iets wat lijkt op gigantische vlindervleugels.

Het Efteling-spektakel oogt onbeschrijfelijk naïef. Maar op dag drie moeten we ons dan toch finaal gewonnen geven, wanneer een symfonisch uitgevoerd 'Tremor' van Dimitri Vegas & Like Mike op een massaal zangkoor in het publiek kan rekenen: all hail to Melodia! We willen onze asielaanvraag hiermee officieel indienen. (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

14.22 uur - Symfonische trance

Wie zegt dat klassiek en dance niet samengaan? Een massa volk troept samen voor het Nationaal Orkest van België, onder leiding van gastdirigent Stefan Blunier. Tachtig musici brengen een speciaal samengestelde symfonie waarin klassieke en elektronische muziek elkaar ontmoeten.

We herkennen Armin van Buurens 'This is what it feels like' dat wordt ingezet door een groot symfonisch orkest. De eerste noten worden overwoekerd door gejuich en herkenningsapplaus dat opstijgt aan het Operagebouw. Dat procedé herhaalt zich nogmaals wanneer de compositie dramatisch opbouwt, waarna lange, goudkleurige serpentines uit een kanon knallen.

Even voordien werd ook een morose, slepende versie van Robert Miles' 'Children' gespeeld, die op enthousiaste kreetjes kon rekenen toen het muziekstuk theatraal openbarstte. De trance is compleet! (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman
Wanneer de batterij van je telefoon leeg is, kan je nog altijd nummers uitwisselen door ze op je vlag te schrijven. Beeld Stefaan Temmerman
Wanneer de batterij van je telefoon leeg is, kan je nog altijd nummers uitwisselen door ze op je vlag te schrijven.Beeld Stefaan Temmerman

13.36 uur - Klaar voor een laatste dag doldwaze #yolo

De slingers van gisteren zijn bij elkaar geveegd, de smartphones weer opgeladen en de zon present. "Live today, love tomorrow, unite forever", gebieden slogans op de afsluithekken en ook vandaag zal het niet anders zijn: Tomorrowland maakt zich op voor een laatste dag van doldwaze #yolo. (Astrid)

All smiles nu de zon opnieuw aanwezig is. Beeld Stefaan Temmerman
All smiles nu de zon opnieuw aanwezig is.Beeld Stefaan Temmerman

13.01 uur - Het menu van de dag

- Het Nationaal Orkest van België treedt vandaag onder de tijdelijke Tomorrowland-naam Symphony of Unity op. Blijven danceklassiekers ook overeind wanneer ze in een jasje van klassieke muziek worden gestoken? En hoe reageert het publiek op dit orkestraal geweld?

- Kan Paul Kalkbrenner nog verrassen? Of doet de Duitser zijn nummertje van vorig jaar simpelweg over?

- Welke trucjes heeft technopionier Richie Hawtin - elk jaar trouw aanwezig op Tomorrowland op het podium van zijn label Minus af te sluiten - nog achter de hand om te verbazen?

- En wat zullen Dimitri Vegas & Like Mike vanavond samen met Steve Aoki bekokstoven? Er zal in ieder geval een paar ton vuurwerk aan van pas komen, aangezien het trio Tomorrowland mag afsluiten onder de noemer '3 Are Legend'. (Astrid)

"Ready."Beeld Stefaan Temmerman
Onze fotograaf wist de trouwe dagtrippers van het eerste uur te spotten aan het hoofdpodium. Beeld Stefaan Temmerman
Onze fotograaf wist de trouwe dagtrippers van het eerste uur te spotten aan het hoofdpodium.Beeld Stefaan Temmerman
De slingers en confetti van gisteren zijn bij elkaar geveegd: Tomorrowland is klaar voor een laatste dag doldwaze #yolo. Beeld Stefaan Temmerman
De slingers en confetti van gisteren zijn bij elkaar geveegd: Tomorrowland is klaar voor een laatste dag doldwaze #yolo.Beeld Stefaan Temmerman

12.21 uur - Wat u gisteren gemist heeft

- Dimitri Vegas & Like Mike zorgden met hun set aan het hoofdpodium gisteren voor een muzikale flipperkast. 'Nothing Else Matters', 'Wave Your Hands once again' of 'Let go' van Passenger? De broers legden hun eigen Tijdloze aan, voor hitparadefans met een korte aandachtsspanne.

- Dankzij Armin Van Buuren is er nu ook deze EDM-versie van het 'Game of Thrones'-themalied. "If you're in a state of trance, please raise your hands", glunderde Van Buuren, al leek hij vooral zelf in hogere sferen.

- Bij Hardwell werden alle trucs uit de dj-Handleiding der Verleiding bovengehaald. Even flirtten we met de gedachte dat Hardwell écht de titel van beste dj ter wereld verdient. Maar dat waanidee werd gelukkig snel weer manisch weggelachen.

- Lag het aan onze zieke geest, of kwam... kwam Coone wérkelijk voor onze ogen aan de Q-stage klaar op zijn eigen muziek? We twijfelden even tussen verbijstering en... welja, verbijstering.

- En aan het begin van dag 2 werd Tomorrowland getrakteerd op een stevige douche, maar het publiek liet zich niet uit zijn lood slaan. Na een paar stevige indoor-feestjes kwam het uiteindelijk toch nog goed met dat wispelturig weer. (Op fluistertoon:) De magic van Tomorrowland. (Astrid)

Lees de volledige liveblog van gisteren hier terug.

Deze jongens lieten zich niet uit hun lood slaan door het slechte weer en toverden de helling aan het hoofdpodium om tot glijbaan. Beeld Stefaan Temmerman
Deze jongens lieten zich niet uit hun lood slaan door het slechte weer en toverden de helling aan het hoofdpodium om tot glijbaan.Beeld Stefaan Temmerman
Dimitri Vegas & Like Mike bouwden het hoofdpodium gisteren om tot flipperkast. Beeld Stefaan Temmerman
Dimitri Vegas & Like Mike bouwden het hoofdpodium gisteren om tot flipperkast.Beeld Stefaan Temmerman
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234