Dinsdag 04/10/2022

Milaan-Sanremo

Herbeleef spetterende finale Milaan-Sanremo met Degenkolb als winnaar

null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS

  • Start om 10u10 in Milaan voor 293 km
  • Turchino, Capi, Cipressa en Poggio onderweg
  • Hele dag regen
  • Forse wind cruciaal in finale

DEGENKOLB WINT!
Degenkolb wint de hellende sprint op de Via Roma. Kristoff is tweede, Matthews derde. Sagan is vierde.

Onder de vod!
Sagan zien we, en ook Wellens, Cancellara, Valverde, Matthews, Swift en Thomas. Degenkolb is er ook, net als Kristoff. Richting vod!

Nog drie kilometer!
Een dertigtal renners gaan de slotfase in. Van Avermaet leidt de dans in de afdaling. We krijgen een sprint.

VAL GILBERT EN STYBAR
Gilbert, Stybar, Ciolek en Kwiatkowski smakken tegen de grond.

VAN AVERMAET BIJ THOMAS
Van Avermaet gaat samen met Thomas de afdaling in. Veel bonus hebben ze niet. Sagan, Kwiatkowski en Matthews probeeren bij te pikkelen.

POGING GILBERT
Gilbert en Stybar vallen nu de vesting Kristoff aan op jacht naar Thomas. Meteen daarna een stevige counter van Van Avermaet.

THOMAS ALLEEN
Thomas mept Oss uit het wiel en gaat nu alleen naar de top. Wat gaat de Brit snel. Nog geen beweging in peloton. Gaan we met zestig man richting streep?

Paolini gidst Kristoff
De twee vooraan beseffen stilaan dat ze het niet zullen redden. Paolini legt een houdbaar tempo op om Kristoff niet overboord te gooien. Greipel moet achteraan op de tanden bijten om bij te benen.

Op de Poggio!
Katusha knapt het vuile werk op. Kristoff moet zich dus toch niet zo heel slecht voelen. Astana schuift ook naar voren, met Nibali. Hij zou met Scarponi aanvallen op de Poggio. Daar gaan we!

25 seconden ondertussen
Het begint te nijpen hoor want die twee vooraan zijn geen kleine garnalen. Eén man hebben we vandaag nog niet gezien: Fabian Cancellara!

24 seconden!
20 seconden voor Oss en Thomas. Dat gaat gestroomlijnd. BMC stopt af in de achtervolging. Perfect teamwerk tot dusver van de ploeg van Gilbert en Van Avermaet.

Oss met Thomas
Schoon koppel nu op kop: Oss en Thomas. Twee stijlrijke renners. Nog 16 kilometer! Wat een hectiek en spanning.

Pozzato leidt afdaling Cipressa
De renners storten zich in de afzink van de Cipressa. Heel wat grote kanonnen vooraan: Pozzato, Degenkolb, Sagan, ... Ze zijn allemaal daar. Voor sprinters als Kristoff, Cavendish, Lobato, Démare en Bouhanni wordt het wellicht niets.

Kristoff en Cav achteraan
Alles weer samen na de plaagstoten van Van Avermaet en Stybar. Achteraan het peloton draaien Cavendish en Kristoff een beetje in de soep.

STYBAR EN VAN AVERMAET OP DE CIPRESSA
Stybar wipt op de Cipressa naar Van Avermaet en het groepje met Thomas en Swift. Net op tijd hoor want in het peloton weer iedereen te voet na een val van Frans kampioen Démare.

Tegenaanval Sky
Drie Sky-renners jagen nu op eenzame leider Bono. Thomas, Swift en Rowe profiteren zo van de verbrokkeling die ontstaan is na de val.

ENORME CRASH
Zware crash in de afdaling van de Capo Berta. En dat helemaal vooraan in de groep. Ai ai ai. Heel wat renners kunnen niet meer verder. Juul Jensen (Tinkoff-Saxo) blijft zitten. Hij is gehavend in het gezicht en kan niet meer verder. Ook Boeckmans (Lotto-Soudal) moet opgeven. Onze landgenoot won eerder deze week nog Nokere Koerse en had vandaag steile ambities.

Sky ment
Nu is het Sky dat au grand complet doortrekt. Ook zij willen de koers duidelijk hard maken.

Capo Berta
Net de Capo Cervo achter de kiezen. Nu in gestrekte draf naar de Capo Berta. Steken nu ook hun neus aan het venster: de jongens van Cofidis, in dienst van Nacer Bouhanni. Pakt de Franse 'Bokser' straks uit met een uppercut op de Via Roma?

Jongste renner in pak gelost voorin
De Capo Mele heeft de Colombiaan Molano de kop gekost. De jongste renner in dit peloton, pas 20, moet vooraan lossen.

Crash Guarnieri
Tinkoff-Saxo trekt een ferme streep bergop op de Capo Mele. In de tunnel zien we een oponthoud na een crash van Guarnieri, een belangrijke schakel in het geheel van Alexander Kristoff. Door de esbattementen in de groep zakt het verschil tot 2'10".

Speeltijd voorbij
De regenjasjes worden uitgetrokken, de finale is in zicht. Met de Capo Mele volgt dadelijk de eerste test. Het gaspedaal wordt nog eens ingedrukt.

Nibali kondigt aanval aan
Italiaanse entente straks op de flanke van de Poggio? Michele Scarponi en Vincenzo Nibali, ploegmaats bij Astana, hebben namelijk een duo-aanval aangekondigd. Hoe ver draagt die poging?

Vandenbergh geeft gas
Stijn Vandenbergh verschijnt aan het front in het peloton. Hij geeft er een ferme snok aan en jaagt het tempo zo omhoog. Etixx-Quick.Step heeft wel baat bij een uitputtingslag. Cavendish is immers niet 100 procent en met Kwiatkowski en Stybar kunnen ze het over een andere boeg gooien.

Uitgewoonde Cav
De tenoren zitten in de bevoorrading, waardoor de voorsprong van de vluchters weer oploopt tot meer dan vijf minuten. Een close-up van het peloton levert een foto van een uitgewoonde Cavendish op. Na vijf uur in de regen is dat niet geheel onlogisch natuurlijk.

Prachtige kuststrook bereikt
Na 200 kilometer zien we eindelijk de Ligurische kust, aan de Bloemenrivièra zien we mooie beelden. De renners zijn nog altijd goed ingepakt, het is koud en het regent.

Hier moet het pak nog over:
Capo Mele (3 km), 8% gem.; top op 51,7 km van finish
Capo Cervo (3 km), 2% gem.; top op 46,6 km
Capo Berta (2,5 km), 5% gem.; top op 38,7 km
Cipressa (5,6 km), 4% gem.; top op 21,5 km
Poggio (3,7 km), 4% gem.; top op 5,5 km

Grens van de 200 km
We naderen de grens van de 200 kilometer. Vanaf dan zal het licht bij vele renners kilometer na kilometer uitgaan. De elf koplopers knokken voor wat ze waard zijn: kloof iets meer dan vier minuten.

null Beeld Tim De Waele
Beeld Tim De Waele

Natte en winderige Poggio
Fast forward naar de Poggio. Die ligt er nog steeds nat bij. Ook de wind zal daar straks een cruciale rol spelen.

Kopgroep verliest zienderogen terrein
Nog een kleine 130 km in het zadel en dan kennen we de winnaar. Die zit alvast niet in de kopgroep want die verliest nu zienderogen terrein: 4'30".

null Beeld Tim De Waele
Beeld Tim De Waele

Val
Ben King (Cannondale-Garmin) en Chad Haga (Giant-Alpecin) slaan tegen de grond. Dit moet de eerste valpartij van de dag zijn.

Slachtoffers van een val: Ben King en Chad Haga (r) Beeld Tim De Waele
Slachtoffers van een val: Ben King en Chad Haga (r)Beeld Tim De Waele

Vijf onverwachte namen
Matthew Goss, Simon Gerrans, Gerald Ciolek en Alexander Kristoff. Wie de voorbije jaren voldoende geld had ingezet op winst in Milaan-Sanremo voor deze mannen was op slag rijk. Als er straks voor de vijfde keer op rij geen topfavoriet wint, zou het wel eens een van de volgende vijf kunnen zijn: Davide Cimolai (Lampre), Ben Swift (Sky), Juan José Lobato (Movistar), Andrea Guardini (Astana) of Heinrich Haussler (IAM).

Opgave
Radio Corsa meldt de opgave van Christophe Riblon. De Fransman rijdt voor AG2R.

Cancellara: "Ik heb wel vijf jokers"
Wat brengt de Classicissima voor Fabian Cancellara? "De aankomst op de Via Roma kan in mijn voordeel zijn. De streep ligt dichter na de Poggio... Dat speelt in principe niet in de kaart van de sprinters. Zelf kan ik aanvallen op de Poggio, of ik kan proberen in de afdaling, of ik kan wachten op de sprint... Ik heb wel vijf jokers op zak. Dat geldt ook in de andere klassiekers. De jongere generatie is heel hongerig, maar ik heb ervaring", klonk het eerder deze week in onze krant.

Droger
Het algemene gemiddelde na drie uur bedraagt 43 km/u. Ondertussen heeft de meute de Turchino aangesneden en dat in drogere omstandigheden. Later volgen nog Capo Mele (top 51,7 km), Capo Cervo (46,6km), Capo Berta (38,7km), Cipressa (21,5km) en Poggio (5,5km).

null Beeld Tim De Waele
Beeld Tim De Waele

Millar is met hele andere dingen bezig
Voormalig profrenner David Millar is vandaag niet aanwezig in de koers. De Brit deed de afgelopen drie edities nog mee, maar is vandaag een opmerkelijke gast op een circuit. Hij maakt daar foto's.

Eddy zet de toon
Eddy Merckx heeft de meeste overwinningen op zijn naam staan in La Primavera. Hij zegevierde liefst zeven keer. In 1966, 1967, 1969, 1971, 1972, 1975 en 1976. Dat is een keer meer dan Constante Girardengo. Erik Zabel en Gino Bartali wonnen vier keer in San Remo.

Regen - elf leiders - geen crashes
Even recapituleren. Hier nog eens de namen van de elf leiders: Maarten Tjallingii, Andrea Peron, Jan Barta en Sebastián Molano is de kopgroep aangevuld met Julien Bérard, Tiziano Dall'Antonia, Marco Frapporti, Stefano Pirazzi, Adrian Kurek, Matteo Bono en onze landgenoot Serge Pauwels. Hun bonus stabiliseert op zeven minuten. Opvallend: Radio Corsa heeft nog geen enkele valpartij gemeld in dit regenweer. Hout vasthouden.

null Beeld Tim De Waele
Beeld Tim De Waele

Sagan uitgesproken: "Wij zijn de favorieten"
Favorieten als Kristoff, ons BMC-duo Gilbert/Van Avermaet en Cavendish hebben we al even belicht. Tijd om even Sagan aan het woord te laten. Intussen is hij al 25 en won hij nog nooit een monument. Brengt hij daar vandaag verandering in? "Ik heb veel zelfvertrouwen en heb er een goed oog in. Loterij of niet, wij (Tinkoff-Saxo, red.) zijn de favorieten."

null Beeld AP
Beeld AP

Gilbert: "Tactische afspraken"
Nog even terugkomen op het BMC-duo Gilbert-Van Avermaet. Aan Sporza vertelde 'Phil' voor de start dat er "tactische afspraken" zijn gemaakt tussen de twee. Daarbij liet Gilbert wel niet het achterste van zijn tong zien. Broedt hij op een groots nummer?

Al fan?
Ben jij trouwens al fan van HLN Sport/Voetbal op Facebook? En Twitter en Instagram? Zoniet, volg ze hieronder snel en wees als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste sportnieuws!
HLN Sport (Instagram)
HLN Sport (Facebook)
HLN Sport (Twitter)
HLN Voetbal (Facebook)

Zeven minuten
Tinkoff, Trek en Katusha houden de teugels strak aangespannen. Zij willen niet het minste risico lopen en brengen de kloof terug tot zeven minuten.

Buienradar
Als we op de buienradar mogen afgaan, dan zal er tot 15u nog nattigheid vallen in en rond Sanremo. De kans bestaat dus dat de afdaling van de Poggio er glad en gevaarlijk zal bijliggen. In dat geval zien de aanvallers hun kans op succes groter worden. Hieronder een beeld van de finish op dit moment.

Cavendish niet 100 procent
Over naar het kamp van Patrick Lefevere: Etixx-Quick.Step. Zij hebben met wereldkampioen Kwiatkowski, Stybar en Cavendish drie troefkaarten. Al is die laatste naar eigen zeggen "niet honderd procent". Na zijn zege in Kuurne-Brussel-Kuurne raakte hij ziek.

43,8 km/u
In het eerste wedstrijduur is 43,8 km afgelegd. In de grote groep hebben ook Tinkoff-Saxo (Sagan) en Trek (Cancellara) een mannetje bijgezet.

Ook Gilbert in goede conditie
BMC heeft naast Van Avermaet ook Philippe Gilbert in de rangen. Beide tenoren delen het kopmanschap. Normaal moet dat vlot verlopen. "Het is moeilijk om nu een strategie te bepalen. We zijn allebei in goede conditie. We hebben er allebei voordeel bij dat de koers hard gemaakt wordt. Op het einde moeten we zien wie de sterkste is", aldus Van Avermaet in Het Laatste Nieuws.

null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS

Bonus terug onder 10 minuten
Voor de elf leiders - met onze landgenoot Pauwels - zal het bij een maximale voorsprong van 10'30" blijven. Katusha pitste er namelijk al twee minuten af.

Ook Van Avermaet zelfverzekerd
Akkoord, Milaan-Sanremo is een loterij en er zijn vijftig kandidaat-winnaars. Maar toch: geen vijf coureurs op de wereld die beter bezig zijn dan Greg Van Avermaet (29). En dus is de Belg een van de topfavorieten. Van Avermaet heeft alvast geen moeite met die rol. Hij is prima uit Tirreno-Adriatico gekomen en voelt zich uitstekend. Sagan en Cancellara hebben een goede indruk op hem gelaten, maar zelf is hij ook klaar, zegt de BMC-renner. "Ik heb mijn beste seizoensstart ooit achter de rug. Sinds ik prof ben, heb ik nog nooit zulke goede resultaten bijeen gefietst zo vroeg op het seizoen. Ik start dus met veel zelfvertrouwen."

null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS

Katusha controleert voor Kristoff
In het peloton zijn het de manschappen van Alexander Kristoff die het voortouw nemen. De Noor won vorig jaar en is ook nu een te duchten klant op de Via Roma. Bovendien staat Kristoffs vertrouwen in het zenit na een sterke voorbereiding.

Turchino
Het is nu wachten op de Passo del Turchino, halfweg koers. Die is niet bijzonder lastig, maar wel heel lang. Aan een gemiddeld stijgingspercentage van 1.4% moet er meer dan 25 kilometer geklommen worden. De steilste km is bijna 6 procent. Een serieuze schifting zal het wel niet opleveren, maar dat het aan de ribben zal blijven plakken, staat buiten kijf.

null Beeld Tim De Waele
Beeld Tim De Waele

Wie wint?
Niet meteen eensgezindheid in de poll voor Milaan-Sanremo. Volgens onze lezers maakt Greg Van Avermaet (18%) het meeste kans op de overwinning. Van kortbij gevolgd door Peter Sagan (15%) en Philippe Gilbert (15%). Geeft nog maar eens aan wat voor een loterij deze koers wel niet is.

Boven de tien minuten
Het elftal kiest het ruime sop. In korte tijd is het verschil opgelopen tot boven de tien minuten. Monstervluchten zijn niet vreemd in deze klassieker. Op de Turchino, de eerste van zes hellingen, zal die voorgift snel slinken.

Elf koplopers met Pauwels
Het wegspringen heeft geleid tot een kopgroep van elf. Hierbij de namen: Pauwels (MTN-Qhubeka), Dall'Antonia (Androni), Tjallingii (LottoNL-Jumbo), Pirazzi (Bardiani), Molano (Colombia), Peron (Novo Nordisk), Bérard (AG2R), Kurek (CCC), Frapporti (Androni), Bono (Lampre) en Barta (Bora). Zij hebben al een bonus van meer dan drie minuten.

null Beeld Tim De Waele
Beeld Tim De Waele

Serge Pauwels in aanval
Heel wat uitvalspogingen met onder meer onze landgenoot Serge Pauwels (MTN-Qhubeka). De kans is groot dat de eerste aanvalspoging meteen de goede is. Ook Dall'Antonia, Tjallingii, Pirazzi en onze youngster Molano roeren zich.

Enkele weetjes
32 nationaliteiten vandaag in koers. Italië is hofleverancier met 46 renners. Dan volgt Frankrijk (20), Australië (17), Nederland (16) en België (15). De oudste renner in het peloton is dan weer Matteo Tosatto (Tinkoff-Saxo). Hij wordt 41 in mei. De jongste is Sebastian Molano (Team Colombia), een Colombiaan van pas 20. Die gaat zich straks de ogen uitkijken.

null Beeld Tim De Waele
Beeld Tim De Waele

Geen Verschoor
In extremis toch nog een afzegging. De Nederlander Martijn Verschoor is niet gestart. Hij rijdt voor Novo-Nordisk, een team dat enkel renners met diabetes type 1 heeft. Bij die ploeg ook één Belg: Kevin De Mesmaeker. Hij betwist vandaag zijn eerste Sanremo.

START!
Milaan-Sanremo is officieel op gang geschoten. De finish ligt na 293 km opnieuw op de Via Roma, de straat die na 2007 uit het parcours werd geschrapt wegens werkzaamheden. Dat betekent dat de eindstreep van de 'Primavera' dit jaar nog dichter bij de top van de top van de Poggio ligt. Wanneer de renners na de afdaling van die laatste helling Sanremo binnenrijden zijn er nog twee vlakke kilometers af te leggen. Dat waren er de afgelopen zeven edities drie.

Geconcentreerde Cancellara
Heeft het slechte weer invloed op dit sterke lichaam? Waarschijnlijk niet. Herr Fabian in opperste concentratie net voor het verlaten van de teambus. Vandaag is het eindelijk voor écht.

Officieuze start
De 200 renners zijn er klaar voor. Dadelijk volgt de officieuze start.

Ploegvoorstelling bijna achter de rug
Alle ploegen zijn nu bijna voorgesteld. Het wordt voor het derde jaar op rij een barre Milaan-Sanremo, met mogelijk ook nog regen in de absolute finale. Dergelijke weeromstandigheden spelen in de kaart van Alexander Kristoff, Peter Sagan en John Degenkolb.

Regen regen regen

Milaan-Sanremo dag!

null Beeld EPA
Beeld EPA

Tinkoff-Saxo klaar voor vertrek
Tinkoff-Saxo met Peter Sagan als één van de favorieten voor de eindzege is er klaar voor.

Jo Planckaert, in 2002 nog vierde in Milaan-Sanremo, verschijnt vandaag ook weer aan de start. Zij het niet als renner maar wel vip-chauffeur van Etixx-Quick Step.

Zondag 23 maart is een hoogdag voor LIVE topsport op HLN.be. Voor de Belgische bekerclash Club-Anderlecht (18u) en de Spaanse Clásico (21u) kan je vanaf 10u al rustig gaan zitten voor onze LIVE verslaggeving van start tot finish van het eerste grote wielermonument in dit voorjaar.

Milaan-Sanremo is traditioneel een slopende race van bijna 300 km. Bij de start in Milaan zal het wellicht nog licht regenen. Na een nat eerste gedeelte wordt het in de buurt van de Turchino (het hoogste punt van de race, waar deze keer geen sneeuwtoestanden verwacht worden) al droger. Tegen dat de renners de Ligurische kust naderen, zal de zon mogelijk alweer door de wolken piepen.

In de finale langs de Riviera belooft de forse wind een cruciale rol te zullen spelen. Die blaast uit het land en komt uit noord-noordoost. Grotendeels in de rug dus, maar telkens de renners de vele hellingen in de finale opdraaien, kan de wind ook stevig in het nadeel waaien. Vooral op de Cipressa en de Poggio kan dit aanvallen fnuiken.

Ook traditioneel zijn er veel favorieten om op de Via Roma (waar de koers voor het eerst sinds 2007 weerkeert) te winnen. Titelverdediger Alexander Kristoff ontpopte zich in de aanloop tot veelwinnaar. Zijn grootste uitdager Peter Sagan won pas vorige week voor het eerst dit seizoen, maar het was wel meteen een rit in de Tirreno. Ook 'good old' Fabian Cancellara steekt in topvorm en weet wat het is om te winnen in Sanremo.

In afwezigheid van Tom Boonen is het in het Belgische kamp uitkijken naar de BMC-kopmannen Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert, al zullen zij wellicht moeten aanvallen op Cipressa en/of Poggio om snellere renners kwijt te spelen. Dat geldt ook voor Tim Wellens, die in topvorm uit Parijs-Nice terugkeerde en met ambities start. Of gaat wereldkampioen Michal Kwiatkowski, een meester-daler, weer stunten in de afzink van de Poggio?

Antwoordt vanaf 10u LIVE op HLN.be.

null Beeld AP
Beeld AP
Titelverdediger Alexander Kristoff. Beeld PHOTO_NEWS
Titelverdediger Alexander Kristoff.Beeld PHOTO_NEWS

DEELNEMERSLIJST

Team Katusha (Rus):

1. Alexander Kristoff (Noo)

2. Jacopo Guarnieri (Ita)

3. Marco Haller (Oos)

4. Alexandr Kolobnev (Rus)

5. Dmitry Kozonchok (Rus)

6. Sergey Lagutin (Oez)

7. Luca Paolini (Ita)

8. Gatis Smukulis (Let)

Ag2r La Mondiale (Fra):

11. Rinaldo Nocentini (Ita)

12. Jan Bakelants (Bel)

13. Julien Berard (Fra)

14. Samuel Dumoulin (Fra)

15. Patrick Gretsch (Dui)

16. Matteo Montaguti (Ita)

17. Christophe Riblon (Fra)

18. Johan Vansummeren (Bel)

Androni Giocattoli (Ita):

21. Franco Pellizotti (Ita)

22. Marco Bandiera (Ita)

23. Tiziano Dall'Antonia (Ita)

24. Marco Frapporti (Ita)

25. Oscar Gatto (Ita)

26. Simone Stortoni (Ita)

27. Serghei Tvetcov (Roe)

28. Fabio Taborre (Ita)

Astana Pro Team (Kaz):

31. Vincenzo Niballi (Ita)

32. Lars Boom (Ned)

33. Borut Bozic (Sln)

34. Andriy Grivko (Oek)

35. Andrea Guardini (Ita)

36. Alexey Lutsenko (Kaz)

37. Michele Scarponi (Ita)

38. Ruslan Tleubayev (Kaz)

Bardiani CSF (Ita):

41. Enrico Battaglin (Ita)

42. Enrico Barbin (Ita)

43. Nicola Boem (Ita)

44. Luca Chirico (Ita)

45. Sonny Colbrelli (Ita)

46. Stefano Pirazzi (Ita)

47. Paolo Simion (Ita)

48. Edoardo Zardini (Ita)

BMC Racing Team (VSt):

51. Philippe Gilbert (Bel)

52. Alessandro De Marchi (Ita)

53. Silvan Dillier (Zwi)

54. Daniel Oss (Ita)

55. Manuel Quinziato (Ita)

56. Michael Schär (Zwi)

57. Greg Van Avermaet (Bel)

58. Danilo Wyss (Zwi)

Bora-Argon 18 (Dui):

61. Jan Barta (Tsj)

62. Cesare Benedetti (Ita)

63. Sam Bennett (Ier)

64. Zakkari Dempster (Aus)

65. Bartosz Huzarski (Pol)

66. Cristiano Salerno (Ita)

67. Bjorn Thurau (Dui)

68. Paul Voss (Dui)

CCC Sprandi Polkowice (Pol):

71. Grega Bole (Sln)

72. Christian Delle Stelle (Ita)

73. Tomasz Kiendys (Pol)

74. Adrian Kurek (Pol)

75. Jaroslaw Marycz (Pol)

76. Bartlomiej Matysiak (Pol)

77. Maciej Paterski (Pol)

78. Branislau Samoilau (WRu)

Cofidis, Solutions Credits (Fra):

81. Nacer Bouhanni (Fra)

82. Gert Joeaar (Est)

83. Christophe Laporte (Fra)

84. Cyril Lemoine (Fra)

85. Adrien Petit (Fra)

86. Dominique Rollin (Can)

87. Florian Sénéchal (Fra)

88. Louis Verhelst (Bel)

Colombia (Col):

91. Edwin Alcibiad Avila Vanegas (Col)

92. Fabio Andres Duarte Arevalo (Col)

93. Sebastian Molano (Col)

94. Carlos Julian Quintero (Col)

95. Brayan Stiven Ramirez Chacon (Col)

96. Carlos Mart Ramirez Botero (Col)

97. Miguel Angel Rubiano Chavez (Col)

98. Juan Pablo Valencia (Col)

Etixx-Quick.Step (Bel):

101. Michal Kwiatkowski (Pol)

102. Mark Cavendish (GBr)

103. Michal Golas (Pol)

104. Mark Renshaw (Aus)

105. Fabio Sabatini (Ita)

106. Zdenek Stybar (Tsj)

107. Stijn Vandenbergh (Bel)

108. Julien Vermote (Bel)

FDJ (Fra):

111. Arnaud Démare (Fra)

112. William Bonnet (Fra)

113. Sébastien Chavanel (Fra)

114. Mathieu Ladagnous (Fra)

115. Johan Le Bon (Fra)

116. Yoann Ofredo (Fra)

117. Laurent Pichon (Fra)

118. Benoit Vaugrenard (Fra)

IAM Cycling (Zwi):

121. Sylvain Chavanel (Fra)

122. Heinrich Haussler (Dui)

123. Roger Kluge (Dui)

124. Jérôme Pineau (Fra)

125. Vicente Reynes Mimo (Spa)

126. Aleksejs Saramotins (Lit)

127. David Tanner (Aus)

128. Jonas Vangenechten (Bel)

Lampre-Merida (Ita):

131. Filippo Pozzato (Ita)

132. Niccolo Bonifazio (Ita)

133. Matteo Bono (Ita)

134. Davide Cimolai (Ita)

135. Rui Alberto Faria da Costa (Por)

136. Manuele Mori (Ita)

137. Axel Maximiliano Richeze (Arg)

138. Jose Rodolfo Serpa Perez (Col)

Lotto Soudal (Bel):

141. André Greipel (Dui)

142. Kris Boeckmans (Bel)

143. Tony Gallopin (Fra)

144. Adam Hansen (Aus)

145. Jurgen Roelandts (Bel)

146. Marcel Sieberg (Dui)

147. Jelle Vanendert (Bel)

148. Tim Wellens (Bel)

Movistar Team (Spa):

151. Alejandro Valverde Belmonte (Spa)

152. Alex Dowsett (GBr)

153. Jon Izaguirre Insausti (Spa)

154. Juan Jose Lobato (Spa)

155. Adriano Malori (Ita)

156. Jose Joaquin Rojas Gil (Spa)

157. Jasha Sütterlin (Dui)

158. Giovanni Visconti (Ita)

MTN-Qhubeka (ZAf):

161. Gerald Ciolek (Dui)

162. Edvald Boasson Hagen (Noo)

163. Steven Cumming (GBr)

164. Matthew Harley Goss (Aus)

165. Reinardt Janse Van Rensburg (ZAf)

166. Serge Pauwels (Bel)

167. Kristian Sbaragli (Ita)

168. Jacobus Venter (ZAf)

Orica-GreenEdge (Aus):

171. Michael Matthews (Aus)

172. Simon Clarke (Aus)

173. Luke Durbridge (Aus)

174. Mathew Hayman (Aus)

175. Michael Hepburn (Aus)

176. Daryl Impey (ZAf)

177. Jens Mouris (Ned)

178. Simon Yates (GBr)

Team Cannondale-Garmin (VSt):

181. Ramunas Navardauskas (Lit)

182. Jack Bauer (NZe)

183. Nathan Haas (Aus)

184. Lasse Norman Hansen (Den)

185. Benjamin King (VSt)

186. Sebastian Langeveld (Ned)

187. Moreno Moser (Ita)

188. Davide Villella (Ita)

Team Giant-Alpecin (Dui):

191. John Degenkolb (Dui)

192. Bert De Backer (Bel)

193. Roy Curvers (Ned)

194. Koen De Kort (Ned)

195. Tom Dumoulin (Ned)

196. Chad Haga (VSt)

197. Albert Timmer (Ned)

198. Zico Waeytens (Bel)

Team Lotto NL-Jumbo (Ned):

201. Maarten Tjallingii (Ned)

202. Rick Flens (Ned)

203. Moreno Hofland (Ned)

204. Tom Leezer (Ned)

205. Bertjan Lindeman (Ned)

206. Paul Martens (Dui)

207. Bram Tankink (Ned)

208. Robert Wagner (Dui)

Team Novo Nordisk (VSt):
211. Kevin De Mesmaeker (Bel)

212. Joonas Henttala (Fin)

213. David Lozano Riba (Spa)

214. Javier Megias Leal (Spa)

215. Andrea Peron (Ita)

216. Charles Planet (Fra)

217. Martijn Verschoor (Ned)

218. Christopher Williams (Aus)

Team Sky (GBr):

221. Ben Swift (GBr)

222. Bernhard Eisel (Oos)

223. Andy Fenn (GBr)

224. Lars Petter Nordhaug (Noo)

225. Salvatore Puccio (Ita)

226. Luke Rowe (GBr)

227. Ian Stannard (GBr)

228. Geraint Thomas (GBr)

Tinkoff-Saxo (Rus):

231. Peter Sagan (Slk)

232. Daniele Bennati (Ita)

233. Manuele Boaro (Ita)

234. Maciej Bodnar (Pol)

235. Matti Breschel (Den)

236. Christopher Jull Jensen (Den)

237. Roman Kreuziger (Tsj)

238. Matteo Tosatto (Ita)

Trek Factory Racing (VSt):

241. Fabian Cancellara (Zwi)

242. Eugenio Alafaci (Ita)

243. Julian Davi Arredondo Moreno (Col)

244. Fabio Felline (Ita)

245. Giacomo Nizzolo (Ita)

246. Yaroslav Popovych (Oek)

247. Grégory Rast (Zwi)

248. Hayden Roulston (NZe) .

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234