Dinsdag 02/03/2021

Liveblog

Herbeleef dag 2 van Tomorrowland - Dimitri Vegas & Like Mike: Flipperkast in crescendo

Dimitri Vegas & Like Mike: flipperkast in crescendo. Beeld Stefaan Temmerman
Dimitri Vegas & Like Mike: flipperkast in crescendo.Beeld Stefaan Temmerman

Laten de weergoden het nog steeds afweten? Of krijgt het Tomorrowland-publiek toch die portie zon? En wat leeft er zoal op en naast het podium? Volg het hier, want ook vandaag zakken journalisten Gunter Van Assche en Astrid Snoeys af naar De Schorre in Boom om live verslag uit te brengen vanop het festival.

00.12 uur Daddy's home!

Two-steppen met je liefje voor één nacht, dansen tot je benen je lijf niet meer kunnen volgen of gewoon gebiologeerd toekijken hoe Sven Väth het publiek bij de hand neemt en naar extase leidt: daarvoor is het vinyl only-podium van Cocoon en Café d'Anvers de juiste plek.

Voor ons een welgekomen verademing na de bijna-epileptische aanvallen aan het hoofdpodium zonet. En een beetje thuiskomen bij Papa Väth. (Astrid)

23.44 Dimitri Vegas & Like Mike: Flipperkast in crescendo

Slag om slinger wordt vuurwerk afgestoken, vult de vallei zich royaal met kruitdampen en feromonen, worden we oprecht uitgeroepen tot een verrukkelijk kluitje, en geven duizenden luchtbelletjes gestalte aan een collectieve opstoot van zomersentiment na een goeie ouwe van Bob Marley. De voorlopige coup de grâce is evenwel al gekomen met 'The Hum' en 'Tremor' - seismische explosies, als Boom die al ooit gekend zou hebben. De muzikale flipperkast gaat voortdurend in crescendo, terwijl confetti over de massa dwarrelt.
Like Mike geeft momenteel in de set te kennen dat de wereld misschien nog lang zo'n kwaaie plaats niet is, terwijl hij Tomorrowland monstert. Dit is het soort naïviteit waar je met een in beats en gin gemarineerde kop graag in mee gaat. (Gunter)

23.22 uur Dreunend geweld, hyperkinetisch spektakel

Wie niet finaal omver geblazen wordt door het dreunende geweld van Dimi en Mike, doet dat wel wannneer die een salvo aan lichteffecten, euforische publieksportretten van Mexicaanse fans en middeleeuwse symboliek voor de kiezen krijgt. Vanaf het podium, waar het duo plaatjes draaien afwisselt met triomfantelijke poses en opruiende bindteksten, komt een niet aflatende stroom van effecten op je af.

Voorlopig aarzelen we nog steeds tussen 1) met enige verbijstering toekijken naar dit hyperkinetische spektakel of 2) ons onbeschroomd in het zweet dansen. Het vrolijke regiment meisjes vooraan zal onze keuze beslist makkelijker maken. (Gunter)

22.57 uur De Tijdloze voor een korte aandachtsspanne

'Nothing Else Matters' van Metallica wordt opgevolgd door 'Wave Your hands once again' van Prime. En dan - wat bomt het? - volgt 'Let go' van Passenger.

De jukebox als onvoorspelbare stuiterbal? Dat moét wel Dimitri Vegas & Like Mike zijn, die broederlijk moord plegen op hokjesdenken. En die hun eigen Tijdloze Lijst aanleggen, voor hitparadefans met een korte aandachtsspanne. (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

22.19 uur Doldwaze trip richting Pluto

Armin Van Buuren tovert een zakdoekmoment bij de W&W-remix van eigen nummer 'This is what it feels like' om in een doldwaze trip richting Pluto. Om een paar minuutjes later het trucje over te doen met 'Waves', samen met Mr. Probz.

Een halfuur voor het einde van zijt set pleurt Van Buuren Faithless-klassieker 'We Come 1' door de soundsystem, tijd om een te worden met die smartphone, die collectief wordt bovengehaald. "If you're in a state of trance, please raise your hands", ment een glunderende Van Buuren het volk, duidelijk zelf in hogere sferen. (Astrid)

Het hoofdpodium in al zijn haar glorie. Beeld Stefaan Temmerman
Het hoofdpodium in al zijn haar glorie.Beeld Stefaan Temmerman

22.00 Armin van Buuren verbouwt podium tot knetterende flipperkast

Armin van Buuren is eraan begonnen en de Nederlander schuwt geen middelen om het publiek in beweging te krijgen. Armpjes zwaaien, klappen, springen, ... het volk doet gewillig mee. Het gigantische podium met ingebouwd spektakelmateriaal doet de rest. En... op de schermpjes wordt live gestreamd naar Tomorrowland-feestjes in India en Mexico. Hangt er misschien - net als vorig jaar toen David Guetta aankondigde dat Tomorrowland in 2015 ook in Brazilië zou plaatsvinden - een blijde boodschap in de lucht? (Astrid)

null Beeld Astrid Snoeys
Beeld Astrid Snoeys

21.11 uur Kendrick LaSmurf in da house

Aan het Theater van Radio Modern wordt 'King Kunta' van Kendrick Lamar ingezet. Helaas vreest de dj van dienst dat de tragere hiphop-ritmes weinig gehoor zullen vinden op Tomorrowland, en drijft hij het tempo van de song gevoelig op. We overwegen even om deze platenruiter zonder draaitafelmanieren een ouderwetse bolwassing te geven: in deze versie klinkt Kendrick als een getto-smurf en zijn achtergrondkoortje als een roedel hitsige chipmunks. (Gunter)

21.05 uur Martin Garrix: dierlijke opwinding aan de Main Stage

In het passeren horen we hoe 'Animals' van Martin Garrix ingezet wordt: de beats klinken ei zo na even vettig als Martins natte kuifje. Het publiek wordt manisch. (Gunter)

20.54 Hardwell: storm voor Spaceman

Tijdens zijn eigen song 'Spaceman' gaat Hardwell zegevierend op de booth staan. Hey, je bent natuurlijk de beste dj ter wereld of je bent het niét. Hardwell kan zijn dj-apparatuur zonder twijfel via zijn geest manipuleren. De massa blijft deinen en golven, alsof storm op zee onafwendbaar is. (Gunter)

20.42 uur Hardwell: Botsauto-branie

Alle trucs uit de dj-Handleiding der Verleiding worden bovengehaald. Inclusief de ontstellend banale zit-en-springroutine. Hardwell verdient wel extra punten door de opveerfase te laten samengaan met de botsauto-branie van 'Bowser', een clubtrack van W&W met Blasterjaxx. Opnieuw gaat het publiek voltallig uit zijn dak. Zelfs in de aanpalende VIP-sectie, waar cocktails aan het zwembad genipt worden, heerst een uitgelaten sfeer. Even flirten we met de gedachte dat Hardwell écht de titel van beste dj ter wereld verdient. Om dat waanidee snel weer manisch weg te lachen, en ons fistpumpend tussen het partygewoel te mengen tijdens 'Pursuit of Happiness' van Kid Cudi. Die song wordt trouwens waanzinnig luid meegekeeld, alsof de spionkop van een zegedronken Engels voetbalteam die honneurs waarneemt. (Gunter)

Vanuit de VIP-sectie lonken naar Hardwell. Beeld Stefaan Temmerman
Vanuit de VIP-sectie lonken naar Hardwell.Beeld Stefaan Temmerman

20.25 uur Hardwell: stuiteren met de happy few

Geen idee wie het onzalige idee opgevat heeft om Hardwell in de véél te kleine Revealed-tent te zetten. Maar het wérkt. Al na een kwartier staat de tent zo volgepakt voor "de beste dj ter wereld" zoals de lezers van DJ Mag beslisten, dat de toegang ontzegd wordt aan laatkomers. Voor het podium stuitert de happy few van onversneden opwinding. Wanneer 'Heads Will Roll' van Yeah Yeah Yeahs in een dance-remix door de boxen dendert, valt iedereen massaal voor de plaatjesdraaier uit Breda. Robbert van de Corput, zoals de Nederlandse dj een stuk minder enigmatisch klinkt in het dagelijkse leven, wordt onthaald als een volksheld. (Gunter)

Hardwell zorgt voor een nokvolle Revealed-tent. Beeld Stefaan Temmerman
Hardwell zorgt voor een nokvolle Revealed-tent.Beeld Stefaan Temmerman

20.11 uur Raving George: Go insane in the Glory Hole

Talent dat hand in hand gaat met fysieke schoonheid? De benijdenswaardige troeven van Raving George zijn kennelijk ook Felix The Housecat niet ontgaan. Voor hij definitief de booth zal verlaten, zien we hem twee keer terugkeren naar Charlotte De Witte om haar in een innige omhelzing vast te klemmen.

Bijna net zo warm klinkt de technoïde elektronica die ze aan de decks bekokstooft. Eerste hoogtepunt is Fafaleroi's 'Glory Hole' in de edit van Dopefish Mafia.

Een pancarte leest bevelend Go Insane. Daar lijkt het publiek voorlopig niettemin weinig gehoor aan te geven. De hypnotiserende set van Raving George lijkt dan ook eerder bestemd om je gaandeweg in te verliezen, dan om je fastfood-gewijs van drop naar drop te voeren. (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

19.42 uur Aan 130 beats per minuut de vernieling in

Marcel Fengler staat achter de draaitafels wanneer het hypnotiserend technogedreun ons de Kozzmozz-tent inzuigt. Geen overdadige synths, ellenlange breaks, abrupte songwissels of opzwepende intermezzo's - simpelweg kurkdroge, snoeiharde techno.

Wanneer Token-labelbaas Kr!z - hemd naar goede gewoonte tot boven dichtgeknoopt - de decks overneemt met vastberaden blik, lijkt onze landgenoot slechts één missie voor ogen te hebben: het publiek meenemen op een trip richting stratosfeer om dan de botte bijl boven te halen en alles aan diggelen te slaan.

De intens hypnotiserende industriële geluiden werken zo in op het stampvoetend publiek dat je je in een donker hol als de Berlijnse undergroundclub Berghain zou wanen. Het kleurrijke Kozzmozz-decor, de vlammenwerpers en de duizenden papiersnippers die in de lucht worden getorpedeerd houden je echter bij de les. En ook een sporadische, doch ostentatieve passage van de security geeft aan dat je je hier maar beter aan de regels kan houden.

Na een uur van neusvleugeltrillende techno aan 130 beats per minuut verlaten we uitgeteld de tent. Maar de technotrein dreunt er onverminderd verder met dj's als Luke Slater en Gary Beck. (Astrid)

Een nummer uit de set van Kr!z:

Kr!z stuurt het publiek aan 130 beats per minuut de vernieling in. Beeld AS
Kr!z stuurt het publiek aan 130 beats per minuut de vernieling in.Beeld AS
null Beeld AS
Beeld AS

19.04 uur Het schoentje wringt? Wring het uit.

Tijdens de set van Dillon Francis op de Main Stage zagen we net iemand - gehesen op de schouders van vrienden - bier drinken uit zijn versleten en door modder besmeurde schoen. Althans: we hopen dat het goudkleurige vocht bier is. Dat maakt zijn stunt voor de alziende camera's van Tomorrowland toch nét iets minder weerzinwekkend. (Gunter)

18.47 uur De Kat op Tomorrowland

De kat heeft net zijn opwachting gemaakt op Tomorrowland.

Niet élke kat blijkt dus gezegend met acht tepels. Maar het dient gezegd: die van onze Kat ogen fraai in al hun sobere tweevoud. Beeld Stefaan Temmerman
Niet élke kat blijkt dus gezegend met acht tepels. Maar het dient gezegd: die van onze Kat ogen fraai in al hun sobere tweevoud.Beeld Stefaan Temmerman

18.08 uur Coone: collectief klaarkomen op de zon

"The sun is shining! Use that energy," horen we de mc van Coone voor de vuist weg filosoferen. Terwijl wij een dieper inzicht proberen te verschaffen in dat mystieke discours, zien we rondom ons hoe de rest van het publiek voor de Q-Stage voornoemde zonne-energie gulzig absorbeert. In ons direct gezichtsveld: geblokte kerels die dansen alsof ze aan touwtjes hangen bij een poppenspeler met Parkinson. Naast ons: mafketels in gele marsupilami-pakjes of verdwaalde kerstmannen die eenzelfde bewegingsgestoorde gymnastiek onder de knie proberen te krijgen. Elders: meisjes die op schouders gehesen worden, of wat verderop met een blik van gespeelde verveling de ene sigaret met de andere aansteken. Sommigen lijken Vicky Pollard van Little Britain als postermodel en patroonheilige aan te nemen.

En dan, the man of the hour: Coone zélf. Tijdens 'A Light That Never Comes' van Linkin Park, dat in zijn eigen hardstyle-remix wordt gegoten, loopt zijn gezicht vervaarlijk rood aan, terwijl hij met een extatische blik naar de hemel tuurt en stokkerig beweegt. Ligt het aan onze zieke geest, of komt... komt Coone wérkelijk voor onze ogen klaar op zijn eigen muziek? We twijfelen even tussen verbijstering en... welja, verbijstering.

Eerlijk gezegd hebben we na een dik kwartier ook zo ongeveer onze bekomst van de eenvormige ritmes die voortdurend door de boxen braken. Maar daar denkt zijn parochie duidelijk anders over. Een collectief orgasme rukt op in de rangen voor het podium. (Gunter)

No comment. Beeld Stefaan Temmerman
No comment.Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

17.54 uur Het land waar dromen uitkomen

Er was eens een 16-jarige Tom Boonen en hij mocht als cameraman mee op minitournee met Major Lazer. In een interview met De Morgen zei hij dat het zijn grootste droom zou zijn om met Epic Cinema aan de aftermovie van Tomorrowland te werken.

Rara wie we net in de backstage tegen het lijf liepen? Inderdaad, de 16-jarige Tom Boonen met een camera in de (modderige) hand. Zoek dus maar een nieuwe droom, Tom. (Astrid)

Lees een recent interview met Tom Boonen hier.

17.43 uur Coone: wordt de bisronde een ereronde?

Coone is zopas begonnen aan zijn set. Aan het hardstyle-podium heerst door de bank genomen altijd de meest energetische feeststemming. Tekent Coone net als vorig opnieuw voor de hevigste party? Als we deze hel van hardstyle overleven, weten we het u te vertellen. (Gunter)

Mafketels in gele marsupilami-pakjes of verdwaalde kerstmannen die eenzelfde bewegingsgestoorde gymnastiek onder de knie proberen te krijgen: welkom aan de Q-stage. Beeld Stefaan Temmerman
Mafketels in gele marsupilami-pakjes of verdwaalde kerstmannen die eenzelfde bewegingsgestoorde gymnastiek onder de knie proberen te krijgen: welkom aan de Q-stage.Beeld Stefaan Temmerman

17.04 uur Van mossel tot neusje van de zalm

Bij een "World of Tomorrow" horen natuurlijk ook "Tastes Of The World". Onder die noemer offreert TML een brede waaier aan gastronomische mogelijkheden. Fast food - dé culinaire specialiteit op elk festival - wordt niet in een verdomhoekje gepleurd, maar verder lijkt het terrein wel één langgerekt walking buffet. Voor elk budget wat wils.

De kruidige geuren van barbecue prikkelen soms onverhoeds in je neus, terwijl je even verderop kunt kiezen tussen sushi of vegetarisch. En dan zijn er nog de vele koks die hun stempel drukken op de kraampjes.

Zo is er pizza naar een recept van de Genkse kok Peppe Giacomazza. En nog geestiger: in éénzelfde straat lijken BV's elkaar de duvel aan te doen. Robin Janssens serveert burgers van De Burgerij, twee cabines verder prijst iemand de Aziatische specialiteiten van Nathalie Meskens' Yam Thai aan, terwijl de gehaktballen van Wim Ballieu achteraan bengelen.

Daarnaast kan je zowaar ook op restaurant. Moules frites eet je bijvoorbeeld in North Sea Experience. En de onverbeterlijke luxepaardjes kunnen dineren in het "secret restaurant" van Sergio Herman, dat verborgen ligt in de Main Stage. Een tafel kost je een slordige 15.000 flappen, maar wie het breed heeft, moét het breed laten hangen op Tomorrowland: de opbrengst gaat immers naar een goed doel. De accountant van De Morgen zal zich volgende maand dan ook een rolberoerte schrikken bij onze onkostennote, maar kan zich tegelijk wél verwarmen aan de nobele gedachte dat een derdewereldland een muziekschool rijker wordt. Iederéén blij! (Gunter)

Bekende tv-gezichten als Nathalie Meskens, Wim Ballieu dingen naar uw smaakpapillen op Tomorrowland. Maar omdat wij van de underdog houden, prikken we straks een frietje bij Swa en Marieke. Eat that, BV's! Beeld Stefaan Temmerman
Bekende tv-gezichten als Nathalie Meskens, Wim Ballieu dingen naar uw smaakpapillen op Tomorrowland. Maar omdat wij van de underdog houden, prikken we straks een frietje bij Swa en Marieke. Eat that, BV's!Beeld Stefaan Temmerman
Plassen, modder of regen: wie maalt er om? Beeld Stefaan Temmerman
Plassen, modder of regen: wie maalt er om?Beeld Stefaan Temmerman

16.12 uur Tomorrowland is watching you

Van medisch toezicht over buienradar tot camerabewaking en decibelmeting: op Tomorrowland volgen hulpdiensten, meteorologen en waakhonden het festival van nabij op. Dat gebeurt in een gesofisticeerd hoofdkwartier.

Dit controlecentrum oogt zo'n beetje als NASA, maar dan met vrolijker beelden op de schermen. Een aantal lange rijen staan vol met computers, terwijl specialisten het festival in al zijn facetten tegen het licht houden. Op mogelijk verdachte sujetten wordt moeiteloos ingezoomd, het risico op zware buien wordt met argusogen in de gaten gehouden.

De dienst sound control bepaalt dan weer het geluidsvolume op élk podium. Met andere woorden: dj's met een zwak voor luid hebben geen verhaal in De Schorre, want zélf kunnen ze het geluidsvolume of het niveau van de subbassen niet bijsturen.

In dit controlecentrum wordt verder ook contact gehouden met 80 agenten in burger - slinks vermomd als dansende hipcats - die kijken of Dit alziende Oog en alhorende Oor van Tomorrowland maakt een tamelijk overweldigende indruk: Big Brother houdt van wat "madness", but it is watching you. Hou het dus een beetje proper, jongens en meisjes.

Overigens: ook op het vlak van doorgedreven monitoring blijkt Tomorrowland alweer een trendsetter in de festivalwereld. (Gunter)

Niet enkel het controlcentrum, maar ook onze fotograaf krijgt af en toe mogelijk verdachte sujetten voor de lens. Beeld Stefaan Temmerman
Niet enkel het controlcentrum, maar ook onze fotograaf krijgt af en toe mogelijk verdachte sujetten voor de lens.Beeld Stefaan Temmerman

15.54 uur Overdekte zonnedans

Al blijft het weer wispelturig, het gebruikelijke vlaggerleger heeft ondertussen postgevat voor de dj-booth van de Main Stage. Het volk dikt aan, nu het langere periodes droog blijft.

Maar waar de grond blijft daveren: de Revealed-stage. Nog steeds een kolkend feestje, zo ook bij Joey Dale. De massa die zich verzameld heeft in de tent zet de keel open bij 'Pompeii' van Bastille in de Audien-remix, en gaat helemaal los op 'I'm Scream Out F_ck That!' van DJ Ariana Gomez in de Project X-remix (zie filmpje). Dale stuurt er nog een welgemikte 'Mumbai' van JDG & Samual James achteraan en we gokken dat de zonnedans hier nog even voortduurt. (Astrid)

Regen kan de pret niet bederven. Beeld Stefaan Temmerman
Regen kan de pret niet bederven.Beeld Stefaan Temmerman

15.22 uur Seth Troxler: heerlijke aanslag op de heupen

Vandaag dicteert technovader Sven Väth de wet aan zijn Cocoon stage. Er wordt uitsluitend met vinyl gespeeld, een uitdaging die Seth Troxler, het 'enfant terrible' van de housescene, met plezier aangaat.

Dat het ondertussen gestopt is met regenen, speelt in zijn voordeel: het publiek komt op temperatuur. Wanneer Troxler 'Pleasure, little Treasure' van Depeche Mode onder de naald legt, gaat het publiek helemaal voor de bijl. Heerlijke aanslag op de heupen. (Astrid)

Seth Troxler kwam aanzetten met een goedgevulde vinylzak. Beeld AS
Seth Troxler kwam aanzetten met een goedgevulde vinylzak.Beeld AS

14.49 uur Jetfire verwarmt de stramme slaapzakspieren

Een wet t-shirt contest? Het is een van de opties vandaag. Maar nog méér lol beleef je in de verschillende tenten op De Schorre. Daar worden momenteel stomende feestjes gehouden, op basis van collectieve lichaamswarmte, een doorweekt plunje en vers danszweet. Het Antwerpse collectiefje Jetfire mag aftrappen in de revealed-boîte en geeft meteen het goede voorbeeld. Een zomerse temperatuur maakt zich meester van de marqee. Stramme spieren na een nacht in een klamme slaapzak? Hier vind je kostenloos soelaas. (Gunter)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman
Die opkringelende damp? Vermoedelijk speciale podiumeffecten. Of is het de preacher/dancer achteraan de tent, die tijdens Jetfire op stoom komt? Beeld Stefaan Temmerman
Die opkringelende damp? Vermoedelijk speciale podiumeffecten. Of is het de preacher/dancer achteraan de tent, die tijdens Jetfire op stoom komt?Beeld Stefaan Temmerman

14.24 uur - Land vol wandelende condooms

Voor alle duidelijkheid: op Tomorrowland is geen sprake van een storm, al is het sinds vanochtend nauwelijks gestopt met regenen. Daardoor lijkt er een treurige filter gelegd over het anders zo stralende Tomorrowland.

De zomerse tenues van gisteren zijn bedekt met doorschijnende regenjasjes, waardoor het Tomorrowlandpubliek omgedoopt lijkt tot een stel wandelende condooms. Er wordt geknutseld met plastic zakken om schoenen, hoofd, fotocamera en/of lief te beschermen. En de vlaggen - gisteren nog een trots attribuut - zijn gedegradeerd tot doorweekt regenscherm.

Je zou denken dat Martin Solveig, bekend van oorwurmen als 'Hello' en 'Jealousy', daar wel een antwoord op zou vinden. De Fransman opent vandaag met een 2,5 uur durende set aan het hoofdpodium, maar voorlopig blijft het er bijzonder rustig. Wie de Super Mario-snor van Solveig van dichtbij wil bewonderen, wordt wellicht geen strobreed in de weg gelegd.

Maar als je denkt dat het feestvolk vanmiddag in zijn of haar tent is blijven liggen, ben je eraan voor de moeite. Het Kozzmozz-podium, dat vandaag technokleppers als Luke Slater en Johannes Heil serveert, lokt zo vroeg op de dag aardig wat volk. Maar het echte feestje van het moment vindt plaats in de Revealed-tent, vlak naast de VIP-zone Garden of Madness. (Astrid)

null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman

13.58 uur - Regen? Wélke regen?

Vliegt de Blauwvoet, storm op zee! Beeld Stefaan Temmerman
Vliegt de Blauwvoet, storm op zee!Beeld Stefaan Temmerman
Belgisch weertje vandaag, niet waar? Beeld Stefaan Temmerman
Belgisch weertje vandaag, niet waar?Beeld Stefaan Temmerman
Benieuwd hoeveel party people in dit hondenweer door het lint zullen gaan? Minstens één alleszins, met een panische angst voor natte onderbenen. Beeld Stefaan Temmerman
Benieuwd hoeveel party people in dit hondenweer door het lint zullen gaan? Minstens één alleszins, met een panische angst voor natte onderbenen.Beeld Stefaan Temmerman

13.28 En de No-Shit-Sherlock Award gaat dit jaar naar...

Een bloemenkrans in regenboogkleuren? Dat heet in dit geval wishful thinking. Beeld Stefaan Temmerman
Een bloemenkrans in regenboogkleuren? Dat heet in dit geval wishful thinking.Beeld Stefaan Temmerman

12.59 uur - Wat te verwachten op dag twee?

+ Regen. Kennelijk véél regen. Maar laat dat niet in de weg staan van een wild feestje, folks!

+ Vrienden van de vintage, juicht! Wie houdt van oldschool en de geur van vers vinyl, kan vandaag terecht aan de Cocoon Stage. Daar spelen uitsluitend dj's, die aan de naald verslingend zijn.

+ De techno van Kozzmozz zal dit jaar vast en zeker méér volk trekken dan vorig jaar. Elk overdekt podium spint dan ook garen bij het kwakkelende herfstweer.

+ De grootste uitslover vandaag is ongetwijfeld Ferry Corsten. Die zal op de Full / On-stage élke artiest bijstaan in de dj-booth. Tijdens het laatste kwartier van elke set draait hij een kwartier back2back met één van die negen platenruiters. Ook Martin Solveig zal tegen middernacht zo'n drie en een half uur achter de draaitafel gestaan hebben. Zopas is zijn daybreak-session afgelopen, waarmee dag twee werd geopend. En vanavond speelt hij nog eens ten dans op de kleinere Super You & Me-stage.

+ De ambassadeurs van Tomorrowland treden vanavond ook aan: Dimitri Vegas & Like Mike sloten eerder al af in de DreamVille, voor het festival officieel de poorten opende. Vanavond staat nog een groter spektakel te wachten. (Gunter)

Groter dan dit dus:

Magie en madness onder een grauwe regensluier. Beeld (AS)
Magie en madness onder een grauwe regensluier.Beeld (AS)

12.38 uur - Breekt het slechte weer de feestvreugde?

Op DreamVille is men vanochtend na de euforie van gisteren mogelijk met een fikse kater wakker geworden. Wie vanochtend al uit het raam heeft gekeken, zal zich wellicht afvragen hoe het de feestmeute vandaag zal vergaan op de wei van Tomorrowland.

Ook in de namiddag wordt er nog regen en wind voorspeld. Hopelijk heeft iedereen - naast dat typische bloemenkransje of die zonnebril - ook regenjas en laarzen meegenomen. Gisteren lieten de weergoden het al even afweten tijdens de dj-set van David Guetta en Avicii. De regen zorgde ervoor dat het hellende festivalterrein op sommige plaatsen in een klein schaatsbaantje veranderde. Wordt vervolgd. (Astrid)

Gisteren gespot aan het Dim Mak podium. Dit bordje zien we vandaag wellicht niet meer terug. Beeld AS
Gisteren gespot aan het Dim Mak podium. Dit bordje zien we vandaag wellicht niet meer terug.Beeld AS
Alle eendjes zwemmen in het water. Duckface noch halsstarrig vasthouden aan je zonnebril verdrijft de wolken niet, maar daar laat dit meisje zich allerminst door uit het lood slaan. Beeld Stefaan Temmerman
Alle eendjes zwemmen in het water. Duckface noch halsstarrig vasthouden aan je zonnebril verdrijft de wolken niet, maar daar laat dit meisje zich allerminst door uit het lood slaan.Beeld Stefaan Temmerman

11.30 uur - Dit was dag één

+ Headliner Steve Aoki pleurt zonder enige aanleiding 'My Heart Will Go On' van Céline Dion in de set, en raakt daar wonderwel zonder kleerscheuren mee weg. Wat niet kan gezegd worden van de wild spartelende menigte tijdens de beide sets die hij speelde op dag één.

+ David Guetta toonde zich opnieuw le Dieu du Disco en veranderde de vallei voor het hoofdpodium in een uitgestrekte dansvloer. Het publiek kreeg ook een nieuwe song van hem en Afrojack in avant-première te horen.

+ Bij Leesa leek net of een wasmachine op drift sloeg in het duister hol dat de Desperados-stage is. Met dank aan de schuimmachine.

+ Voor 37 mensen zaten de magie en de madness er al na een paar uur op. Deze festivalgangers raakten hun bandje al op dag één kwijt na drugscontroles. Het ging vooral om marihuana, cocaïne, xtc en amfetamines.

+ 'Kraftwerk 400' van Zombie Nation blijft een vertrouwde crowdpleaser, net als 'Smells Like Teen Spirit' van Nirvana. De nood aan een mash-up met kermisbeats dringt zich op. Voelt iemand op het Q-Stage zich geroepen? Oh, de ondraaglijke spanning!

+ Pat Krimson bracht het beste én meest tenenkrullende van de jaren '90 terug tot leven met 2 Fabiola. Goed gelachen, dat wel.

+ Op Tomorrowland draaien Jana en Miroslav hun "huwelijksfilm". De twee - hij Slovaak, zij Tsjechische - trouwden vorige week, maar hielden dat geheim voor vrienden en familie. Eens thuis willen ze hun familie verrassen met het nieuws. (Gunter)

Herbeleef Tomorrowland dag één.

Gisterenavond verzamelden zich ook al onheilspellende regenwolken boven het hoofdpodium, maar de massa bleef grotendeels gespaard. Beeld BELGA
Gisterenavond verzamelden zich ook al onheilspellende regenwolken boven het hoofdpodium, maar de massa bleef grotendeels gespaard.Beeld BELGA
Steve Aoki wist gisteren als geen ander hoe hij er aan het hoofdpodium een excentriek (vlaggen)spektakel van moest maken. Beeld Stefaan Temmerman
Steve Aoki wist gisteren als geen ander hoe hij er aan het hoofdpodium een excentriek (vlaggen)spektakel van moest maken.Beeld Stefaan Temmerman
null Beeld Stefaan Temmerman
Beeld Stefaan Temmerman
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234