Donderdag 22/08/2019

Hemels trio Pralientje van de chef

Bierdrinkers die houden van een uitdaging, weten niet waar eerst kijken in Les Fleurs du Malt. Met een assortiment van zowat 200 artisanale bieren, waarvan het merendeel recht-streeks bij de brouwer wordt opgepikt, is dit het betere werk. Laat je verrassen door een Brussels biertje van En Stoemelings of L'Ermitage.

Ridder Koninglaan 45,

1200 Sint-Lambechts-Woluwe.

Les Fleurs du Malt op Facebook.

Wie dacht dat chefs als Peter Goossens en Pierre Wynants alleen ingewikkelde hoofdgerechten kunnen creëren, mag dankzij Neuhaus weer een vooroordeel van z'n lijstje schrappen. Negen gerenommeerde chefs uit alle hoeken van de wereld gingen creatief aan de slag met chocolade en verzamelen hun culinaire kunstwerkjes in een overheerlijke doos.

€ 40 voor een doos van 27 pralines.

www.neuhaus-online-store.com.

Gouden reep

We zouden niet verbaasd zijn als we plots een gouden ticket van Willy Wonka's chocoladefabriek ontdekten bij de nieuwe 'chocoladebaar' van Mr. Marcolini. De intense, smaakcombinaties à la caramel-vanille of gianduja-nougat zijn om voor te smelten.

Barre2 chocolat, € 3,50. www.marcolini.com.

Wie zoet is

krijgt lekkers

Ook de Sint levert z'n lekkers graag in stijl en kiest dit jaar bij Chocolatier Elisabeth voor een Sinterklaasdoos boordevol snoep van topkwaliteit. O Sint-Nicolaas, rijd toch niet stilletjes ons huisje voorbij!

Vanaf € 12,20. Stoofstraat 55, 1000 Brussel of via www.elisabeth.be.

Zonder schuldgevoel koekjes smikkelen, daar maakt het Tiense familiebedrijf Nutridia werk van met z'n nieuwste biokoekjes Marma. De chocolade- en kokoskoekjes worden gemaakt met enkel plantaardige ingrediënten en in plaats van geraffineerde suikers wordt gekozen voor rijst- of appel-siroop, dat zijn we in Tienen anders gewend.

Koekjes Marma, vanaf € 0,72/stuk,

in de supermarkt.

Knutselen met ravioli

Ravioli maken, het lijkt een beetje op spelen met plasticine. Met als klein verschil dat het resultaat - in het beste geval - eetbaar is. Met de mooie tools die Pieter Roex ontwierp voor Berghoff wordt koken letterlijk kinderspel.

Leo raviolistempels, vanaf € 7,30. O.a. bij Metaleuven, Aarschotsesteenweg 22, 3012 Wilsele. www.berghoff.com.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden