Zaterdag 25/05/2019

Han Soete verlaat DeWereldMorgen.be voor PVDA

Han Soete verlaat de nieuwssite DeWereldMorgen.be. Dat meldt DeWereldMorgen.be vandaag en schrijft Soete zelf op zijn blog. Hij gaat zich de komende jaren inzetten om de linkse Partij van de Arbeid (PVDA) mee uit te bouwen en heeft besloten dat "deze activiteit niet compatibel zou zijn met taken binnen DeWereldMorgen.be."

"Ik denk echt dat we een stevige linkse oppositiepartij nodig hebben, zoals de PVDA", staat te lezen op de blog van Soete. "Natuurlijk zijn er nog andere politieke krachten die goed werk verrichten, maar ik zie er geen enkele die zo consequent de kant van het werkvolk kiest."

"Nu in de peilingen blijkt dat de strijd om verkozenen niet eens bij voorbaat verloren is, wil ik graag meehelpen om een linkse oppositie in de parlementen te krijgen", vervolgt hij. "Dan zou er terug een stem zijn die het opneemt voor het werkvolk en de verzuchtingen van de sociale bewegingen."

Communicatie
Soete zal zijn schouders zetten onder de communicatie van de PVDA. "We maakten al plannen voor een nieuwe website waarmee we in 2014 naar de verkiezingen kunnen trekken", luidt het. Daarnaast zullen Soete, PVDA en Solidair zoeken naar een manier om het weekblad Solidair "te vertalen naar de 21st eeuw en het internet".

"Het vertrek van Han gebeurde in vriendschappelijk overleg met het redactieteam en werd tijdig en grondig voorbereid zodat andere leden van de ploeg de taken van Han in de beste omstandigheden kunnen overnemen", luidt het nog bij DeWereldMorgen. Soete was coördinator bij de nieuwswebsite en was net als vijf andere redacteurs om de zes weken hoofdredacteur. Zijn taken worden onder meer overgenomen door Bieke Purnelle en Christophe Callewaert.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.