nieuws

Hamburg geeft wildplassers in hoerenbuurt koekje van eigen deeg

- Door: Luc Beernaert - Bron: The Guardian
2 Muren beschilderd met een sterk waterafstotende verf trakteren wildplassers op hun eigen plas. © YouTube

De bewoners van de hoerenbuurt in Hamburg hebben het recht in eigen handen genomen teneinde hun straten te bevrijden van wildplassers. Wie er tegen de muur plast, krijgt zijn plas teruggespoten dankzij een laag ultra-waterafstotende verf.

De wijk Sankt Pauli in de Duitse havenstad Hamburg is een toeristische trekpleister.

20 miljoen bezoekers per jaar
De trendy bars, clubs, concertzalen en niet in het minst de groezelige bordelen lokken elk jaar twintig miljoen bezoekers. Scandinavische fuifnummers doen er zich tegoed aan voor hen goedkope drank en voor Britten is het één van de topbestemmingen voor vrijgezellenweekends. Beatles-fans bezoeken er dan weer de clubs op de Reeperbahn waar The Beatles hun vroegste succes kenden.

Stripclubs en bars
De bewoners ergerden zich al jaren aan de beschonken feestvierders die uit de stripclubs en bars in de hoerenbuurt strompelen en hun blaas ledigen tegen hun gevels.

Lees verder onder de foto

2 The Beatles-Platz in de Hamburgse wijk Sankt Pauli, die elk jaar twintig miljoen bezoekers krijgt. © Kos

Gezien de stad amper actie ondernam tegen de wildplassers, besloot een bewonerscomité zelf het probleem aan te pakken. Ze schilderden hun gevels met een ultra-waterafstotende verf die ervoor zorgt dat de urine terugspat op de broeken en schoenen van de wildplassers.

"Sankt Pauli plast terug"
"Verbodsborden en boetes misten hun effect", verklaart een lid van het bewonerscomité. "Dus deden we er zelf iets aan. Nu plast Sankt Pauli terug".

Vloeistoffen die in contact komen met de Ultra-Ever Dry verf spatten direct van het beschilderde oppervlak. Dat zal volgens de fabrikant een jaar werken op de muren van Sankt Pauli.

De bewoners hingen ook borden waarop toeristen worden gewaarschuwd voor de "terugplassende muren". Julia Staron, die het project leidt, voegt er fijntjes aan toe dat niet aan alle met de verf behandelde muren ook borden hangen.  "Dat soort communicatie komt niet schoolmeesterachtig over. Er zit humor in. Sankt Pauli spreekt zijn bezoekers direct aan, zonder opgeheven vingertje of geklaag".

nieuws

cult

zine