Maandag 24/02/2020

GUILTY PLEASURES

Een nieuw rondje BV-confidenties

Het huis: Philippe Geubels, dinsdag 17/1, 20u40, Eén

Alloo bij: Jacques Vermeire, dinsdag 17/1, 21u45, VTM

Ontboezemingen van bekende medemensen doen het de laatste tijd kijkcijfergewijs prima en dus zijn er elke week wel enkele exemplaren bereid om diep in hoofd en hart te laten kijken. Zo heeft Eric Goens in zijn riante huis met zwembad Philippe Geubels te gast en probeert hij een etmaal lang de persoonlijkheid van Vlaanderens succesvolste komiek te doorgronden. Toch benieuwd of de doorgaans hermetische Geubels zich in sport-, biecht- en kinderkamer tot verrassende confidenties laat verleiden en iets van de mens achter het typetje prijsgeeft.

Collega-grapjas Jacques Vermeire wordt dan weer op de huid gezeten door Luk Alloo, die hem voor een trip down memory lane meetroont naar zijn oude scholen, de abdij van Averbode en zijn favoriete snoepwinkeltje. Verder volgt de reporter 's lands bekendste smoelentrekker tijdens De drie wijzen-tournee en verrast hij hem met een ritje in een 'dream- car'.

Rebelse presidentsdochter

Conviction

Maandag 16/1, 20u35, VIJF

Hayes Morrison is niet enkel de dochter van een voormalige Amerikaan-se president, maar ook een briljant advocate. Niets aan de hand, denkt u dan, maar de jongedame blijkt allerminst een lieverdje en heeft een aantal jeugdzonden op haar kerfstok. De poppen gaan pas echt aan het dansen als ze in de cel belandt wegens cocaïnebezit. Haar familie probeert een en ander in de doofpot te stoppen maar dat lukt niet zo goed, tot advocaat Conner Wallace een uitweg biedt. In ruil voor een maagdelijk strafblad moet Hayes een job aanvaarden bij de Conviction Integrity Unit: een team van advocaten, speurders en forensisch experts dat zaken onderzoekt van mensen bij wie het sterke vermoeden bestaat dat ze misschien wel onschuldig in de cel zitten.

Genietbare advocatenserie met Hayley 'Agent Carter' Atwell als de rebelse presidentsdochter met lak aan politiek protocol.

Terug naar de jaren stillekens

Groeten uit 1975 - Herman Verbruggen

Donderdag 19/1, 20u35 ,VTM

Met deze feelgoodshow heeft VTM een onverwachte hit te pakken. Ruim 800.000 kijkers amuseerden zich met de 'tijdreizen' van Staf Coppens en Bieke Ilegems, die met hun gezin een weekend teruggestuurd werden naar het jaar waarin ze 12 waren. Deze week is het aan Herman Verbruggen, beter bekend als 'Marcske', het kieken van FC De Kampioenen. Onder de deskundige leiding van gids An Lemmens belandt hij met eega Petra en dochters Roos en Billie in 1975. Daar komen ze terecht in een huis vol gebruiksvoorwerpen en 'gadgets' uit die tijd en moeten ze rondlopen in de klederdracht die in de jaren stillekens als hip werd beschouwd. Terwijl Herman uit de bol gaat op 'Kung Fu Fighting' en met smaak een pekelharing verorbert, wordt Petra als (nog) niet geëmancipeerde huisvrouw verbannen naar de keuken en ontdekken de dochters dat het in '75 niet zo vanzelfsprekend was om naar hun favoriete muziek te luisteren of tv te kijken.

Rudi Vranckx in Het huis

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234