Zondag 28/11/2021

Guilty pleasures

Over programma's waar niemand naar kijkt maar die iedereen heeft gezien, door Jules Hanot

Afscheid met hutsepot

CULINAIR
Het goeie leven
Dinsdag 22/11, 20u40, Eén

We schrijven 22 oktober 2016. De wei aan de Oude Abdij in Drongen is onder leiding van moestuinier Wim Lybaert door de zes deelnemende duo's getransformeerd tot een moestuinparadijs. Maar het oogstseizoen zit erop en met de winter voor de deur is het stilaan afgelopen met 'het goeie leven'.

Dat geldt vooral voor het zelfgekweekte varkentje dat bij wijze van laatste avondmaal in een heerlijke hutsepot belandt. Lybaert en sterrenchef Kobe Desramaults proeven het culinaire hoogstandje en delen naast de ultieme 'vork' ook de laatste 'riek' uit aan het duo dat de mooiste pompoenen heeft gekweekt. Nadat het koppel werd bekroond dat het vruchtbaarste parcours heeft afgelegd, valt het doek over dit sympathieke human-interestprogramma dat bij veel kijkers de groene vingers deed tintelen.

Wie het moeilijk heeft met het afscheid, kan volgende week nog eens alle hoogtepunten bekijken in de afsluitende compilatieaflevering.

Bevelen vanop het ziekbed

POLITIEREEKS
Moordvrouw (5)
Zondag 20/11, 0u20, VTM

Vijf jaar geleden besloot de getormenteerde politievrouw Fenna Kremer om na de gewelddadige dood van haar echtgenoot in Friesland een nieuw speurdersleven op te bouwen. Daar werkte ze met haar onorthodoxe aanpak behoorlijk op de zenuwen van haar collega's, maar loste ze puur op buikgevoel wel op redelijk miraculeuze wijze de ingewikkeldste misdaden op.

Dat eigenzinnige speurwerk dreigde haar op het einde van de vorige jaargang zuur op te breken, toen ze door een explosie werd geveld en meer dood dan levend in het ziekenhuis belandde.

Daar ligt de verwoed revaliderende Fenna in het nieuwe seizoen nog steeds, terwijl haar bezorgde collega's de overvaller van een buurtsupermarkt proberen in te rekenen en zo op het spoor komen van een netwerk van illegale wapenhandel.

Of Fenna nog ooit weer de oude wordt, ontdekt u in het vervolg van deze populaire, onderhoudende maar niet altijd even geloofwaardige Nederlandse politiereeks waarin 'moordvrouw' Wendy van Dijk autoritair de lakens uitdeelt.

Te gast in het gevang

REPORTAGE
CATHéRINE
Dinsdag 22/11, 21u45, VTM

Cathérine Moerkerke gaat onverdroten door met het ontdekken van voor haar onbekende werelden. Nadat ze eerder al naakt ging in een naturistenkamp, op de vingers keek van ontwerper Christian Wijnants, aan auto's leerde sleutelen en kamermeisje speelde in een hotel, trekt ze dit keer naar de Gentse gevangenis. Voor het eerst sinds de wekenlange cipiersstaking mochten camera's binnen de muren filmen en daar maakt de ondernemende reporter gretig gebruik van. In De Nieuwe Wandeling loopt ze vroege en late shiften mee met de bewakers, verneemt ze dat er ook terreurverdachten verblijven, is ze present op het appel en mag ze een kijkje nemen in de vrouwenvleugel.

Quote van de week

'Ik kan absoluut nooit de Slimste Mens worden. Omdat ik een vakidioot ben en geen tijd heb om al die andere onzin te onthouden'

CHRIS VAN DER LINDEN (NEUROLOOG) IN 'DE SLIMSTE MENS TER WERELD'

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234