Maandag 19/10/2020

Aangeboden door Lidl

Wat is dit?

'Aangeboden door Lidl ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Graag wat meer pit? Deze Aziatische hapjes zetten je in vuur en vlam

Ben je de klassieke bruschetta’s en tomaat-mozarellaspiesjes beu? Ga eens de Aziatische toer op tijdens de apero. Gemarineerde kippensatés en paksoisoepjes vragen maar ietsiepietsie meer werk, maar hebben véél meer ballen.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Voor de spiesjes:
500 g kippenblokjes
1 teentje knoflook
1 chilipeper
2 lente-ui, in ringen
2 cm gember, geraspt
bosje koriander
sap van 1 limoen
2 tl bruine suiker
200 ml kippenbouillon (200 ml heet water + 1/3de kippenbouillonblokje)
20 g pindanoten, fijngehakt
olijfolie
peper en zout

Voor het soepje:
1 teentje knoflook
2 cm gember, geraspt
1 paksoi
300 g wortelen
1 el currypoeder
700 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
8 black tigers, gepeld, schoongemaakt

Zo maak je het:
Kippenspiesjes
Hak de chilipeper fijn. Pers de look. Hak de helft van de koriander fijn. Maak een marinade met de warme bouillon, limoensap, gember, gehakte koriander, bruine suiker, chilipeper en look. Kruid met peper en zout en meng goed onder elkaar tot de suiker is opgelost. Schep hier de kippenblokjes onder, dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.

Rijg de kippenblokjes aan spiesjes en bak ze in olijfolie goudbruin en gaar. Leg ze op een schaal en werk af met de resterende koriander, lente-ui en de fijngehakte pindanoten.

Paksoisoepje
Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de witte stengels van de paksoi in reepjes. Bewaar de groene bladeren.

Fruit de geperste look met de gember in wat olijfolie. Voeg de wortelplakjes, paksoi en currypoeder toe en roerbak 2 minuten. Schenk er de bouillon en de kokosmelk bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Snij de paksoi bladeren in reepjes en voeg toe aan de soep. Voeg ook de black tigers toe en laat de soep nog 3 minuten verder sudderen. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Schenk de soep in kommetjes en serveer meteen.

Beeld Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234