Donderdag 25/02/2021

Golden Globes: 'Argo' en 'Les Mis' zijn beste films van 2012

'Argo'-regisseur Ben Affleck, producer Grant Heslov en producer George Clooney Beeld GETTY
'Argo'-regisseur Ben Affleck, producer Grant Heslov en producer George ClooneyBeeld GETTY

De Hollywood Foreign Press Association mocht vanavond (lokale tijd) 14 film- en 11 tv-awards uitreiken vanuit het Beverly Hilton Hotel in Los Angeles. 'Argo'-regisseur Ben Affleck - die eerder deze week nog over het hoofd werd gezien door The Academy - stuntte door geheel onverwacht de belangrijkste Golden Globes in de wacht te slepen: die van Beste Regisseur (drama) en Beste Film (drama). 'Les Misérables' werd bekroond tot de Beste Filmmusical van 2012, maar ook 'Les Mis'-sterren Hugh Jackman en Anne Hathaway vielen in de prijzen (Beste Acteur, Beste Vrouwelijke Bijrol). De HBO-serie 'Girls' mocht met twee beeldjes naar huis (Beste Komische Actrice, Beste Komische serie) en 'Homeland' werd uitgeroepen tot de Beste Dramareeks van 2012. Herbeleef de 70ste editie van de Golden Globes hier, alsof je er zelf bij was.

5:00: Tina Fey en Amy Poehler houden het na een drie uur durende show voor bekeken: "Fijne avond verder, wij gaan met Jodie Foster naar huis!"

4:48: De laatste Golden Globe, die van Beste Film (drama), gaat naar 'Argo'. We kunnen langzaam maar zeker verwachten dat Ben Afflecks film het de komende weken ontzettend goed zal doen tijdens Awards Season.

4:51:
Veruit de minst grote verrassing van de avond: Daniel Day-Lewis mag het podium op om het beeldje van Beste Acteur (drama) af te halen: "Ben je zeker dat er op dit podium nog plaats is voor een andere president?", grapt de 'Lincoln'-acteur nadat Bill Clinton eerder op de avond een verrassingsoptreden gaf.

4:48:
Topfavoriete Jessica Chastain krijgt de award van Beste Actrice (drama) dankzij haar rol in 'Zero Dark Thirty'. Ze richt zich tot regisseuse Kathryn Bigelow: "Ik kan er niks aan doen, maar ik blijf mijn personage Maya met jou vergelijken. Wanneer je een film maakt waarin een personage tegen de Hollywoodstroom ingaat, dan heb je meer voor vrouwen in het filmwereldje gedaan dan dat je er credit voor neemt."

4:47:
Tijd voor de Beste Actrice (drama), gepresenteerd door Hollywood-ancien George Clooney.

4:41: 'Les Misérables'
wint opnieuw: de musical sleept de Golden Globe voor Beste Komedie / Musical in de wacht.

4:31:
'Les Mis'-ster Hugh Jackman wint de award voor Beste Acteur in een Komedie / Musical. De Australische acteur wil in de eerste plaats zijn echtgenote bedanken: "Baby, bedankt dat jij altijd gelijk hebt."

4:26:
Jodie Foster zou dan toch (nog) niet op pensioen gaan. Toen reporters haar backstage om uitleg vroegen, antwoordde ze: "Nee, ik ga niet op pensioen." Waar ze het dan wel over had, is niet duidelijk.

4:22:
Het is een onvergetelijke avond voor Lena Dunham, executive producer en actrice uit de HBO-serie 'Girls'. Dunham mag opnieuw het podium op om de Golden Globe van Beste Televisieserie (Komedie) in ontvangst te nemen. "It took a village to raise this very demented child. I also promised myself that if I ever got this chance, I would thank Chad Lowe", aldus Dunham.

4:17: De volgende belangrijke trofee, die van Beste Regisseur, gaat naar Ben Affleck ('Argo'). Toch wel een verrassing, aangezien de concurrentie (Spielberg, Tarantino, Bigelow, Ang Lee) niet van de minste was. Opvallend: Spielberg ziet er allesbehalve gelukkig uit.

4:11: En het ziet ernaar uit dat Foster net heeft aangekondigd dat ze zal stoppen met acteren. "I'm not returning to this stage or any stage. It's just that from now on, I may be holding a different talking stick." Filmsterren waaronder Anne Hathaway en Kate Hudson kunnen hun tranen niet bedwingen wanneer Foster haar moeder vertelt hoeveel ze van haar houdt.

4:07: Foster bereidt het publiek voor op een "verrassende bekentenis waar zelfs mijn publicist van zal verschieten". Maar de actrice 'herpakt' zich: "Nee, ik ben nog single, en daarbij: ik ben jaren geleden al uit de kast gekomen." "Nu, ze hebben mij ooit verteld dat elke celebrity alle details uit zijn privéleven uit de doeken moet doen tijdens een persconferentie. Het zal jullie misschien verbazen, maar ik ben niet Honey Boo Boo Child", gaat de lesbische actrice verder. "Als je al van kinds af aan in de schijnwerpers staat, dan is je privacy misschien wel hetgeen waar je het meeste belang aan hecht. Privacy." Foster bedankt tot slot haar partner Cydney Bernard.

4:06: Jodie Foster neemt haar prijs in ontvangst: "Geloof me, 47 jaar in de filmindustrie is een heel lange tijd... maar vanavond... vanavond voel ik me een galabalprinses."

4:02: Robert Downey Jr. geeft een nogal onsamenhangende intro voor Jodie Foster, die de Cecil B. DeMille award in ontvangst mag nemen.

4:00: 'Serial dater' Taylor Swift mag dan wel in alle talen zwijgen over haar recente breuk met Harry Styles, de countryzangeres wordt vanavond niet gespaard: "Weet je wat Taylor Swift, blijf jij maar uit de buurt van Michael J. Fox's zoon", briest Fey. "Ze heeft tijd nodig om zichzelf wat beter te leren kennen", antwoordt Poehler.

3:58: Fey en Poehler komen eindelijk weer het podium op, deze keer met een drankje in hun handen: "We worden allemaal een beetje losser", luidt het. "Proficiat Lena. We zijn blij dat we je door het middelbaar gekregen hebben. En kijk hoe dronken Glenn Close is!" Een 'aangeschoten' Close hobbelt heen en weer op haar stoel.

3:52: Weinig verrassend maar dan ook terecht verdiend: 'Girls'-ster Lena Dunham wordt beloond met de award voor Beste Actrice in een Televisieserie (Komedie).

3:50: Aziz Ansari doet alsof de cast van 'Downton Abbey' hem high hebben gemaakt. En Amy Poehler smoezelt met George Clooney wanneer de camera 'toevallig' inzoomt.

3:46: Kleine verrassing: 'Brave' wint de award voor Beste Animatiefilm.

3:38: 'Homeland' wint opnieuw. Claire Danes kan straks de award voor Beste Actrice in een Televisieserie (drama) mee naar huis nemen. "Ik wil alle andere vrouwen in deze categorie bedanken, die stuk voor stuk 'badass' zijn. Briljant", glundert Danes. De actrice bedankt bovendien haar costume designer die haar tijdens haar zwangerschap elke week moest helpen om haar broek uit te krijgen.

3:35: Weer geen geluk. 'Amour' is volgens de Hollywood Foreign Press Association de Beste Buitenlandse Film van 2012. Geen grote verrassing: de Oostenrijkse film mocht eerder deze week nog een heleboel Oscarnominaties op zijn naam schrijven. "Nooit gedacht dat ik in Hollywood een award in ontvangst zou nemen van een Oostenrijker", zegt Haneke nadat Schwarzenegger hem de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film toestopt. "De Globe is voor mij en mijn crew, en voor mijn twee fantastische acteurs."

3:33: Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone zijn misschien wel het mafste duo dat het podium op mag. De levende Hollywoodlegendes mogen de award voor Beste Buitenlandse Film bekendmaken. Rust & Bone, de film waarin onze Matthias Schoenaerts aan de zijde van Marion Cotillard te zien is, maakt kans op een Golden Globe.

3:27: Het is een goede avond voor Don Cheadle. De acteur mag met zijn serie 'House Of Lies' mag voor een tweede keer het podium op om de award voor Beste Acteur in een TV-serie (komedie) in ontvangst te nemen.

3:23: Een al even kleine verrassing als de Globe voor Anne Hathaway: Quentin Tarantino mag het beeldje van Beste Scenario in ontvangst nemen. Tussenstand: 2 Golden Globes voor 'Django Unchained'. Hoewel niemand echt verrast was, viel Tarantino compleet uit de lucht. Of wat een 'damn surprise', om het met zijn eigen woorden te zeggen. De regisseur bedankt zijn vrienden om naar hem te luisteren en om zijn scènes voor te lezen.

3:15: De Golden Globe voor Beste Vrouwelijke Bijrol in een Film (drama) gaat naar - verrassing! - Anne Hathaway voor haar rol in 'Les Misérables'. "Blergh", is het eerste wat de actrice weet uit te brengen. "Bedankt voor dat woord, Tina." Ze vernoemt medegenomineerde Sally Field, die naar eigen zeggen haar "inspiratie" was om door te zetten in het showbizzwereldje.

3:12: En de award voor Beste Mannelijke Bijrol in een Televisieserie of Film gemaakt voor TV gaat naar... Ed Harris uit 'Game Change'.

3:06: Jennifer Lawrence wint de prijs voor Beste Actrice in een Komedie of Musical dankzij haar ijzersterke acteerprestatie in 'Silver Linings Playbook'. "Oh, wat staat er op dat beeldje? 'Ik heb Meryl verslagen!'" Lawrence heeft het uiteraard over haar idool Meryl Streep, die in dezelfde categorie was genomineerd.

3:03: Kristen Wigg en Will Ferrell voeren een hilarisch stukje op, wanneer ze doen alsof ze helemaal niets over de genomineerde acteurs en films weten. Over Judy Dench in 'Best Exotic Marigold Hotel': "En daar zit ze dan op die tractor met al die bloemen om haar heen." Wanneer de camera op Tommy Lee Jones inzoomt, zien we hoe de acteur absoluut niet onder de indruk is van Wiggs en Ferrells grappen.

3:01: Ook Poehler is onder de indruk van Clintons aanwezigheid. Met "Hé, dat is de man van Hillary!", heeft de comédienne het publiek helemaal mee.

3:00: Clinton stelt een clip uit 'Lincoln' voor. Nu weten we meteen ook wat hij op de Golden Globes kwam doen. "We zijn hier allemaal omdat hij (Lincoln) het toch maar gedaan heeft", vertelt hij over Lincolns strijd om de slavernij uit te bannen.

2:59: Het publiek is met verstomming geslagen wanneer niemand minder dan Bill Clinton het podium komt opgewandeld. De voormalige president van de Verenigde Staten krijgt dan ook een staande ovatie.

2:55: Kevin Costner mag de trofee van Beste Acteur in een Miniserie of Film voor TV op zijn schoorsteen zetten, en dat dankzij zijn acteerprestatie in 'Hatfields & McCoys'.

2:47: Topfavoriete Adele wint met het Bond-nummer 'Skyfall' de Golden Globe voor Beste Origineel Nummer. De zangeres weet met haar enthousiasme geen blijf: "Oh mijn God! Oh mijn God! Oh mijn God! Om eerlijk te zijn: ik ben naar hier gekomen om me een avondje te amuseren met mijn vriendin Ida, we zijn kersverse mama's... Ik kwam letterlijk om op stap te gaan."

2:44: 'Life of Pi' heeft volgens HFPA de beste filmmuziek van 2012, maar het is JLo's 'nude dress' die op het podium met alle aandacht gaat lopen.

2:36: Een wel erg ongemakkelijk moment wanneer een technisch mankement met de camera de intro van Salma Hayek en Paul Rudd verprutst. Anyway, 'Homeland' gaat met het beeldje van Beste Televisieserie (drama) naar huis!

2:33: Damien Lewis wint de award voor Beste Acteur in een Televisieserie (drama) Lewis nam het tegen tv-anciens Steve Buscemi ('Boardwalk Empire'), Bryan Cranston ('Breaking Bad'), Jeff Daniels ('The Newsroom') en Jon Hamm ('Mad Men') op. De acteur draagt zijn Golden Globe op aan zijn overleden moeder "die ongetwijfeld nu tegen iedereen hierboven vertelt hoe goed haar zoon het doet met... acteren".

2:27: Dr. Aida Takla-O'Reilly, president van de Hollywood Foreign Press Association mag het podium op. Takla-O'Reilly steekt onder andere de draak met Jeffrey Katzenberg ("Ik ben er zeker van dat hij mijn naam nog zal weten, aangezien hij mijn naam nooit gekend heeft") en wil de volgende drie woorden kwijt aan 'Silver Linings Playbook'-acteur Bradley Cooper: "Call me maybe". Ongezien.

2:22: Julianne Moore wint in de categorie van Beste Actrice in een Miniserie of Film: "Oh my gosh, mijn kinderen gaan zo opgelucht zijn", steekt de actrice van wal. Ze vernoemt bovendien Golden Globes-presentatrice Tina Fey en Katie Couric: "Twee mensen die tijdens de verkiezingen van 2008 toch wel een verschil gemaakt hebben."

2:18: 'Game Change' rijft de Golden Globe voor Beste Miniserie of Film voor TV binnen.

2:11: De tweede award van de avond, die van Beste Vrouwelijke Bijrol (TV) gaat naar Maggie Smith voor haar rol in 'Downton Abbey'. Smith stuurde echter haar kat.

2:10: Bradley Cooper en Kate Hudson mogen de eerste award van de avond uitreiken, die van Beste Mannelijke Bijrol. Die gaat naar Christoph Waltz uit 'Django Unchained'. Waltz nam het in de categorie op tegen Alan Arkin, ('Argo'), Leonardo DiCaprio ('Django Unchained'), Philip Seymour Hoffman ('The Master') en Tommy Lee Jones ('Lincoln').

Jessica Chastain, Beste Actrice (drama) Beeld AP
Jessica Chastain, Beste Actrice (drama)Beeld AP
Tina Fey en Amy Poehler Beeld AP
Tina Fey en Amy PoehlerBeeld AP
null Beeld AP
Beeld AP
Jodie Foster, Cecil B. De Mille Award Beeld AP
Jodie Foster, Cecil B. De Mille AwardBeeld AP
Taylor Swift Beeld GETTY
Taylor SwiftBeeld GETTY
Jason Bateman en Aziz Ansari Beeld AP
Jason Bateman en Aziz AnsariBeeld AP
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
Bill Clinton Beeld AP
Bill ClintonBeeld AP
Kevin Costner Beeld REUTERS
Kevin CostnerBeeld REUTERS
Christoph Waltz Beeld GETTY
Christoph WaltzBeeld GETTY

WINNAARS

FILM

Beste Film (drama):
'Argo'
'Django Unchained'
'Life of Pi'
'Lincoln'
'Zero Dark Thirty'

Beste Filmmusical of Komedie:
'The Best Exotic Marigold Hotel'
'Les Misérables'
'Moonrise Kingdom'
'Salmon Fishing in the Yemen'
'Silver Linings Playbook'

Regie
Ben Affleck ('Argo')
Kathryn Bigelow ('Zero Dark Thirty')
Ang Lee ('Life of Pi')
Steven Spielberg ('Lincoln')
Quentin Tarantino ('Django Unchained').

Scenario
Terrio ('Argo')
Quentin Tarantino ('Django Unchained')
Tony Kushner ('Lincoln')
David O. Russell en Matthew Quick ('Silver Linings Playbook')
Mark Boal ('Zero Dark Thirty')

Beste actrice (drama):
Jessica Chastain ('Zero Dark Thirty')
Marion Cotillard ('Rust and Bone')
Helen Mirren ('Hitchcock')
Naomi Watts ('The Impossible')
Rachel Weisz ('The Deep Blue Sea')

Beste actrice (komedie of musical):
Jennifer Lawrence ('Silver Linings Playbook')
Meryl Streep (Hope Springs)
Judi Dench (The Best Exotic Marigold Hotel)
Maggie Smith (Quartet)
Emily Blunt (Salmon Fishing in the Yemen)

Beste acteur (drama):
Daniel Day-Lewis ('Lincoln')
Richard Gere ('Arbitrage')
John Hawkes ('The Sessions')
Joaquin Phoenix ('The Master')
Denzel Washington ('Flight')

Beste acteur (komedie of musical):
Hugh Jackman ('Les Miserables')
Bradley Cooper ('Silver Linings Playbook')
Jack Black ('Bernie')
Ewan McGregor ('Salmon Fishing in the Yemen')
Bill Murray ('Hyde Park On Hudson')

Beste mannelijke bijrol:
Alan Arkin, ('Argo')
Leonardo DiCaprio ('Django Unchained')
Philip Seymour Hoffman ('The Master')
Tommy Lee Jones ('Lincoln')
Christoph Waltz ('Django Unchained')

Beste vrouwelijke bijrol:
Amy Adams ('The Master')
Sally Field ('Lincoln')
Anne Hathaway ('Les Miserables')
Helen Hunt ('The Sessions')
Nicole Kidman ('The Paperboy')

Beste Buitenlandse film:
'Rust and Bone' (bij ons bekend als 'De rouille et d'os')
'Amour'
'A Royal Affair'
'The Intouchables'
'Kon-Tiki'.

Beste Animatiefilm:
'Brave'
'Frankenweenie'
'Hotel Transylvania'
'Rise of the Guardians'
'Wreck-It Ralph'

Beste Filmuziek:
Mychael Danna, 'Life of Pi'
Alexandre Desplat, 'Argo'
Reinhold Heil & Johnny Klimek, 'Cloud Atlas'
Dario Marianelli, 'Anna Karenina'
John Williams, 'Lincoln'

Beste Origineel Nummer:
For You, 'Act of Valor'
Not Running Anymore, 'Stand Up Guys'
Safe and Sound, 'The Hunger Games'
Skyfall, 'Skyfall'
Suddenly, 'Les Miserables'

TV

Beste Televisieserie (drama):
'Breaking Bad'
'Boardwalk Empire'
'Downton Abbey'
'Homeland'
'The Newsroom'

Beste Acteur in een Televisieserie (drama):
Steve Buscemi, 'Boardwalk Empire'
Bryan Cranston, 'Breaking Bad'
Jeff Daniels, 'The Newsroom'
Jon Hamm, 'Mad Men'
Damian Lewis, 'Homeland'

Beste Actrice in een Televisieserie (drama):
Connie Britton, 'Nashville'
Glenn Close, 'Damages'
Claire Danes, 'Homeland'
Michelle Dockery, 'Downton Abbey'
Julianna Margulies, 'The Good Wife'

Beste Tv-serie (Komedie / Musical):
'The Big Bang Theory'
'Episodes'
'Girls'
'Modern Family'
'Smash'

Beste Acteur in een Televisieserie (Komedie / Musical):
Alec Baldwin, '30 Rock'
Don Cheadle, 'House of Lies'
Louis C.K., 'Louie'
Matt Leblanc, 'Episodes'
Jim Parsons, 'The Big Bang Theory'

Beste Actrice in een Televisieserie (Komedie / Musical):
Zooey Deschanel, 'New Girl'
Julia Louis-Dreyfus, 'Veep'
Lena Dunham, 'Girls'
Tina Fey, '30 Rock'
Amy Poehler, 'Parks and Recreation'

Best Miniserie of Film gemaakt voor TV:
Game Change
'The Girl'
'Hatfields & McCoys'
'The Hour'
'Political Animals'

Beste Acteur in een Serie, Miniserie of Film gemaakt voor TV:
Kevin Costner, 'Hatfields & McCoys'
Benedict Cumberbatch, 'Sherlock'
Woody Harrelson, 'Game Change'
Toby Jones, 'The Girl'
Clive Owen, 'Hemingway & Gellhorn'

Beste Actrice in een Serie, Miniserie of Film gemaakt voor TV:
Nicole Kidman, 'Hemingway & Gellhorn'
Jessica Lange, 'American Horror Story: Asylum'
Sienna Miller, 'The Girl'
Julianne Moore, 'Game Change'
Sigourney Weaver, 'Political Animals'

Beste Mannelijke Bijrol in een Serie, Miniserie of Film gemaakt voor TV:
Max Greenfield, 'New Girl'
Ed Harris, 'Game Change'
Danny Huston, 'Magic City'
Mandy Patinkin, 'Cinema Verite'
Eric Stonestreet, 'Modern Family'

Best Vrouwelijke Bijrol in een Serie, Miniserie of Film gemaakt voor TV:
Hayden Panettiere, 'Nashville'
Archie Panjabi, 'The Good Wife'
Sarah Paulson, 'Game Change'
Maggie Smith, 'Downton Abbey'
Sofia Vergara, 'Modern Family'

Ben Affleck, Beste Regisseur, Beste Film (drama) Beeld AFP
Ben Affleck, Beste Regisseur, Beste Film (drama)Beeld AFP
Jessica Chastain, Beste Actrice (drama) Beeld AFP
Jessica Chastain, Beste Actrice (drama)Beeld AFP
Julianne Moore, Beste Actrice in een Serie, Miniserie of Film gemaakt voor TV Beeld AFP
Julianne Moore, Beste Actrice in een Serie, Miniserie of Film gemaakt voor TVBeeld AFP
Christoph Waltz, Beste Mannelijke Bijrol (drama) Beeld AFP
Christoph Waltz, Beste Mannelijke Bijrol (drama)Beeld AFP
Adele, Beste Origineel Nummer Beeld AFP
Adele, Beste Origineel NummerBeeld AFP
Anne Hathaway, Beste Vrouwelijke Bijrol Beeld AFP
Anne Hathaway, Beste Vrouwelijke BijrolBeeld AFP
Claire Danes, Beste Actrice in een TV-serie (drama) Beeld GETTY
Claire Danes, Beste Actrice in een TV-serie (drama)Beeld GETTY
Quentin Tarantino, Beste Script Beeld AFP
Quentin Tarantino, Beste ScriptBeeld AFP
'Brave'-regisseur Mark Andrews, Beste Animatiefilm Beeld GETTY
'Brave'-regisseur Mark Andrews, Beste AnimatiefilmBeeld GETTY
Jodie Foster, Cecil B. De Mille Award Beeld GETTY
Jodie Foster, Cecil B. De Mille AwardBeeld GETTY

12:34: Op en rond de rode loper van de Golden Globes

E!-presentator Ryan Seacrest wil weten welke jurk Megan Fox draagt: "Het is eentje van Dolce & Gabbana, heel strak en met kant, en dat is alles wat ik er over kan zeggen."

Taylor Swift draagt een donkerpaarse jurk van Donna Karan. De countryzangeres is met haar nummer 'Safe And Sound' uit 'The Hunger Games' genomineerd in de categorie van Beste Origineel Nummer in een Film. Taylor neemt het vanavond op tegen Adele (de topfavoriete), Jon Bon Jobi, en de cast van de filmmusical 'Les Misérables'.

Nicole Kidman liep samen met haar echtgenoot Keith Urban over de rode loper van de Golden Globes. De actrice draagt een zwarte lange japon van Alexander McQueen. Kidman maakt vanavond kans op twee awards dankzij haar recente rollen in 'The Paperboy' en de miniserie 'Hemingway & Gellhorn'. Het is al een tijdje geleden dat we de ex van Tom Cruise, die de voorbije weken volop aan het filmen was in Parijs, op een Hollywoodevent hebben gezien.

Adele, die de voorbije maanden al even 'Mission In Action' was als Kidman, maakt vanavond haar grote comeback op de Golden Globes. De Britse draagt een jurk van Burberry en juwelen van Cartier. Adele zal straks 'Skyfall' brengen, het James Bond-nummer waarmee ze kans maakt op de award van Beste Orgineel Nummer. Het is de eerste keer dat Adele op de Golden Globes mag optreden.

Jennifer Lopez liet maar weinig aan de verbeelding over in haar kanten exemplaat van Zuhair Murad. JLo maakt vanavond geen kans op een Golden Globe. De zangeres is binnenkort aan de zijde van Jason Statham te zien in 'Parker'.

Jessica Alba liet heel wat hoofden draaien in een prachtige strapless oranje jurk. De actrice mag vanavond een Golden Globe uitreiken. Naast Alba mogen ook Jennifer Garner, George Clooney, Megan Fox en Robbert Pattinson het podium op om een trofee weg te geven.

Anne Hathaway koos een strapless witte jurk van Chanel. De 'Les Misérables'-actrice neemt het in de categorie van Beste Vrouwelijke Bijrol op tegen Amy Adams, Sally Field, Helen Hunt en Nicole Kidman. Hathaway heeft Awards Season alvast goed ingezet: zo won ze eerder deze week nog de Critic's Choice Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol en kreeg ze een Oscarnominatie voor haar rol als Fantine in 'Les Mis'. Filmliefhebbers zijn het er haast unaniem over eens: Hathaway maakt het meeste kans om met de meeste awards naar huis te gaan.

Kate Hudson trok een diep uitgesneden zwarte jurk van Alexander McQueen uit de kast. Hudson staat op het ellenlange lijstje van celebs (waaronder Robert Pattinson, Jennifer Garner, Megan Fox en Jessica Alba) die straks een Golden Globe mogen uitreiken.

Taylor Swift Beeld GETTY
Taylor SwiftBeeld GETTY
Nicole Kidman en Keith Urban Beeld GETTY
Nicole Kidman en Keith UrbanBeeld GETTY
Jennifer Lopez Beeld AFP
Jennifer LopezBeeld AFP
Jessica Alba Beeld GETTY
Jessica AlbaBeeld GETTY
Kate Hudson Beeld GETTY
Kate HudsonBeeld GETTY
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234