Donderdag 22/08/2019

Gokgedrag kent eerste slachtoffer: Waasland-Beveren ontslaat Henkinet

Beeld BELGA

Hoewel Waasland-Beveren eergisteren nog meldde de zaak rond Laurent Henkinet nog wat af te wachten, is de eersteklasseclub vandaag wel tot actie overgegaan. Nadat hun 24-jarige doelman werd vermeld in een onderzoek rond gokken hebben de Waaslanders beslist om Henkinet te ontslaan. Voorzitter Dirk Huyck heeft het puur menselijk erg zwaar met die beslissing.

"De raad van bestuur van Waasland Beveren heeft gisteren na rijp beraad besloten om de samenwerking met Laurent Henkinet onmiddellijk te beëindigen", klinkt het in een mededeling op de website van Waasland-Beveren. "Na grondig onderzoek is gebleken dat Laurent Henkinet zware contractuele fouten heeft gemaakt die de samenwerking onmiddellijk definitief onmogelijk maakt."

"Gegokt op eigen ploeg"
Net als Olivier Deschacht (Anderlecht), Knowledge Musona (KV Oostende) en Tuur Dierckx (Antwerp) werd het Belgische sluitstuk van Waasland-Beveren genoemd in een lopend onderzoek rond het gokken op wedstrijden. "In het licht van de recente berichtgeving werd vastgesteld dat Laurent Henkinet gegokt heeft op zijn eigen ploeg op een wedstrijd waarin hij zelf opgesteld stond hetgeen niet alleen contractueel verboden is doch ook indruist tegen de geldende reglementering en de deontologie", vertelt de verklaring nog.

"Niet ingelicht"
Er werd een proces verbaal opgesteld, maar Henkinet stapte er niet mee naar zijn club. Er werd hem dan ook verteld dat de zaak geseponeerd zou worden. "De speler heeft bovendien de club hiervan op geen enkel ogenblik zelf ingelicht hetgeen een bijkomende reden was voor de club om deze beslissing te nemen."

(Lees hieronder de reactie van voorzitter Dirk Huyck)

Beeld BELGA
Beeld Photo News

Voorzitter Dirk Huyck: "Menselijk een heel zware dobber"

"Wij hebben besloten om Laurent te ontslaan na een stemming binnen de Raad van Bestuur", vertelt voorzitter Dirk Huyck ons. "Hij heeft het arbeidsreglement en zijn contract niet gerespecteerd. Puur zakelijk kan ik deze beslissing dus zeker volgen (Huyck had het enkele dagen geleden nog over een storm in een glas water, red), maar menselijk vind ik dit een heel zware dobber. Je mag gerust weten dat ik niet geslapen heb vannacht. We kunnen echter niet anders dan deze beslissing nemen. Hij heeft gespeeld op een eigen wedstrijd. Om geen gevaarlijk precedent te scheppen, kunnen we dit niet zo laten. Ik hoop dat we hiermee deze zaak direct kunnen afsluiten en ons meteen weer kunnen focussen op de ongelofelijk belangrijke wedstrijd van nu zaterdag tegen Westerlo", besluit hij.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden