Tennis

Goffin stunt tegen Federer en speelt vanavond finale Masters tegen Dimitrov

- Redactie - Bron: anp,belga,hln
3 David Goffin © AFP

David Goffin (7) behaalt zijn grootste zege tot nu toe. Hij versloeg topfavoriet Roger Federer (2) in drie sets (2-6, 6-3 en 6-4) en stoot door naar de finale.

Het verhaal van David Goffin op de ATP World Tour Finals geraakt maar niet uitgeschreven. Na een indrukwekkende zege tegen Rafael Nadal(1) eerder deze week versloeg Goffin nu Federer. In de finale wacht vanavond Grigor Dimitrov. 

3 © REUTERS

Goffin zorgde in Londen voor een daverende verrassing. Als nummer acht van de wereld versloeg hij in de halve finale topfavoriet Roger Federer. De Zwitser won de seizoensfinale al zes keer en is daarmee recordhouder, maar een zevende titel komt er dit jaar niet.

De nummer twee van de wereld trok de eerste set ook in hoog tempo naar zich toe, maar daarna begon het spel van de Zwitserse tennismeester te haperen. Een vroege break was voor Goffin genoeg om de tweede set naar zich toe te trekken. In de beslissende derde set brak Goffin, debutant op de Masters, opnieuw snel door de service van Federer. Goffin hield die voorsprong knap vast, overleefde een breakpoint, en had aan één matchbal genoeg om zich te plaatsen voor de grote finale.

"Het was mijn dag"

Met tranen in de ogen sprak Goffin het publiek toe: "Hier heb ik geen woorden voor. Ongelofelijk, hoe ik me voel. Wat een speciaal moment, tegen Federer dan nog ...” Goffin kon nooit eerder winnen van de Zwitser. Na zes nederlagen op rij tegen Federer pakt hij na de zege tegen Nadal nu ook zijn scalp.  Wat hij deze keer anders deed? “Ik weet het zelf niet”, aldus Goffin met een lachje. “In het begin had ik wat zenuwen, maar daarna begon ik de bal heel goed te voelen. Ik speelde agressief en mijn forehand draaide. Mijn opslag was ook geweldig. Het was mijn dag.” 

3 © Photo News

David Goffin neemt het zondag in de finale op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov, om 19u onze tijd.

nieuws

cult

zine