Zaterdag 26/11/2022

Gilbert Van Laethem

De Fortis Bank biedt werkzekerheid, flexibiliteit en een gevarieerd menu voor einde loopbaan

Directeur human resources Fortis Bank

Bij de Fortis Bank, de grootste financiële instelling in ons land, zijn deze week een nieuw arbeidsreglement en twee nieuwe collectieve arbeidsovereenkomsten ondertekend. Ruim een jaar na de fusie tussen ASLK en de G-Bank, twee instellingen met een verschillende bedrijfscultuur, is dat een ware klus, klopt directeur Gilbert Van Laethem zich op de borst.

Wat staat er in de arbeidsovereenkomst?

Van Laethem: "We hebben geprobeerd een gezond evenwicht te vinden tussen het werk en de service aan de klant en het privé-leven. De 22.000 werknemers bij de Fortis Bank zullen gemiddeld nog 34 uur en vijf minuten per week werken. Daarmee zitten we een stuk onder de aanbeveling van het paritair comité in de banksector. Die streeft naar 35 uur. Het mooie aan de regeling bij Fortis is dat de arbeidsduurvermindering wordt onderbouwd met een stelsel van vlottende uurroosters. In overleg met de hiërarchie kunnen de werknemers voortaan zelf bepalen wanneer ze beginnen en wanneer ze stoppen. Beginnen kan vanaf 7.30 uur. 's Avonds kan er worden doorgewerkt tot 18 uur. Dagelijks kan er maximaal negen uur worden gewerkt. Wie overwerkt kan tot twee volle en vier halve dagen compenseren. Deze regeling geldt voor onze grote kantoren. Voor onze agentschappen werden er mini-vlottende-uurschalen afgesproken. De loketbedienden blijven gebonden aan de klassieke openingsuren. Het meer gespecialiseerd personeel, dat de klant een persoonlijke service bezorgt, kan worden ingeschakeld tussen 8 en 19 uur en op zaterdagvoormiddag. Dat hangt af van de klant."

Hebben alle vakbonden hieraan hun akkoord gegeven?

"Het arbeidsreglement werd unaniem goedgekeurd. Een goed jaar geleden zaten we nog met twee verschillende bedrijven met elk een geschiedenis van meer dan 100 jaar, verschillende vakbonden en een verschillende cultuur. Het feit dat we dit arbeidsreglement hebben gesloten, getuigt van het feit dat we elkaar beter vinden."

De vakbonden vreesden banenverlies bij de aankondiging van de fusie. Welke werkzekerheid biedt de Fortis Bank?

"De Fortis Bank belooft in een nieuwe cao werkzekerheid voor iedereen. Mocht het toch gebeuren dat er een einde wordt gemaakt aan de arbeidsrelatie om redenen van fusie of herstructurering, dan betalen we boven de wettelijke vergoeding een premie van 25 procent uit. Als je weet dat onze werknemers gemiddeld 45 jaar zijn en vaak meer dan 20 jaar anciënniteit hebben, dan weet je dat ze makkelijk twee of drie jaar moeten worden uitbetaald plus 25 procent daarbovenop. Zo'n penaliteit vind je elders niet."

Wat gebeurt er met mensen die door fusie van kantoren elders aan de slag moeten?

"Voor hen is er een mobiliteits-cao, die voorziet in een aantal premies. Met de bonden werd afgesproken dat binnen een straal van 55 kilometer iedereen kan worden overgeplaatst. Daarenboven kan het enkel met de instemming van de werknemer. Wie meer dan 65 kilometer wordt overgeplaatst, krijgt bijvoorbeeld een jaarpremie van 60.000 frank die in verlofdagen kan worden omgezet."

Hoe organiseert u het einde van de loopbaan?

"De fusie binnen de Fortis Bank loopt tot 2004. Bij de start werd aangekondigd dat het aantal werknemers met 4 à 5.000 zou verminderen. Maar er komen geen vervroegde vertrekplannen. We hopen op een toename van de activiteit en werven constant nieuwe mensen aan. Wel bieden we onze oudere werknemers een gevarieerd eindeloopbaanmenu aan. Deeltijds werk en interne consultancycontracten behoren tot de mogelijkheid. Vroegtijdig vertrekken kan ook, maar dan zullen we daar de gemeenschap zeker niet voor laten opdraaien."

Blijkbaar heeft u ook plannen om uw administratie in Brussel te ontvetten?

"Kijk, wij willen nagaan hoe we kunnen voorkomen dat onze werknemers uren in de file moeten staan. We gaan kijken naar oplossingen in verband met thuiswerk. Na 2004 is het best mogelijk dat we minder mensen in Brussel houden. Als we het werk beter kunnen organiseren in de provinciehoofdsteden, doen we dat. Maar het is ook best mogelijk dat we in bepaalde steden parkeerplaatsen aanbieden, zodat onze mensen daar de trein kunnen nemen. JCS

'Gemeenschap moet niet opdraaien voor oudere werknemers die vroegtijdig willen vertrekken'

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234