Zaterdag 03/12/2022

"Geweldige boost voor onze nog jonge zaak" Zo beleefde onze Goestingrecensente haar bezoek

Sinds hun opening in juli lokt Bistro Gustaaf in Wetteren flink wat trendy volk naar de stad. Het harde werk van de jonge equipe loont: dit is een waardige winnaar van onze

Zaalverantwoordelijke Melissa reageert enthousiast op de prachtige tweede plaats die Bistro Gustaaf in de wacht sleept: "We zijn een erg jonge zaak, in juli van dit jaar zwaaiden hier de deuren open. Dat we deel uitmaken van de top drie doet enorm veel deugd, dit geeft ons voltallige team een geweldige boost om keihard verder te doen."

Die tweede plaats komt er niet zomaar: "Onze bistro is vernieuwend voor Wetteren en omgeving. We zijn een hippe bistro, dat merk je niet alleen aan ons Scandinavisch geïnspireerd interieur met veel planten, hout, munt- en groentinten in de meubels, kopertinten in de lampen en decoratie, maar ook aan de presentatie van de gerechten op het bord en de smaken die door onze chefs Tommy en Rob op punt worden gesteld. Ook de gerechten zelf doorbreken het 'gewone'. Denk maar aan onze deconstructie van de vol-au-vent: een hartig bladerdeeggebakje met onderaan vol-au-vent, daar bovenop gebraden en gebakken parelhoenfilet en daar bovenop gebakken champignons. Ook onze burgers, van klassiek over crunchy met kip tot Noordzeestijl, mogen er zijn."

"De ontvangst is warm, net als de sfeer en het Scandinavische interieur. Intro wordt een portie veggie nuggets (€ 7), zes krokant gepaneerde hapjes van courgette, broccoli en emmenthal, met guacomole en een tartaardressing. Perfect van beet en supervers."

"Vervolgen doen we met een mooi stuk gepocheerde heekfilet (€ 19) vergezeld van gegrilde kleine augurken, een stevige portie gebakken krieltjes, een eenvoudig rucolaslaatje met kerstomaat en koolrabi en een dilledressing. Mijn varkenswangen in Rodenbach Grand Cru (€ 17) benaderen de perfectie: botermals, goed doordrongen van het oud bruin, met nét voldoende saus plus enkele blaadjes zurkel voor een zure toets. De frieten zijn vingerdik goud gebakken, een potje mayonaise krijg ik er zonder vragen bij."

"Elk een dessert krijgen we niet meer op, maar de pavlova van vanille- en kersenijs en brokjes meringue op een bedje van framboos, aardbei en pistachecrumble (€ 7,50) delen we. Als extra verwennerij komen er bij de espresso's (€ 3,50) ook nog verrukkelijke pistachemacarons. Konden we ook halve sterren uitdelen, dan kreeg deze nieuwkomer meteen een dikke vierenhalf."

Zilveren Goesting!

Dit vinden onze lezers

"Gezellig kader. Super ontvangst. Zeer sympathiek personeel. Zeer lekker eten aan democratische prijzen, alsook de wijnen. Nergens kan je zoveel fantastische wijnen per glas drinken." Jurgen Van den Broeck

"Heel toffe omgeving, sfeer, ervaring. Net begonnen maar op weg om een gevestigde waarde te worden." Sofie Vergucht

"Toffe bistro. Goede bediening en smaakvolle gerechten." Sofie V.H.

Bistro Gustaaf, Hekkerstraat 34, Wetteren. 09/311.93.90, www.bistrogustaaf.be.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234