Woensdag 24/07/2019

Geraardsbergen overweegt klacht tegen Dendervervuiler

Beeld UNKNOWN

Guido De Padt (Open Vld), naast federaal regeringscommissaris ook schepen voor Toerisme in Geraardsbergen, wil dat zijn stad een klacht indient tegen de veroorzaker van de vervuiling van de Dender. Dat laat hij weten aan Belga. "We moeten een signaal geven, want dit voorval werpt een smet over onze streek," vindt hij.

De Padt geeft aan dat de Dender erg belangrijk is voor zijn stad. "Het is een van onze toeristische en recreatieve paradepaardjes. De vervuiling werpt letterlijk en figuurlijk een smet op onze prachtige rivier en de Denderstreek."

De Padt geeft aan eerst wel te willen overleggen met de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), die ook overweegt om een klacht in te dienen. Mogelijk is het effectiever om de klachten te bundelen. "We zullen maandag contact opnemen met de VMM," aldus De Padt.

Of Geraardsbergen een klacht indient, wordt beslist door het college van burgemeester en schepenen, dat dinsdag 5 januari samenkomt.
Wat de slechte communicatie over de vervuiling betreft tussen het Waals gewest en Vlaanderen, kan De Padt niet bevestigen noch ontkennen dat een telefoonprobleem met 09-nummers (zie eerder bericht) aan de basis ligt.

"Maar ik kan dat bijna niet geloven. Als het echt zo is gegaan, dan is dat Kafka in het kwadraat. Ik kan me ook niet voorstellen dat niemand bij die Waalse ambtenaren een gsm heeft waarmee wél naar een 09-nummer gebeld kan worden." (belga/mvl)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden