Maandag 22/07/2019

Gents Boksgala aan 13e editie toe

Sasha Yengoyan, vorig jaar tijdens het Gents Boksgala. Beeld BELGA

De dertiende editie van het Gentse Boksgala, op vrijdag 28 maart in de Topsporthal aan de Blaarmeersen, is vandaag officieel voorgesteld in het stadhuis van Gent. De kamp in de categorie 'licht middengewichten' tussen de Belgen Sasha 'Boem Boem' Yengoyan en Ayoub 'Prince' Nefzi topt samen met de partij tussen Billal Laggoune en de Hongaar Laszlo Hubert de affiche van het gala.

"Het was niet simpel om de affiche voor deze editie samen te stellen. Er kwam heel wat puzzelwerk aan te pas", lachte organisator Claude Van den Heede. "Als eerste doelstelling hadden we een elitekamp van Sasha Yengoyan in gedachte maar we wilden ook nog een titelgevecht aan het publiek aanbieden. Dat kwam er dan in de naam van Bilal Laggoune die uitkomt tegen de Hongaar Laszlo Hubert, dit voor de 'WBC Mediterranean Title'. Met Elfi Philipps-Najat Hasnouni staat er tevens een vrouwenkamp op de affiche. Laatstgenoemde begint in Gent aan haar eerste profkamp".

"Maar er zijn nog andere zeer interessante ontmoetingen. Zo is onze vaste klant van het Gentse Boksgala, Ismail 'Cool' Abdoul, ook weer van de partij. Hij gaat in de ring tegen de Georgiër Levan Jomardashvili. Ook om naar uit te kijken is de kamp tussen Ryad Merhy en de Georgiër Paata Berikashvili bij de 'Cruisers', maar dé publiekstrekker is de strijd tussen Sasha Yengoyan en Ayoub Nefzi bij de licht middengewichten over tien ronden."

Junior Bauwens naast Freddy De Kerpel (archiefbeeld). Beeld BELGA

Freddy De Kerpel: "Twee kampen om echt naar uit te kijken"

Bokslegende Freddy De Kerpel heeft na afloop van de persvoorstelling van de dertiende editie van het Gentse Boksgala de 'Wisseltrofee Freddy De Kerpel' aan Sasha Yengoyan overhandigd. Die kreeg de gouden handschoen voor zijn prestatie in het afgelopen Gentse Boksgala. "Ik kijk alvast uit naar de kamp tussen Sasha Yengoyan en Ayoub Nefzi. En niet alleen ik denk ik. Heel boksminnend België zal reikhalzend naar die confrontatie toeleven", stelde De Kerpel. "Eigenlijk is dit een risicokamp voor beide boksers. Ik bedoel daarmee dat beiden veel kunnen winnen maar bij verlies enkele stappen achteruit zetten, zeg maar alsof ze van de twintigste verdieping naar beneden duiken".

"Die Ayoub Nefzi is een echt talent, kortom een sterke bokser in volle opmars. Sasha Yengoyan is dan weer een sterke puncher die als handelsmerk heeft enorme mokerslagen te kunnen uitdelen. Ik vind het schitterend dat beide boksers tegen elkaar willen uitkomen. Zij hadden ook de confrontatie nog wat kunnen uitstellen en een lichtere opponent kunnen kiezen. Deze kamp gaat vonken geven. Voor beiden is het ideaal om een serieuze stap voorwaarts in hun carrière te zetten. Ook de titelstrijd voor de 'WBC Mediterranean Title' is een kamp om naar uit te kijken."


Het hoofdprogramma (elitekampen):

VROUWEN

Licht Middengewicht 4x2: Elfi Philips/Najat Hasnouni

MANNEN

Licht Middengewicht 4x3: Domien Van Gansbeke/Jean-Pierre Habimana

Cruisergewicht 6x3: Ismail 'Cool' Abdoul/Levan Jomardashvili (Geo)

Cruisergewicht 6x3: Ryad Merhy/Paata Berikashvili (Geo)

Cruisergewicht 12x3 (WBC Mediterranean title) Bilal Laggoune/Laszlo Hubert (Hon)

Licht Middengewicht 10x3: Sasha Yengoyan/Ayoub Nefzi

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden