Donderdag 13/08/2020

GENT Baasrode

Voorgerecht: € 7 - € 14

Hoofdgerecht: € 18 - € 21

Nagerecht: € 8 - € 9,50

Alle dagen van 12u tot 14u en van 18u tot 21u, vr en za tot 22u.

Na klachten over geurhinder gooide Chix in Onderbergen het concept helemaal om van kip aan 't spit naar lasagna all the way met Eat Love Lasagna.

Vrij snel laat ik mijn oog vallen op de tasting menuformule (€ 35). Ik antwoord automatisch affirmatief als de ober vraagt of we dit menu tweemaal willen. Even later kijken we verlekkerd naar een plank antipastini met fritura mista van groenten (wortel, bloemkool en aubergine) en mini-mozzarella in buikspek van Cuore di Puglia. Verder wordt de tafel gevuld met focaccia, hummus van kikkererwten en gazpacho - een Spaans omwegje. Hoef ik nog te zeggen dat dit een stevige starter is? Gelukkig smaakt alles o zo vers en huisgemaakt! Mijn vriendkiest voor een glas rood (€ 6 - Salbide, Tempranillo) en kort daarna verschijnt een lang bord met vier soorten lasagna, een mix van de rode (pomodoro) en witte (bosco, carota en formaggio) variëteiten. Te veel smaken om in detail te treden, ik hou het bij stuk voor stuk smakelijk en ook wel origineel. Hierbij horen nog contorni, groenten als bijgerechten die de toch wel zware pastamaaltijd wat verlichten.

We appreciëren de adempauze voor het dessert, maar na ruim een half uur beginnen we ons toch wat zorgen te maken. Omdat de temperatuur binnen oploopt, vragen we of we naar het terras mogen switchen. We koelen buiten af met hun hartvormige wafels - die al een paar concepten overleefden - en tiramisu. Voller dan voldaan rekenen we af. Tevreden dat ik allerlei kon proeven, al hou ik het volgende keer toch gewoon bij één lasagna.

Dorpsplein 20 Baasrode 0477/77.63.56 www.boter-bloem.be

Hoofdgerecht: € 6 - € 15 Nagerecht: € 5 - € 6

Ma tot za 12u tot 17u, vr tot 20u.

De amper twintigjarige Charlotte Brouillard opende op het dorpsplein van Baasrode haar eigen eetboutique. De jonge deerne is gepokt en gemazeld in de horeca: ze studeerde vorig jaar af aan hotelschool Spermalie, maar groeide ook op in Da Vinci, het restaurant van haar ouders in Sint-Gillis-Dendermonde. Nu vond ze het tijd voor het echte werk.

Een eetboutique? Daaronder mag je een soort van huiskamerrestaurant verstaan. Een kleine ruimte, met zowat 20 zitplaatsen, stijlvol aangekleed, met mooie houten tafeltjes en comfortabele stoelen. Voor haar eetboutique bedacht Charlotte trouwens een uniek concept. Op het menu staan enkel gebak, soep, open boterhammen en kroketten. Die laatste komen, net als de boterhammen, met vlees, vis of in veggievorm.

Originele bereidingen, zoals kroketten met bloemkool en kaas, of lam met couscous. Charlotte zoekt haar producten zorgvuldig uit en werkt zoveel mogelijk met ingrediënten van biologische oorsprong. In alles wat ze bereidt, zit boter of bloem - aha, vandaar de naam. Ik geniet van een knolseldersoep met breydelham (€ 6). Ze is bijzonder smaakvol. Het echte festijn is het vijgenbrood - drie open boterhammen - met huisgemaakte konijnenpaté, een heerlijke chutney van mango en noten (€ 6). Ik drink er een glas uitstekende tempranillo bij (€ 3,50). Afsluiten doe ik met een koffie (€ 2,50). De tiramisu is aanlokkelijk, maar ik ben meer dan voldaan. Deze eetboutique is een fijne lunchplek met verse, zorgvuldig bereide gerechten en een heel vriendelijke gastvrouw. Merci, Charlotte!

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234