Vrijdag 30/07/2021

Advertentie van Lidl

Wat is dit?

'Advertentie van ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Gehaktbrood, de zomereditie: op de BBQ!

Gekruid, gevuld gehaktbrood zouden we eigenlijk het hele jaar door kunnen eten. Nog leuker is het om op zomerse dagen de oven in te ruilen voor de barbecue! Slow cooking op z’n best: laat het broodje rustig een uurtje garen, terwijl je allerlei lekkere bijgerechtjes klaarmaakt.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)
750 g varkensgehakt
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 chilipeper, fijngehakt
2 el fijngehakte peterselie
2 el ketchup
2 el mosterd
100 g zoute crackers (ongeveer 16 stuks)
1 ei
120 g ontbijtspek
40 g spinazie
boter
peper en zout

Zo maak je het
1. Verkruimel de crackers in een blender of ga er met een deegroller over. Meng de kruimels, samen met de ui, geperste look, chilipeper, peterselie, ketchup, mosterd en het ei onder het gehakt. Breng op smaak met peper en een klein snufje zout.

2. Beboter een cakevorm van ongeveer 20 cm X 8 cm. Leg het gehakt op een vel bakpapier en druk het uit tot een vierkant van ongeveer 20 X 20 cm. Beleg het gehakt met de plakjes spek en verdeel er de spinazie over. Rol het gehakt op met behulp van het bakpapier en haal het papier daarna weg.
Leg de rol in de cakevorm en zet de vorm indirect op de rooster van de barbecue. Dek af met aluminiumfolie of sluit het deksel van de barbecue en laat ongeveer 60 minuten garen.

Lekker met een frisse sla en een gepofte aardappel.

null Beeld Lidl
Beeld Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234