Zaterdag 16/10/2021

Advertentie van Lidl

Wat is dit?

'Advertentie van ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Geen houtskooloven? Bak je pizza krokant op de barbecue

De perfecte pizza, Napolitaans of Romeins (ja, daar zijn verschillen tussen!), heeft een krokante, luchtige bodem. De juiste baktemperatuur is daarbij cruciaal, maar ook zonder houtskooloven kom je tot een krokante korst. Laat de kolen van de barbecue hun werk doen en geniet in eigen tuin van het beste van het zuiden. Mangiare!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
2 rollen pizzadeeg
200 ml passata
2 sjalotten, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
handvol basilicumblaadjes
4 plakjes gerookte ham
4 lente-uitjes, in ringen
flinke handvol rucola
40 g geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het
1. Roer de passata los met de look en de sjalotjes. Kruid met peper en zout.

2. Rol het deeg uit. Smeer één kant van het deeg in met olijfolie en leg het met de geoliede kant op een vel aluminiumfolie. Leg op de barbecue, doe het deksel dicht en check regelmatig of de onder- en bovenkant lichtjes bruin begint te worden.

2. Bestrijk de bovenkant met de passata en beleg verder met de ham, lente-uitjes en de Parmezaanse kaas. Bedruppel met olijfolie. Leg de pizza opnieuw op de barbecue, sluit het deksel of dek af met folie en laat bakken tot de kaas smelt.

3. Haal de pizza van de barbecue en werk af met de rucola en het basilicum. Serveer meteen.

null Beeld Lidl
Beeld Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234