Zaterdag 17/04/2021

Gastronomisch!

undefined

Tijdens een zonnig septemberweekend houd je met een picknick nog even dat zomergevoel vast, maar oh boy, je brengt soms meer tijd in de keuken door dan al chillend op je deken. Halleluja voor het Kortrijkse Nic & Nikke dus: zij droppen een mand op een picknickplek naar keuze, inclusief deken, servies, crackers, dipsausje, bagels, slaatjes, fruit, cheesecake, kaas en drank. Jij hoeft alleen een zonnebril op je neus te zetten.

€ 19 per persoon of € 25 voor een

deluxeversie. www.nicennikki.be.

Je verwacht gasten maar het ontbreekt je aan de tijd of skills om hen culinair in de watten te leggen? Geen probleem, dat fancy driegangenmenu mét hapjes krijg je dankzij Boîte in een doos aan je deur geleverd. Zij bedenken een Michelinsterwaardig menu - denk: Oosters gemarineerde zeebaars met limoencrème, gelakt buikspek met structuren van jonge wortel en bavarois van aardbei en Griekse yoghurt - en jij hoeft het alleen nog uit te pakken en met de handleiding erbij op de borden te dresseren. Het leukste? Niemand hoeft te weten dat je valsspeelde.

€ 39 en € 5 voor thuislevering. www.boitefood.be.

Internationaal!

Marley Spoon biedt kleurrijke gerechten met een internationale touch. Dat willen we testen! We ontvangen een doos met drie zakken vol ingrediënten en drie receptkaarten. De spaghetti alla puttanesca met ansjovis en courgette, de gebakken asperges en bloemkool met aardappelpuree en de pizza bianca met spinazie en geitenkaas zijn origineel, pittig en gebalanceerd. Minder handig: de recepten missen enkele aanwijzingen, zoals de baktemperatuur, en sommige ingrediënten zijn onbekende Duitse producten. Conclusie? Leuk als afwisseling en om eens niet zelf te moeten verzinnen wat de pot schaft!

€ 39,90 voor een classic box of € 59,40 voor een familiebox. www.marleyspoon.be.

geen tijd

om te koken

Gert De

mangeleer Unplugged

Hoe fascinerend moet het zijn om met een topchef naar de plekken die hem inspireerden te reizen en er te proeven van de gerechten die hij voor z'n neus krijgt? Die culinaire ervaring beleef je in het nieuwe boek van Brugse sterrenchef Gert De Mangeleer: in Unplugged onthult hij internationale avonturen die hem vormden als chef en vertaalt ze naar recepten die ook gewone stervelingen als jij en ik kunnen maken. Wat dacht je van deze Aziatische lekkernij?

Dimsum

van wagyu

Ingrediënten

115 g wagyu 3 g gember 1 g look 35 g lente-ui 3 g koriander 20 g sojasaus 2 eieren 1 g zeezout, 12 ronde dimsumvellen gegrild sesamzaad limoen

Zo maak je het

Rasp of snijd de gember, look, koriander en lente-ui fijn.

Snijd de wagyu in kleine dobbelsteentjes van 3 op 3 mm.

Meng het vlees met de gember, look, lente-ui, koriander, sojasaus, zout en 1 losgeklopt ei.

Strijk de zijkanten van de dim-sumvellen in met 1 losgeklopt ei, leg in het midden 15 g van de vulling en plooi zorgvuldig toe.

Breng water aan de kook en pocheer de dimsum gedurende een drietal minuten.

Kruid met gegrild sesamzaad en limoenrasp.

€ 29,95, in de boekhandel.

Wil je kans maken om een exemplaar van Unplugged te winnen? Vertel ons op Facebook of win@goestingmagazine.be wat je favo exotische gerecht is!

Een picknick!

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234