Donderdag 22/04/2021

Garnaalkroketten,

undefined

verser dan vers

In horecazaken die zich profileren als wijnrestaurant of wijnbrasserie hebben we tot nu toe meestal smakelijk getafeld. Bacchus - "Where wine meets food" - is gelukkig daarop geen uitzondering. Chef Hans Willaert kookt met vaste klassieke hand, maakt hier en daar contemporaine zijsprongetjes, maar laat zich niet vangen door trendy maniërisme. De garnaalkroketjes waren bijvoorbeeld van zeer goede kwaliteit (14 euro). Op onze vraag waarom ze dubbel gepaneerd waren, excuseerde de chef zich omdat de paté net gemaakt was en dus nog ten dele moest opstijven. Vers, dus. Een extra handeling door bloem, ei en paneermeel moest daarom de consistentie in het frituurvet waarborgen. Met een handvol grijze garnalen erbovenop smaakten de goudgele kroketten zoals het hoort: romig, krokant en zoet-zilt. Ook de kalfshersenen toonden zich langs hun beste zijde. Licht gepaneerd kregen ze gebakken in klare boter een droog, flinterdun korstje. Een zalig contrast met de zachte, smeuïge kalfslekkernij. Met een frisse gemengde groene salade en een puntige tomatensaus waarin een beendroge fino voor een afgerond geheel zorgde, smaakte de machtige portie tot de laatste beet. Na een korte time-out waren we klaar voor deel twee. Een flinke dunne lende van wit-blauwrund verscheen perfect gebakken op tafel (18,50 euro). Het rundvlees had twee weken de tijd gekregen om te rijpen, wat smaak en textuur duidelijk ten goede kwam. De volvette bearnaise vertoonde een geconcentreerde en gewaardeerde gastrique smaak. De chef friste de fijne rinse saus op met vers gesneden aromatische dragon, wat we zeker bij stevig rood vlees waarderen. Het andere hoofdgerecht betrof stoverij van varkenswangetjes die zacht sudderend in onder meer Leffebier hun smaken vrijgaven (18 euro). Witloofsalade, opgepept met pittige mosterd, bracht evenwicht in de machtige schotel. Bij beide hoofdgerechten smaakten in aardnotenolie gebakken frieten. Voor de afsluiter mocht de chef zijn pacojet laten draaien. We vermoeden immers dat het amusante 'Snicker'-ijs daardoor zijn typisch zalfachtige textuur kreeg (8 euro). Het andere nagerecht was een compositie met aardbeien. Bij de gesneden aardbeien hoorde een met de hand gemaakte granité van gin-tonic, terwijl de chef de vruchten ook warm presenteerde (8 euro). Geflambeerd met brandewijn van mirabelpruimen en gekruid met zwarte peper, gesnipperde munt en zoet gekonfijte sinaasappelschil kon het rijk smakende fruit gelukkig nog voldoende weerwerk bieden. Voor drie gangen à la carte, zonder dranken, betaal je circa 42 euro. Een menu met drie gerechten kost 33 euro. Bacchus heeft een uitgebreide, maar selectief opgevatte wijnkaart.

INFO bacchus, Aalterweg 10, 9880 Aalter, tel.: 09/375.04.85, fax: 09/375.04.95, www.restaurantbacchus.be.

dinsdagavond, woensdag en zaterdagmiddag gesloten

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234