Donderdag 25/02/2021

Week in Games

Gamenieuws GTA, Halo, Diablo, Rocksmith, South Park, Metro, SimCity, Baldur's Gate, Far Cry en veel meer

Ubisoft verkocht in een maand 7 miljoen stuks van 'Assassin's Creed III'. Beeld UNKNOWN
Ubisoft verkocht in een maand 7 miljoen stuks van 'Assassin's Creed III'.Beeld UNKNOWN

We hebben deze week een wel erg grote berg gamenieuws. Er verschijnen heel wat uitbreidingen van de najaarstoppers, en ook enkele klassiekers worden opgepoetst en opnieuw uitgebracht. Veel gamesbedrijven richten zich al volop op volgend jaar, terwijl de economische crisis ook toeslaat in gamesland, met sluitingen tot gevolg.

De topgames doen het nochtans schitterend, met aan kop traditiegetrouw 'Call of Duty'. Ook nieuwkomers zoals 'Dishonored' kunnen echter scoren, een opsteker voor ontwikkelaars die het proberen zonder grote franchise met een cijfer in de titel.

'Assassin's Creed III'
Over cijfers gesproken: Ubisoft meldt dat 'Assassin's Creed III' de snelstverkopende game is in de geschiedenis van het bedrijf. Hoezo crisis? Een maand na de release gingen al meer dan 7 miljoen exemplaren de deur uit. In de solomissies alleen hebben spelers al meer dan 82 eeuwen gamingtijd doorgebracht en meer dan 3 miljard moorden uitgevoerd. Meer dan twee maal zoveel spelers hebben de multiplayer gespeeld in vergelijking met 'Assassin's Creed Revelations'. Er zijn daar al meer dan 250 miljoen moorden uitgevoerd in meer dan 5 miljard sessies. In een ander artikel op deze site vind je ook info over de downloadbare uitbreidingen van de topgame.

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

SimCity
Aan geld ook geen gebrek in 'SimCity'. In onderstaande video laat hoofdontwerper Stone Librande geavanceerde strategieën zien waarmee hij zijn casinostad uitbreidt.

Diablo
'Diablo III' werkt momenteel in een testomgeving op een console, zegt Rob Pardo van Blizzard. De consoleversie is wel nog geen officieel project, want volgens Pardo zijn ze nog enkel "de opties aan het verkennen". Hij gaat echter verder met te zeggen dat "we ver genoeg geraken om er een officieel project van te maken, maar we zijn nog niet zo ver dat we er iets van naar buiten kunnen brengen.

Blizzard heeft altijd al interesse gehad in de consolemarkt, weet Tweakers.net. Sinds kort wordt die interesse steeds concreter, onder meer door een personeelsadvertentie waarin het op zoek was naar programmeurs met PS3-ervaring.

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

Gratis cultgame
Hier een tip voor wie geld te weinig heeft. Naar aanleiding van de release van 'Metro Last Light' volgend jaar geeft THQ immers gratis games van voorganger 'Metro 2033' weg. Tot en met zondag 16 december ontvangt elk lid van de Metro-community op Facebook een digitaal exemplaar van de pc-game zolang voorraad strekt. 'Metro 2033' is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Russische auteur Dmitry Glukhovsky en speelt zich af in post-apocalyptisch Moskou. "'Metro 2033' is een intens verhaal waarin de mens ondergronds tracht te overleven en waar het lot van de mensheid in de handen ligt van de speler," luidt het. Om een code te ontvangen kunnen fans surfen naar www.freemetrogame.com en de instructies volgen. Er is ook een nieuwe trailer van 'Metro Last Light', waarin de commentaarstem traditiegetrouw voorzien is van een lekker cliché Russische accent.

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

GTA
Zonder geld kan je natuurlijk ook gaan stelen, al raden we aan dat toch enkel in een game te doen, bijvoorbeeld in GTA. 'Grand Theft Auto: San Andreas' uit 2004, de laatste versie van de hitreeks die zich afspeelt in een virtueel Californië, verschijnt voor de PlayStation 3. Dat meldt Sony, dat niets zegt over een datum noch prijs.

Het nieuws is geen verrassing, aangezien Rockstar de laatste tijd al verschillende oude versies van 'GTA' heeft uitgebracht voor nieuwe platformen. Zo is 'GTA Vice City 10th Anniversary Edition' sinds enkele dagen ook te downloaden voor iOS en Android.

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

South Park
Niet alles draait natuurlijk rond centen. THQ toont in een nieuwe trailer van 'South Park: The Stick of Truth' waarom mensen en elfen verwikkeld zijn in een eeuwigdurende oorlog om een stok in handen te krijgen.

Far Cry
Doe maar eens zot! Ubisoft laat je oog in oog staan met je eigen krankzinnigheid met de gratis 'Far Cry 3 Insanity Mirror'-app. Deze laat je een gestoord gesprek met jezelf voeren en is nu beschikbaar voor iOS.

Baldur's Gate voor iPad
De bekende Role Playing Game (RPG) 'Baldur's Gate' is nu verkrijgbaar voor iPad. Het spel uit 1998 is volledig speelbaar met het aanraakscherm, en heeft onder andere betere graphics dan het origineel.

Behalve het originele avontuur en de uitbreiding 'Tales of the Sword Coast', bevat de iPad-versie ook een nieuw avontuur getiteld 'The Black Pits', bovenop drie nieuwe personages.

'Baldur's Gate: Enhanced Edition' is te downloaden in de iTunes Store voor 8,99 euro. Het spel vereist iOS 6 en is dus alleen geschikt voor de iPad 2 en de iPad met Retina-display.

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

Kerst bij The Settlers
Het einde van de wereld komt al lang onze strot uit, maar het zal toch nog even duren eer we ervan af zijn. Het duikt ook op in 'The Settlers Online', en wel onderdeel van de feestelijkheden rond Kerstmis. Zalige apocalyps dan maar zeker? En tot volgend jaar!

Nieuwe webwinkel Sony
Het Sony Entertainment Network, het vroegere PlayStation Network, heeft een uitbreiding gekregen voor webbrowsers. Daarmee kunnen ook Belgische gebruikers games en video's aanschaffen voor hun console, smartphone of tablets. De gekochte items worden dan automatisch gedownload als het gekoppelde apparaat opstart. Je kan je gekochte items afrekenen via creditcard, prepaidkaarten en PayPal.

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

Dark Souls II
Uitgever Namco Bandai heeft 'Dark Souls II' aangekondigd. De uitgever toonde de eerste trailer van het spel, dat in ontwikkeling is voor de pc, Xbox 360 en de PlayStation 3. Volgens website Eurogamer zou het spel opnieuw ontwikkeld worden door studio From Software. Namco Bandai meent dat 'Dark Souls II' dezelfde uitdagende gameplay biedt waar de serie naam mee heeft gemaakt. Voorts is er nog niets bekend.

BioShock Infinite uitgesteld
Ontwikkelaar Irrational Games heeft laten weten dat 'BioShock Infinite' een maand later verschijnt dan gepland. De lanceringsdatum is nu 26 maart 2013 in plaats van 26 februari. Die extra maand is nodig om de game "op te poetsen". Zo wordt er grafisch nog wat verbeterd, en moeten er nog enkele bugs weggewerkt worden.

'Bioshock Infinite' wordt nu al voor de tweede keer uitgesteld. Eerder liet uitgever 2K Games in mei al weten dat het spel niet op 19 oktober in de winkel zou liggen, zoals eerst verwacht. Maar liever een netjes gepoetst spel dan een spelervaring vol beestjes!

007 Legends-ontwikkelaar sluit deuren
De Engelse ontwikkelaar Eurocom, bekend van de James Bond-game '007 Legends', moet de deuren sluiten. Nadat in november al 150 mensen werden ontslagen, is nu hetzelfde gebeurd met de 42 overgebleven werknemers.

De laatste jaren ontwikkelde de studio vooral James Bond-games, die werden gemaakt in opdracht van Activision. Na 'GoldenEye 007' uit 2010 volgde 'GoldenEye 007: Reloaded' in 2011 en het in oktober verschenen '007 Legends'. De games wisten echter nooit te overtuigen, waardoor de studio geen nieuwe opdrachten wist binnen te halen.

Boeren
Boerderijgames zijn al een tijdje populair. We willen niet gezegd hebben dat alle spelers daarvan boeren zijn, maar we vinden vooralsnog geen andere verklaring. 2K Play kondigt ook 'Herd, Herd, Herd' aan, een iOS-game waarin de dieren van boer Jed op het punt staan te ontsnappen. Voor 89 cent kunnen spelers het opnemen tegen kakelende kippen, springende schaapjes en koppige koeien.

Crysis 3 komt op 21 februari
Uitgever Electronic Arts meldt dat 'Crysis 3' op 21 februari in de winkel ligt. Bovendien werd topregisseur Albert Hughes aangetrokken om een serie trailers te maken waarin 'The 7 Wonders of Crysis 3' uitgelegd worden. De game verschijnt voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Op voorhand bestellen levert vroege vogels de 'Hunter Edition' van de game op, met extra's voor het multiplayergedeelte van de shooter.

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

Uitbreiding Trials Evolution
Ontwikkelaar RedLynx kondigt een downloadbaar pakket aan voor 'Trials Evolution' met de naam 'Riders of Doom'. Het arcadespel voor Xbox 360 krijgt zo later deze maand 40 extra tracks in het woestijngebied Big Sand Lands plus een nieuwe motor om mee rond te crossen. Bovendien bevat het pakket nog tien nieuwe Skill Games, vijf nieuwe supercross-tracks, vijf nieuwe toernooien en honderden nieuwe onderdelen voor de track editor. Interesse? Dan zal je 400 Microsoft Points nodig hebben om het pakket te downloaden.

Halo
Voor 'Halo 4' is het 'Crimson Map Pack' beschikbaar met drie nieuwe multiplayermaps voor 800 Microsoftpunten. Daarnaast kondigen Virgin Gaming, Xbox 360 en 343 Industries de 'Halo 4 Infinity Challenge' op Xbox Live aan. Vanaf 17 december kunnen gamers van over de hele wereld meedingen naar de prijzenpot van dit 'Halo'-toernooi.

Verder heeft Microsoft een nieuwe gamestudio opgestart in Vancouver onder de naam Black Tusk Studios. Het team van 55 medewerkers wordt de komende maanden verdubbeld, en zal werken aan een nieuwe Xbox-game die bestempeld wordt als 'de nieuwe Halo'. De studio werkt namelijk aan "Microsoft's next big entertainmentfranchise", aldus studiobaas Mike Crump volgens Tweakers.net. "We werken niet aan een bestaande serie, we proberen de nieuwe 'Halo' te maken hier in Vancouver", stelt hij.

In de regio van Vancouver is genoeg talent beschikbaar. Zo hebben grote studio's, van onder meer Rockstar en Radical Entertainment, er de laatste maanden de deuren moeten sluiten. De stad heeft namelijk veel concurrentie gekregen van Montreal en Ottawa.

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

Dragonborn begin 2013 naar pc en PlayStation 3
'Dragonborn', het downloadbare uitbreidingspakket voor 'The Elder Scrolls V: Skyrim' zal begin 2013 ook beschikbaar worden voor pc en PlayStation 3. Voor Xbox 360 is het net uitgekomen, zoals je elders kan lezen op deze site.

Voor gebruikers van de PlayStation 3 zal het de eerste uitbreiding zijn. Eerder verschenen 'Dawnguard' en 'Hearthfire' namelijk niet voor de console. Als reden geeft uitgever Bethesda dat ze het de beste uitbreiding tot nu toe vinden, hoe kan het ook anders. Het is niet duidelijk of de andere twee pakketten ook nog naar de PS3 komen.

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

Move in gewone controller?
Komt Sony binnenkort met een nieuwe controller die eigenschappen van de huidige DualShock- en Move-controllers combineert? Het bedrijf heeft er alvast een patent voor aangevraagd. De controller zou als een geheel kunnen werken, maar ook in twee delen kunnen worden opgespitst, afhankelijk van het type game.

De zogenaamde Hybrid Separable Motion Controller lijkt op een DualShock-controller, met daarop twee bollen zoals die van Move-controllers. Die lichten net als op de Move op, en worden gebruikt om bewegingen te registreren. Het andere deel van de controller is de DualShock zoals we die kennen, met alle huidige functionaliteiten. De nieuwe controller zou ook een ingebouwe speaker hebben.

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

Metal voor Rocksmith
Voor muziekgame 'Rocksmith' is het 'Metal Rock DLC'-pakket beschikbaar voor 20 euro. Het bevat de volgende nummers.
- Three Days Grace - 'I Hate Everything About You'
- Megadeth - 'Public Enemy No. 1'
- Evanescence - 'Bring Me To Life'
- Judas Priest - 'Breaking the Law'
- Judas Priest - 'Painkiller'
- Judas Priest - 'Living After Midnight'
- Lamb of God - 'Redneck'
- Avenged Sevenfold - 'The Beast and the Harlot'
- Avenged Sevenfold - 'Afterlife'
- Avenged Sevenfold - 'Nightmare'

Er is ook een Pantera-pakket beschikbaar met de krakers 'Domination', 'Walk' en 'Cowboys From Hell' voor 640 Microsoft Points.

null Beeld UNKNOWN
Beeld UNKNOWN

Sing Party
Wie liever gewoon zingt, kan vanaf 18 januari aan de slag met 'Sing Party' voor de Wii U. Nintendo toont een filmpje van de game waarin zangeres Carly Rae Jepsen testers verrast terwijl ze oorwurm 'Call Me Maybe' verkr... euhm zingen.

Need For Speed
Racepiloot Anthony Kumpen heeft voor Electronic Arts dan weer de racegame 'Need For Speed Most Wanted' uitgetest. In onderstaande video zie je wat hij ervan vond.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234