Vrijdag 22/11/2019

Werk

"Even een andere job testen moet vlotter kunnen"

Jan Spooren (N-VA) pleit voor 'doorstartbanen' zonder risico's voor de werknemer. Beeld BELGA

Wie zijn job even niet meer ziet zitten of wil bijleren, moet vlotter tijdelijk van werk kunnen veranderen. N-VA-Kamerlid Jan Spooren dient een wetsvoorstel in om dergelijke 'doorstartbanen' mogelijk te maken.

Stel: een leerkracht economie sleept zich naar de klas door een conflict met een collega of de directeur. Als uitweg voor haar uitzichtloze situatie zou ze tijdelijk aan de slag kunnen als boekhouder bij een bedrijf. 'Zou', want de wetgeving steekt nog veel stokken in de wielen als het over het uitlenen van personeel gaat, zegt werkgeversorganisatie VOKA. Het is zelfs verboden, behalve in drie gevallen: 1) uitzendarbeid, 2) als je personeel uitleent binnen één groep of als het om erg specifieke opdrachten gaat, 3) als je toestemming krijgt van de arbeidsinspectie en de vakbonden. Over uitzendarbeid bestaat geen discussie, maar de twee andere uitzonderingen zijn te complex en te rigide, klinkt het. Het gevolg is dat bedrijven hun personeel weinig ter beschikking stellen van elkaar.

N-VA-Kamerlid Jan Spooren dient daarom een wetsvoorstel in, waarmee hij twee uitzonderingen wil toevoegen. Zo moet een werknemer tijdelijk van job kunnen wisselen als hij zijn werk niet meer ziet zitten - zowel fysiek als emotioneel - of als hij zijn vaardigheden wil verbeteren. Dat gebeurt altijd in onderling overleg en kan niet verplicht of geëist worden. De vraag om zo'n 'doorstartbaan' moet gemotiveerd worden. De werknemer moet al minstens twee jaar voor zijn bedrijf werken. En de tijd dat je elders werkt, is beperkt: maximaal twee jaar, al zijn verlengingen mogelijk.

Eind vorig jaar al vroeg VOKA een versoepeling, waarop minister van Werk Kris Peeters (CD&V) liet weten de wet te herbekijken. Zijn voorstel is nog niet klaar. "Maar de werknemer mag geen loon verliezen. Het bedrijf dat het personeel uitzendt, past bij", zegt zijn woordvoerster. "(Oudere) werknemers uitlenen aan een ander bedrijf is een beter alternatief dan mensen gewoon te laten thuiszitten." Over het behoud van loon is Jan Spooren vager dan Peeters. "Het bedrijf waaraan je wordt 'uitgeleend' moet de loon- en arbeidsvoorwaarden van het bedrijf en de sector respecteren", klinkt het. Maar wat als het minder is? "Dan kan je in je regeling overeenkomen dat je huidige werkgever het resterende bedrag oplegt. De werknemer behoudt overigens zijn arbeidscontract als vangnet, de tijdelijke verandering houdt dus weinig risico in."

CD&V en N-VA zijn het dus - jawel - eens. Premier Charles Michel (MR) wil dit voorjaar de arbeidsmarkt verder hervormen en ook hij mikt op meer mobiliteit tussen werkgevers. Open Vld is principieel niet tegen het voorstel, maar blijft kritisch. "Het verbod om mensen uit te lenen bestaat alleen als je het werkgeversgezag overdraagt - het gaat dan over beslissingen zoals ontslag en sancties. De meeste bedrijven sluiten een overeenkomst waarin expliciet staat dat het werkgeversgezag niet wordt overgedragen. Met andere woorden: je kan perfect detacheren en uitlenen zonder dat het verbod een probleem is", zegt Kamerlid Egbert Lachaert.

Tegen burn-out

Het voorstel krijgt wel steun uit de academische wereld. "Deze maatregel combineert flexibiliteit en zekerheid", zegt professor Arbeidseconomie Stijn Baert (UGent). "Je behoudt je arbeidscontract en je kunt toch even van een andere werkervaring proeven. Het kan ook helpen om burn-outs te voorkomen of om succesvol terug te keren na een burn-out."

Voordelen die Jan Spooren ook aanhaalt. De N-VA'er denkt bovendien dat het voorstel zal helpen om een op de drie openstaande vacatures in te vullen, maar dat gelooft professor Baert niet. "Dit voorstel is niet de kwantumsprong die nodig is om de vacatures snel ingevuld te krijgen. Het is eerder een correctie op een absurde wet."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234