✦
'Europese top op culinair vlak'
undefined
"De culinaire bijbel Michelin is vol lof over de culinaire norm in België", kopt het Amerikaanse persagentschap Bloomberg. "De Belgische selectie in de Michelingids schetst een levendige culinaire scene. Eén die voortdurend in beweging is en blijft profiteren van nieuwe invloeden. Hetzelfde geldt voor Luxemburg."
Bloomberg geeft ook nog mee dat ons landje dit jaar twee nieuwe tweesterrenrestaurants telt: Bon-Bon in Brussel, met chef Christophe Hardiquest, en Bartholomeus in Knokke-Heist, waar kok Bart Desmidt achter het fornuis staat. "De culinaire norm ligt hoog in België."
Het Franse persagentschap AFP brengt dan weer een specifieke ode aan de Brusselse haute cuisine: "De Belgische hoofdstad staat al langer bekend als een stad waar je goed kunt eten, maar volgens de Michelingids wordt Brussel steeds meer de culinaire place to be." AFP citeert Michale Ellis, directeur van de Michelingids: "Brussel heeft 18 sterrenzaken, wat meer is dan steden zoals Berlijn, Rome en Milaan. De stad baant zich een weg naar de Europese top."