ETEN
Kristof Boxy: "In De Lamme Goedzak serveren ze een mooie Vlaamse keuken. Ik kan me inbeelden dat toeristen hier in de zevende hemel zijn en ouders met kinderen ook: die kunnen hier een correct geprijsde croque monsieur eten. Wij startten met de pompoensoep: mooi gepresenteerd, met knapperige groentjes en fijngesneden pompoen. De smaak was goed, maar verrassend: ik kon er geen pompoen in thuisbrengen. (lacht) Als hoofdgerecht at ik een lekkere konijnenbil met puree van wortel en knolselder. Jammer genoeg geen handgesneden frietjes, maar ze waren wél in ossevet gebakken. Mijn tafelgenote at een tagliata van runderhaas: het vlees was kwaliteit, de garnituur - een mixsalade - was wel, net zoals bij mij, niet erg spannend. In ieder geval een heel charming restaurant, voor Damme is dit een schitterende aanwinst."
bediening
Kristof Boxy: "De vrouw die ons ontving en de jonge gast die ons bediende waren heel vriendelijk en begaan met hun klanten. De kelner deed een inspanning om nu en dan wat uitleg te geven, dat waardeer ik altijd."
COMFORT
Kristof Boxy: "Het pand is mooi gerenoveerd en straalt iets authentieks uit. En de aankleding, met die stoeltjes, dat bestek: die zat helemaal goed."
De Lamme Goedzak, Kerkstraat 13, 8640 Damme.
www.delammegoedzak.be.
"Voor Damme is dit een mooie aanwinst"
4 Het Juryrapport
Eten: 7/10
Voor de goed uitgevoerde en lekkere Vlaamse gerechten.
Bediening: 7/10
Jong of oud, uitbater of kelner, allemaal zetten ze zich 100% in voor hun klanten.
Comfort: 7/10
Voor het mooie, authentieke kader en de gepaste aankleding.