Vrijdag 28/02/2020

ETEN

Stefan Boxy: "Starten doe ik met mijn favoriete cocktail, een whisky sour. Whisky wordt samen met wat citroensap en suikersiroop geshaket. Probeer maar eens: het is heel fris! Hier is hij perfect klaargemaakt. De amuses die erbij komen, zijn ook lekker.

Het eerste voorgerecht is een gillardeau-oester met komkommer, koolrabi, sesam en paling. Goed op smaak, alleen is het jammer dat de gerookte paling al zo snel terugkomt: in een van de amuses zat dat ook al. Er komt een wijn bij die ik de rest van de avond zal blijven drinken.

Dan wordt de pladijs geserveerd, met pickles, bloemkool en boontjes. Niet mijn favoriete gerecht, dit: de combinatie van vis met pickles werkt niet echt, omdat het zuur te veel overheerst.

We nemen ook het tussengerechtje. Dat doet de zure pladijs meteen vergeten. Ik krijg heerlijke coquilles met buikspek, wortel, pompoen en vadouvan - een smaakvolle Indiase kruidenmix.

Als hoofdgerecht staat er rib-eye van holsteinrund op het programma, maar omdat ik liever vis heb, krijg ik langoestenstaartjes. Vooral de jus is bedwelmend goed: die werd gemaakt van koppen die eerst op de Green Egg gelegd werden, wat een subtiel gerookte smaak geeft. Daarna werd hij verrijkt met boter en kardemom. Als garnituren komen er wortel en radijs bij - jammer omdat ik ook in de vorige gang wortel voorgeschoteld kreeg, maar goed: ik heb zelf het menu aangepast.

Er is nog plaats voor het dessert, en ook hier wordt het niveau hoog gehouden. Bij een krokante granola komt mousse van citroen, braambessen en een eiermousse."

Bediening

"Mijn indruk? Qua bediening en koken gaan ze hier voor een mooi geheel, maar soms zijn de smaken en texturen nog niet zo goed gedoseerd of helemaal op punt."

COMFORT

"Dit restaurant zit in een prachtige, rijkelijk versierde art-decovilla. Als je binnenstapt, is de toon meteen gezet. Hier kom je om echt chic, gastronomisch te tafelen."

DIT is JULLIE mening op

goestingmagazine.be

"Prachtige locatie. Prijs-kwaliteit de beste." Caroline

"Licht experimentele keuken met een menu waar je elke smaak in kan terugvinden. De wijnen zijn eerlijk geprijsd." Jonas

"Topadres met vernieuwende en frisse keuken, goede wijnmatch en jong, dynamisch team." Jimmy VO

4 Het Juryrapport

Eten: 7/10

Heel lekker, je voelt dat ze hoog mikken.

Bediening: 8/10

Een jong team dat gaat voor de perfectie.

Comfort: 9/10

Prachtig pand: hier kom je chic eten.

l'Autre Vie, Kortrijksesteenweg 126,

9830 Sint-Martens-Latem. www.lautrevie.be.

Dit vond onze recensent

"De chef kent zijn klassiekers, maar voegt er een moderne, Aziatische toets aan toe."

"Alle gerechten zijn met zorg bereid en mooi gepresenteerd."

"Bravo voor dit

piepjonge team"

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234