Donderdag 22/08/2019

Els Keytsman en Patrick Charlier gaan Interfederaal Gelijkekansencentrum leiden

Els Keytsman. Beeld Reginald Dierckx

Els Keytsman en Patrick Charlier worden de nieuwe co-directeurs van het Interfederaal Gelijkekansencentrum. Dat heeft de raad van bestuur donderdagavond beslist na een procedure bij Selor. Keytsman is tot vandaag directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Charlier was dienstdoend directeur van het gelijkekansencentrum sinds Jozef De Witte vertrok.

"Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging. Het Centrum speelt een erg belangrijke rol in het bestrijden van discriminatie en bevorderen van gelijke kansen voor iedereen in ons land", reageert Keytsman. "In het huidige maatschappelijke klimaat is de opdracht van het centrum relevanter dan ooit."

Keytsman studeerde bedrijfsmanagement en toegepaste economische wetenschappen. Na een doortocht op de groene kabinetten van Magda Aelvoet, Jef Tavernier en Adelheid Byttebier werd ze beleidsmedewerker voor Groen en bleef ze gemeenteraadslid in Aalst tot 2008. Tussen 2008 en 2010 was Keytsman diensthoofd van de politieke dienst van de Oxfam-Wereldwinkels vzw, waarna ze directeur werd van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Codirecteur Patrick Charlier - sinds 2013 adjunct-directeur van het centrum - kijkt ernaar uit om samen te werken met Keytsman. "Door haar inzet voor gelijke kansen en haar ervaring zal ze mee de rol van het centrum in de samenleving versterken. De inzet is hoog. De samenleving moet inclusiever worden. Gelijke deelname door iedereen moet verzekerd worden", aldus nog Charlier, die voor zijn carrière bij het centrum onder meer directeur was van de Liga voor Mensenrechten.

Patrick Charlier. Beeld rv
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden