Vrijdag 06/12/2019

Een loft om nooit meer uit te verhuizen

Door de vele, grote ramen heb je een prachtig zicht op de haven. Luc Roymans

Ze misten bedrijvigheid, de winkels op fietsafstand en hun vrienden in de buurt. Dus verhuisden Els De Paepe (44) en Johan Stockman (49) met hun dochter en twee zonen van de Vlaamse ­Ardennen naar Gent. In een gerenoveerde katoenloods in de Gentse voorhaven vonden ze een casco loft. "Het was een hoge, lege ruimte. Vier muren en een ­houten binnendak. Meer was er niet. Maar wel met een weids zicht op het water en de haven.” Els en Johan klopten aan bij GRAUX & BAEYENS Architecten. Dat ontwierp twee identieke blokken die 180 graden gespiegeld zijn en gescheiden worden door het spant. "Er moest plek zijn voor drie ­kinderen waarbij iedereen ook voldoende ­privacy heeft en het loftgevoel behouden werd." Dat is gelukt. "We hebben het eindpunt van het jarenlang verhuizen bereikt. Hier willen we oud worden.”

De ruwheid van het grijs gepolijste beton en zwarte staal ­contrasteert mooi met het warme hout en kwetsbaar ­kathedraalglas. Luc Roymans
De grootste uitdaging aan de verbouwing was het spant, dat dwars door de loft loopt. Luc Roymans
Johan Stockman en Els De Paepe op de bank met dochter Zazie. ‘We hebben het eindpunt van het ­ verhuizen bereikt. Hier willen we oud worden.’ Luc Roymans
Eén van de slaap­kamers van de kinderen werd van boven tot onder in turquoise ­gestoken. Luc Roymans
Voor de ­badkamer werd gekozen voor een subtieler kleuraccent. Luc Roymans
Een zwart-witbeeld van fotograaf Ludwig Desmet springt in het oog in de ­ over­wegend sobere slaapkamer. Luc Roymans

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234