Woensdag 17/08/2022

Advertentie van Toerisme Vlaanderen

Wat is dit?

'Advertentie van ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Een heerlijke ontdekkingstocht door Vlaanderen. 5 tips voor de culinaire avonturier

Aangeboden door
null Beeld Getty Images/Maskot
Beeld Getty Images/Maskot

Van 1 oktober tot 14 november worden de tafels extra feestelijk gedekt, want dan pakt het Flanders Food Festival uit met een culinair rondje door Vlaanderen. Topchefs, brouwers, chocolatiers, witloofboeren tot stadsfestivals: ze hebben stuk voor stuk véél goesting om opnieuw klanten te ontvangen en te verwennen. Om je op weg te helpen op je culinaire ontdekkingstocht, lichten we er enkele heerlijke initiatieven uit.

1. Proef de wereldkeuken van topchef Seppe Nobels en zijn team
Waar? Instroom Academy in Antwerpen
Wanneer? Van 1 oktober tot 13 november

Wat? Instroom Academy is meer dan een restaurant. In dit bijzondere opleidingstraject worden nieuwkomers en vluchtelingen klaargestoomd voor een job in de horeca. Boegbeeld van dit ambitieuze leer- en werkproject is groenten- en sterrenchef Seppe Nobels, die de cursisten selecteert op hun passie en talent. En dus proef je hier de culinaire herinneringen van gemotiveerde chefs-in-opleiding uit pakweg Eritrea, Syrië of Brazilië, door Seppe Nobels naar een gastronomisch niveau getild.

2. Ontdek onze vergeten vissoorten
Waar? Aan de Kust natuurlijk, maar ook in o.a. Brugge, Gent, Antwerpen, Turnhout
Wanneer? Van 1 oktober tot 14 november

Wat? The North Sea Chefs leggen een bijzonder visje op het bord: zij gaan niet aan de slag met de populaire vissen als Noordzeetong, pladijs of tarbot, maar selecteren bewust vergeten vissoorten: rode poon, wijting, pijlinktvis, hondshaai en tongschar. Tijdens het Flanders Food Festival zetten de chefs minstens één van deze vissen op het menu en bewijzen met verve dat er nog heel wat ondergewaardeerde delicatessen in onze wateren zwemmen.

3. Maak een topdessert samen met chef Lawrence
Waar? De Kleinen Bistro in Gent
Wanneer? Van 1 tot 31 oktober

Wat? Onderschat het dessert niet! Dit laatste gerecht is sowieso een belangrijke afsluiter van een maaltijd en stuurt je – hopelijk – met de glimlach naar huis. Maar hoe gaat een chef te werk om zo’n zoet kunstwerkje op het bord te krijgen? Een paar gelukzakken duiken samen met chef Lawrence Elliott in de keuken en krijgen een unieke blik achter de schermen.

4. Tafel tussen de velden onder een blote sterrenhemel
Waar? Bistro Evarist in Lier
Wanneer? Van 1 tot 31 oktober

Wat? Bistro Evarist dekt de tafel buiten, ook in de herfst. Omringd door groenten, fruit en vee tafel je in het midden van de velden en krijg je pure smaken en ambachtelijke bistronomie op het bord. Ook inbegrepen: een indrukwekkende sterrenhemel én een live jazzband.

5. Boek een bijzondere avond ter ere van Panamarenko
Waar? Who’s Afraid of the Red, Yellow & Blue in Antwerpen
Wanneer? 3 november

Wat? In het kunstatelier van Nena Shaw krijgt de Antwerpse artiest Panamarenko een bijzonder eerbetoon. Tijdens dit kleurrijke avondje proef je van experimentele gerechten die de grootmeester zonder twijfel had geapprecieerd. Chef van dienst is Catering Tikila – bekend om z’n Sri Lankaanse en Israëlische fusionkeuken – die speciaal voor dit festival uitsluitend met Vlaamse producten aan de slag gaat. Na het dessert zak je onderuit voor de documentaire ‘The Magic of Life’ die een blik werpt op het leven van de kunstenaar.

GOESTING GEKREGEN?
Het Flanders Food Festival gaat door van 1 oktober tot 14 november en laat je over heel Vlaanderen proeven van het lekkers dat onze horeca te bieden heeft. Alle initiatieven worden verzameld op één online platform, waar je eenvoudig gegidst wordt door het enorme aanbod.

Geen tophoreca zonder topproducten en dus is er naast het Flanders Food Festival ook de Open Producenten Dag op 23 en 24 oktober, waarbij een honderdtal lokale producenten hun deuren openzetten en je meenemen in hun verhaal van vakmanschap, passie en hard werk.

Alle informatie vind je op www.flandersfoodfestival.be en www.openproducentendag.be

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234